Agacka1719499039 20.03.2003 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 Majka czy ja wiem czy wolno? Ja z nich robię i tak żywopłot więc będę je często dodatkowo temperować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 20.03.2003 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 po ile je kupujesz? Mi się podobała śliwa żywopłotowa /nie wiem, czy tak się nazywa /, ma dodatkowo kolce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 20.03.2003 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 kgadzina został wysłany z tajemną misją przez kol. Pitbulla na tzw. "tereny zapalne" kto wie gdzie i za ile mozna kupic śliwę ogrodzeniową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 20.03.2003 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 Za ile nie wiem ale u ogrodnikow na pewno mozna kupic (tyle sie teraz tego porobilo). Jak ktos zginal to od razu kol. pitbull winien ... a ? A jak ja zgine to pitbull tez bedzie wienien ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 20.03.2003 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 Majka: chodzi Ci o ałyczę. Ile sztuk i jakiej wysokości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 20.03.2003 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 To jest chyba oczywiste!A jak Kgadzinie zadek odstrzelą to będzie chyba żal nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 20.03.2003 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 Można to też traktować jako zasługę Oczywiście to "wysłanie" kgadziny. Nie gińcie całkowicie, bo będzie mi smutno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 20.03.2003 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 Andrzej - wybawco! Tak o ałyczę, potrzebuję dużo, mam 300m płotu. Nie dam rady sadzić wszystkiego naraz, ale na 150m /od strony dróg/. Chętnie nie za małe, bo zaginą w chaszczach Poradź coś, proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi 20.03.2003 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 Hej hej czy moge na chwilę? bo u was jak widac juz zielono się robi u nas na północy z tym sadzeniem jeszcze trzeba poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 20.03.2003 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 Bez "tylka" tez da sie funkconowac - przeciez nie zawsze tam zachodza procesy myslowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 20.03.2003 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 Majka: jeśli ma to być żywopłot to musisz sadzić co 40 - 50 cm. Na 150 m potrzeba zatem około 350-400 sztuk. Kupisz w każdej, dobrej szkółce. Mogę też polecić Ci szkółkę rodzinną - ale to już na priva, jeśli chcesz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 20.03.2003 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 Andrzej prześlij na priva. Dzięki. A jak daleko sadzić od siatki i czy można od zewnątrz /mam miejsce/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Herne 20.03.2003 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 Majka, śliwa żywpołotowa to nie ałycza (wygląda jak mirabelka), tylko śliwa tarnina. Wiem, bo studiowałem wszystkie drzewka do sadu. Poza tym ma bardzo ładne kwiaty, wyglądające jak bita śmietana.http://www.wiedzaizycie.pl/98112400.htmhttp://wiem.onet.pl/wiem/016a1e.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Herne 20.03.2003 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 A jak posadzisz tarninę, możesz ekstra zrobić soki, wina i wódkę (przytaczam za Onet'em). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 20.03.2003 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 Tarnina wywodzi się z tej samej rodzinu Prunus co i ałycza. Ałycza również ładnie kwitnie, niektórzy twierdzą, że jej owoce nadają się na przetwory. Jest jedna istotna różnica między tarniną a ałyczą: tarnina charakteryzuje się niekontrolowanym wzrostem, system korzeniowy rozrasta się na parę metrów od rośliny rodzimej i tworzy nowe odrosty. Mówiąc "po ludzku" jest to chwast. Używa się tej rośliny np. do obsadzania skarp - bo wzmacnia nasypy, itp. Ałycza wdzięcznie poddaje się zabiegom formowania i cięcia - dlatego jest powszechnie używana przez profesjonlistów na żywopłoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 20.03.2003 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 Nalewki, to spodoba się Tomkowi, może pomoże przy sadzeniu Muszę zobaczyć gdzieś takie żywopłoty /najlepiej, żeby miały przypiętą karteczkę z informacją, co to za roślina/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bodzio 2003 20.03.2003 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 Jak miło się czyta o porządkowaniu terenu i sadzeniu drzewek.Ja dopiero zaczynam (pod koniec kwietnia) budowę.I to od zrujnowania tego, co w miarę ładnie wygląda, tzn. zrobienia drogi, zdjęcia humusu i wykopów.Myślę, ze zanim dojdę picia szampana i sadzenia drzewek,większość z Was zapomni już o forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 20.03.2003 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 Ledwo człowiek zbuduje, już musi remontować Forum przyda się. Powodzenia Bodzio, a gdzie jest to Twoje "magiczne" miejsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bodzio 2003 20.03.2003 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 Z uwagi na zajęcia zawodowe nie mogę na bieżąco śledzić wypowiedzi, więc nie będę się też bardzo udzielał na forum.Buduję w Bodzanowie t.j. ok.6km za Wieliczką w stronę Bochni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajka 20.03.2003 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 Bodzio, sympatycznie, że "zdradziłeś" miejsce przyszłego domku Pisz kiedy znajdziesz czas, i to, co bedziesz uważał za stosowne nam powiedziec. Zawsze bedziesz mile widziany Podobnie Rich, miło jak od czasu do czasu dasz znak życia Frankai jest przesympatycznym gadułą, więc On zawsze znajdzie moment by tutaj zajrzeć. Jakos mi nie jest dzis do "gadania" Pewnie starzeję się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts