Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Chodzi mi o sama automatyke - brame mam. Teraz potrzebuje dobrej jakościowo automatyki.

przypomnialo mi sie że kiedys korzystałam z bramy dwuskrzydlowej otw do srodka - działała dobrze

a u mnie w pracy to poodbno nie kwestioa silnika - tylko szyny po kt przesuwa się brama - coś tam się na niej zacina [ ale nie wiem czemu]

i jeszcze kiedys mieszkałąm w domu z bramą przesuwaną, ale automatyka była niesprawna i w końcu po wielu naprawach zdecydowaliśmy się na przesuwanie ręczne

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

smu O to to ... zaczyna byc cieplo ... kto wie za chwile moze nawet bedzie przyjemnie :oops: :lol:

Wlasnie chces otwieranie dwuskrzydlowe - i juz mi sie podoba stwierdzenie ze dzialala dobrze :roll:

Rencia - oni moze i produkuja bramy ale automatyke to pewnie sprowadzaja. Tych firm jest duzo - pytanie ktora i dlaczego

smu O to to ... zaczyna byc cieplo ... kto wie za chwile moze nawet bedzie przyjemnie :oops: :lol:

Wlasnie chces otwieranie dwuskrzydlowe - i juz mi sie podoba stwierdzenie ze dzialala dobrze :roll:

Rencia - oni moze i produkuja bramy ale automatyke to pewnie sprowadzaja. Tych firm jest duzo - pytanie ktora i dlaczego

ja tez takie chce. Daj znać, jak juz przetestujesz na sobie 8) :D

Pitbull, dzieki za info,

ale jak zlece wykonawcy, ze ma wybudowac dom, to chyba nie powie mi: "no dobra tylko wez Pani sciagnij ten humus". jej, wiem, ze to takie infantylne podejscie do tematu, bo wykonawcy sa prawdziwymi artystami w dogadywaniu sie z ludzmi.

ech, poradzcie jak sie za to zabrac?

A kiedy musze ostemplowac dziennik budowy, kto ma to zrobic i skad taki dziennik wziac?

dwuskrzydłowe?

więc tak... może zacznę od początku

[wcześniejsze odpowiedzi uznajmy za nieistniejące - jakieś głupstwa powypisywałam... ale to ten upał]

Jakie macie doswiadczenia z siłownikami do bram?

DOSKONAŁE

Lidka ... i juz tak po prostu :o ... czuje sie rozczarowany :roll: ... ba malo powiedziany .. oszukany :cry: ... no tak ale z kobietami to tak jest :evil: :lol:

Majka - ok

SYLWKA - to jest kwestia umowy i standardowego zapisu ze ..."zgodnie ze sztuka budowlana", jak rowniez obecnosci inspektora nadzoru lub Twojego kieronika budowy.

Dziennik budowy jest do odebrania w Powiatowym Inspektoracie Nadzoru Budowlanego czyli w Wieliczce.

pitbull - Ja mam bramę dwuskrzydłową otwieraną mechanicznie. Mam siłowniki i automatykę firmy CAME. Nazywa się to chyba Krono. Mam to od zeszłego roku i jak na razie wszystko działa bez zarzutu. Jednak nie powiem, że robiłem jakiś przegląd możliwości przed zakupem. Po prostu zaakceptowałem propozycję firmy, która wykonywała i montowała mi bramę.

Tomisko - jadąc do Naramy często przejeżdżam przez Tomaszowice, więc tamtejsze ładne widoczki nie są mi obce. :p