Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

Nie lubie góralszczyzny :roll:

Najlepiej by było gdybyć spojechała na budowę aktualnie realizowaną i porozmawiała z dwoma Inwestorami na temat tej firmy.

Ja nie wierze w idylle budowania z jakąkolwiek firmą.

Jeśli bedziesz miała przygotowane fundamenty to postawienie tego typu budynku o konstrukcji drewnianej jest możliwe w podanym okresie czasu.

Przy czym na tych zdjeciach sa tez fragmenty ktore bynajmniej nie świadczą o perfekcjoniźmie pracy.

Czekaj, czekaj Aga ... u Ciebie teraz będzie etap osiadania i zastanawiania sie czemu akrat tutaj pęka :lol: (odpukać).

net@ - niestety nie zawsze.

Ja nie mam schodow drewnianch, natomiast takowe tak byly i sobie poogladalem. Ale nie twierdz , ze to byl ideal, ale w porownaniu do innych ktore widzialem wczesniej byly o niebo lepsze.

Generalnie technicznie wygladaly na odrobione, zabiegowe z ladym maskowaniem podstopnic. Najwiekszy problem (i to chyba u wiekszosci) to dobor materialu na stopnie. Potrafia czasami w najbardziej widocznym miejscu wstawic sek lub deske sina - bo zal im wysegregowac material i probuja udowodnic ze w kazdym innym przypadku to im sie nie oplaca lub cena powinna byc znacznie wyzsza , bo maja duzo odpadu.

Mnie robil 2 rzeczy, z jednej bylem zadowolony bardziej z drugiej mniej.

Słoneczko,

najlepiej to chyba jak porozmawiasz z właścicielami juz zbudowanych domów. Jakoś sprytnie do nich dotrzej :p :D

No właśnie próbuję ;)

Ale czekam też na odpowiedź z Interdomu. Prosiłam ich o rzuty tego domu ze zdjęć. Fakt, że dodzwonić się do nich nie można...

A może znacie jakąś solidną firmę z Krakowa lub okolic, która buduje kanadyjczyki?

Majka, dzięki za linki :)

Witam wszystkich!

Mi też się podoba góralszczyzna i w sobotę jadę przegadać temat budowy mojego domku z wykonawcą od bali drewnianych i jeszcze jednego mam w zanadrzu, narazie tylko na mailu ale zoba czymy co z tego wyniknie.

Całkiem możliwe że mój domek będzie drewniany.

Pozdrowionka

Pomóżcie, bom w kropce.

a i ceny chyba też.

No i budowa takiego domu trwa... 3 miesiące.

Czy to wszystko jest możliwe?

Wszystko jest możliwe na stronach internetowych :(

Jeśli chodzi o ceny to reklamują normalne - rozmawiałam już z jedną firmą która określała cenę za m2 ale jak oglądnęli na str internetowej projekt mojej chałupki to podali cenę X2-co mnie głęboko zdziwiło....

A budowa w 3 michy - też normalne tylko pytanie w jakim terminie? za misiąc czy w 2007r?