forum_user 22.03.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Jaro, ty wiesz wszystko No to bedzie dzisiaj wieczorem, jak moja wróci i poczyta forum Jako sprawca dwójki potmostwa w wieku zdecydowanie poniemowlęcym czerpię garściami z własnych, nie tak jeszcze odległych, doświadczeń Patrząc z pewnej perspektywy, tym bardziej doceniam obiektywną prawdę zawartą w znznej maksymie: "Dzieci to kupa szczęścia... z przewagą kupy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 22.03.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 JARO, młodszy już powoli zaczyna etap nocnika, takze po wakacjach myslę,ze bedzie po pampersach. Ale to nie jest zaden problem 1 na 1-2dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 22.03.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 to tory nie Franciszek obstalował witajcie. W Kraku juz padalo i przestało. Mąż mi kupił garnek na glowę i twierdzi, że w nim mam jeździć na nartach Absolutnie rozsądne działanie w celu ochrony finansów osobistych. Jak wykazują wszelkie statyski amerykańskie nowa żona, jest zawsze droższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 22.03.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 to tory nie Franciszek obstalował witajcie. W Kraku juz padalo i przestało. Mąż mi kupił garnek na glowę i twierdzi, że w nim mam jeździć na nartach Absolutnie rozsądne działanie w celu ochrony finansów osobistych. Jak wykazują wszelkie statyski amerykańskie nowa żona, jest zawsze droższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 22.03.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Majka - ciekawe spostrzezenie, wlasnie mi za oknem anieli a ja dzisiaj naiwnie w polbutach ... Jaro- madrosc luda mieszkancow pogorza wielickiego jest niezglebiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 22.03.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Majka - ciekawe spostrzezenie, wlasnie mi za oknem anieli a ja dzisiaj naiwnie w polbutach ... Jaro- madrosc luda mieszkancow pogorza wielickiego jest niezglebiona Lud pogórza jest wszak uczniem zaledwie mędrców podpuszczy niepołomickiej. Za moim oknem anieli się jak diabli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakk 22.03.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 A co ma dziłanie odwrotne do omawianego tu "garnka", bo ......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 22.03.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 A co ma dziłanie odwrotne do omawianego tu "garnka", bo ......... - brak zapietych pasów w okreslonej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 22.03.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 A mistrzem wszelkich ludów z Małopolski sa mieszkańcy grodu Kraka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakk 22.03.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 To zbyt kosztowne,............mógłby samochód ................ucierpieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 22.03.2006 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 OK.wersja oszczędniejsza. - suszenie włosów w wannie pełnej wody- lód na wejściu do domu- znalezienie bogatego kochanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakk 22.03.2006 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 ta ostatnia wersja najbardziej mi się podoba, tylko czy znajdzie się drugi taki ........naiwny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 22.03.2006 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 dlaczego naiwny? wystarczy, że się zakocha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 22.03.2006 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Lud pogórza jest wszak uczniem zaledwie mędrców podpuszczy niepołomickiej. Za moim oknem anieli się jak diabli . Niegodnym, niegodnym .. z drugiej strony juz pradziad mawial "Kupa mosci Panowie ..." cos zatem na rzeczy byc musi Za moim oknem anieli musza miec rozwolnienie bo leci ... sraczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakk 22.03.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 U mnie też "anielski desant" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 22.03.2006 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 potwierdzam"anielską sraczkę" Majka już lepiej poprzestań na tym garnku...najmniej komplikacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakk 22.03.2006 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Nie trzeba potwierdzać, to nie renta, a wszyscy widzą jak się aniołki pierzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabrysx 23.03.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Cześć,Jestem tu nowy:)Właśnie odebrałem pozwolenie na budowę, domek ma stanąć w Zabierzowie.Czy moglibyście polecić dobrą ekipę do budowy, był bym wdzięczny.[email protected] Z góry dziękuję!Dominik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakk 23.03.2006 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Witam Chyba wiosna się nam pokazała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 23.03.2006 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Kredyty, pustaki, dachówki itd.itp (...) Pustaki - zastanawiam sie nad wyborem pustaków z których chcę wybudować ściany nośne. Myślałem o zwykłym MAXie Leiera + styropian. Potem o Thermoporze Leiera, ale kilku znajomych budowlańców stwierdziło że jak się chcę pchać w tę technologię, to Leier jest słaby i trzeba iść w oryginał, czyli Porotherm Wienerbergera. No i teraz jestem cały głupi. Nie śpię na pieniądzach więc cena ma swoją wagę, z drugiej strony nie chciałbym już na początku budowy popełnić błędu. Macie jakąś opinię na ten temat ? Dachówka cermiczna - ile byliście w stanie ubić cenę w stosunku do ceny producenta, jeżeli to nie tajemnica ? (jestem na etapie 18%) A co do wiosny i lata, bo widzę że wszyscy już na nie czekają - długoterminowa prognoza - krótka wiosna po świętach Wielkanocnych. Potem od maja bardzo suche i upalne lato. Ciekawe skąd oni to wiedzą... pozdrawiam Darek Co do pustaków: My też w projekcie mieliśmy Maxa, ale przekonał nas do Porothermu nasz majster. Koszt 1 m2 zbliżony (jak się dobrze utarguje, to nawet Porothermem taniej), brak spoin pionowych - szybciej schnie, itd. Nasze ceny za Porotherm 30 P+W kl. 15, to 2,95 zł/brutto z transportem i wyładunkiem. I jeszcze jedno, faktycznie mnie majster odradzał Leiera, mówiąc, że jest niedokładny (chiba chodziło mu o to, że wymiary pustaków bardzo się od siebie różniły), nierównomiernie wypalany (lubi się kruszyć), więc cosik w tym jest. A co do różnicy w cenie między Leierem a Porothermem - skoro są wątpliwości co do wyrobów Leiera, a cena w sumie jest zbliżona, doszliśmy z żonką do wniosku - po co ryzykować ?! Co do ceramiki na dach: Wybraliśmy karpiówkę angobowaną Creatona i po dobrych targach nasz rabat wygląda mniej więcej tak: 15% od producenta + od tej kwoty 15% dodatkowo od przedstawiciela Z tym, że cały dach musimy u nich kupić (tzn. rynny, blachy, folię, itp.), co nie robi nam różnicy, bo i tak u nich kupujemy wszystko na budowę, bo są najtańsi i chyba najelastyczniejsi !!! Gdzie ta wiosna?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Już zamówilismy materiały (pustaki, dach, okna-wstępnie), a tu wiosny nima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts