Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

Witam , ja nie jestem nowa , ale w tej Grupie 1 raz.

Chcialabym zapytac Was o miejscowosc Stryszow , czy ktos zna ?

Czy okolica jest zabudowana?Czy jeszcze rzadko domy stoja?

To od Wadowic 9km a od Suchej Besk 8km?

Jak sie tam mieszka ?

Z tego co wyczytalam to jakas zapora ma byc tam budowana.Czy to sa zagrozone powodzia tereny?

Dziekuje z gory za jakies porady :D

Bo ja szukam miejsca dla siebie na tym swiecie :D :D

rrmi samego Stryszowa nie znam ale tamte okolice (Ponikiew, Świnna Poręba) tak, bardzo tam dużo domkow letniskowych mieszkańców Śląska, a i niektóre stare chałupy wykupione, mam kilku znajomych, szczęsliwych posiadaczy tych obiektów.

Na zaporę nie licz, jest budowana już chyba 40 lat i pewnie tyle jeszcze będzie to trwać, a to i tak zbiornik wody pitnej, więc nie wiadomo, czy jakakolwiek rekreacja będzie dozwolona.

Witam,

jestem tu nowa i okropnie zazdroszczę tym, co budowę już mają za sobą... My jesteśmy na wczesnym etapie papierologii ale jeśli to mężnie przetrwamy to nasz domek stanie w Zielonkach!!

Czy są tu moi potencjalni Sąsiedzi?

Wtamy- witamy - ja też jestem na wczesnych etapach - jest tu kilku twoich przyszłych sąsiadów - poszukaj we wcześniejszych postach mapy GK to wszystko będziesz wiedzieć .

Pozdrowionka :wink:

Chciałbym też zadać pytanie - jeśli można :-)

Jak to jest z tymi ekipami - podpisujecie umowy ? Mój znajomy buduje się na południu Krakowa i gdy podsunął wykonawcy, z którym spotykał się 6 razy umowę do podpisania, która była dość szczegółowa to ten wymiękł i zrezygnował...

Ja nie jestem jeszcze na tym etapie, ale jak człowiek przeczyta w umowie, że ma "niezwłocznie naprawić wykryte błędy i usterki" to boję się, że też nawieje...

kuuba - ul. Białoprądnicka. Trochę trudno trafić bo jest bardzo wąski wjazd na osiedle, ale jadąc od opolskiej, przejeżdżasz obok firmy robiącej kanapki na przyjęcia i skręcasz w prawo w osiedle nowych bloków (numery 22, 23, 24 a, b, c, d).

Nie powinienem ich reklamować bo to jest firma - córka developera, który wybudował to osiedle i mają na pieńku z tutejszymi wspólnotami i kilka spraw w sądzie, ale co mi tam... :)

to są 3 korty - nad jednym jest namiot.

kuuba - ul. Białoprądnicka. Trochę trudno trafić bo jest bardzo wąski wjazd na osiedle, ale jadąc od opolskiej, przejeżdżasz obok firmy robiącej kanapki na przyjęcia i skręcasz w prawo w osiedle nowych bloków (numery 22, 23, 24 a, b, c, d).

dla uściślenia - nie skręcasz zaraz za firmą co robi kanapki bo tam jest ślepa ulica ale skręcasz za domkiem z piwem z reklamą Tyskie. :)