Majka 10.05.2006 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 jest super serio. Jakbym słyszał Premiera Marcinkiewicza. eee, marcinkiewicz to "yes, yes, yes" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 10.05.2006 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 "yes, yes, yes" - to o zakończeniu negocjacji w Unii Europejskiej"jest świetnie, serio" - to o gospodarce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 10.05.2006 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 qrcze, musze więcej oglądać tv Tylko, że lekarz nie pozwolił mi się denerwować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 11.05.2006 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 No widzę że temacik się trochę rozwija(odnośnie grilla) - dobrze. Zbysiu kominek jest bardzo ładny - ciekawa jestem efektu po wymalowaniu - więc dalej czekamy na zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 11.05.2006 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 qrcze, musze więcej oglądać tv Tylko, że lekarz nie pozwolił mi się denerwować Lepiej nie oglądaj- ja tylko czasem czytam wiadomości na onecie i nóż w kieszeni mi się otwiera - lepiej chyba nie widzieć , nie słyszeć , nie wiedzieć i robić swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 11.05.2006 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 DLA ZACHĘTY PRZEPIS PASCALA Pieprzowa karkówka w piwie i w czosnku- Dla tych, co na działkach, balkonach, w domkach letniskowych i tych wszystkich fajnych miejscach, w których można rozstawić choćby najprostszego grilla. Właśnie dla tych szczęściarzy przygotowałem przepis na pieprzową karkówkę w piwie i w czosnku. Jak to zrobić: 1. Posiekaj czosnek. 2. Włóż mięso do miseczki, dodaj do niego czosnek, piwo, cukier, sos angielski i olej. Marynatę wetrzyj dokładnie w mięso i odstaw całość na 2-3 godziny. A najlepiej na całą noc. 3. Wyciągnij mięso z marynaty (nie wylewaj płynu) i wetrzyj w nie świeżo zmielony pieprz. 4. Połóż plastry mięsa na dobrze rozgrzany grill. Od czasu do czasu smaruj je marynatą i nie zapomnij o przewróceniu na drugą stronę. Trzymaj mięso nad żarem 3-8 min. Sam zdecydujesz, czy wolisz krwiste, czy lepiej wysmażone. Bon appetit! Produkty potrzebne do przepisu4 ładne plastry karkówki po 150 g każdy 2 ząbki czosnku ½ szklanki ciemnego piwa 2 łyżki brązowego cukru 2 łyżki angielskiego sosu Worcestershire 1 łyżka oliwy z oliwek świeżo zmielony pieprz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 11.05.2006 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Witam, Brzmi to bardzo smakowicie. Pozostaje jeszcze znaleźć kogoś, kto to przyrządzi. Na zdjęcia pomalowanego kominka trzeba będzie jeszcze trochę poczekać ponieważ najpierw chcemy zrobić podłogę, a jeszcze nie jesteśmy zdecydowani czy będzie to parkiet, czy deska barlinecka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 11.05.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Witam, Brzmi to bardzo smakowicie. Pozostaje jeszcze znaleźć kogoś, kto to przyrządzi. Na zdjęcia pomalowanego kominka trzeba będzie jeszcze trochę poczekać ponieważ najpierw chcemy zrobić podłogę, a jeszcze nie jesteśmy zdecydowani czy będzie to parkiet, czy deska barlinecka. Parkiet z drzewa egzotycznego - są przepiękne - murator w którymś numerze pisał o róznych podłogach drewnianych i rodzajach materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 11.05.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Witam, Brzmi to bardzo smakowicie. Pozostaje jeszcze znaleźć kogoś, kto to przyrządzi. Na zdjęcia pomalowanego kominka trzeba będzie jeszcze trochę poczekać ponieważ najpierw chcemy zrobić podłogę, a jeszcze nie jesteśmy zdecydowani czy będzie to parkiet, czy deska barlinecka. parkiet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 11.05.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 O ba.... Nam też się parkiet podoba. Ale jakoś tak się złożyło, że u dwóch znajomych, którzy w ciągu ostatnich dwóch lat zakładali u siebie parkiet, po roku należało go przekładać, bo się rozesechł. Tak więc jeszcze nad tym podebatujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 11.05.2006 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Musze podjąc decyzję co do pustaka : Biegonice lub Bielowice. CZy ktoś z was budował z pustaka maxa z BIELOWIC? Własnie od nich chce kupić. Szłyszałem na razie same dobre opinie (az dziwne , ale ktoś może ma też inne doświadczenia? akurat przy pustaku - cena dla mnie jest mniej wazna - dla mnie sie liczy jakośc tego materiału. I jeszcze jedno małe pytanko: Kupował ktoś z was tanio pustaki szalunkowe? szukam i szukam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 12.05.2006 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Szukam namiaru do sprawdzonego kierownika budowy. Miałam świetnego, niestety, ma kłopoty zdrowotne poważne i nie może podjąć się zlecenia. Czasu na poszukiwania zostało mi b.niewiele; czy ktoś może polecić kogoś? Będę wdzięczna za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 12.05.2006 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Witam Wszystkich słonecznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuuba 12.05.2006 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Wreszcie weekend, weekend, ponieważ muszę popracować trochę to mam zamiar wrzucic laptopa do plecaka, wsiąsc na rower i znalez sobie jakąs fajną deskę na budowie i tam spedzic chwile w celach niezwiazanych z budową.Takie oswajanie miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 12.05.2006 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Witam, Niestety ani w sprawie pustaków nie mogę się wypowiedzieć (budowałem z porothermu), ani w sprawie kierownika nie pomogę. Mój zajmował się głównie wypełnianiem dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 14.05.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Hm. Takim kierownikom budowy dziękujemy, albowiem ktoś z nas (inwestor i kierownik) musi się na budowaniu znać - z powodu mojej indolencji zakładam, że będzie to właśnie on lub ona - kierownikowa. Pozdrawiam w niedzielny poranek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frantz 15.05.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Witam, Cieszę się, że znalazłem to forum, a jeszcze bardziej, że jest na nim nawet "grupa krakowska" Planuję rozpocząć budowę w okolicach Wieliczki. Dom: parter z użytkowym poddaszem,podpiwniczony, 120 m2 pow. użytkowej. Czy moglibyście polecić mi jakąś solidną i niezbyt drogą firmę do stanu surowego? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 15.05.2006 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Czy moglibyście polecić mi jakąś solidną i niezbyt drogą firmę do stanu surowego? Hej, z doświadczenia wiem, że wszystkie solidne i niezbyt drogie firmy mają wolne terminy raczej na późną jesień i na wiosnę 2007 - jak moi wreszcie zaczną a jesienią skończą stan surowy zam., to mam nadzieję móc ich polecać.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frantz 15.05.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Zapomniałem dodać, że przymierzam się do budowy właśnie w 2007 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 15.05.2006 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Brzmi to bardzo smakowicie. Pozostaje jeszcze znaleźć kogoś, kto to przyrządzi. Dobry pomysł Zbyszku Jakbym nie był gadowaty to może bym spróbował ale pewnie wszyscy się będą bać smaku i w ogóle co z tego wyjdzie........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.