TOMISKO 03.07.2006 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Bełatka!! w projekcie miałem ławy 40 cm szerokie i 50 grube + ściany wylewane z betonu 25 cm ale po wizycie geologa zrobiliśmy 50 cm na 60 cm (tak na oko bo czesc ławy nie jest deskowana tylko lana do gruntu) + dodatkowo wiecej drutów w zbrojeniu a sciany robie z pustakow fundamentowych do zalewania betonem o grubosci 30 cm + steropian 10 cm + te wszyzstkie folie i smarowidladzisiaj wlasnie panowie zaczeli robic wieniec i deskuja plyte - jutro schody a pod koniec tygodnia pochwale sie stanem zerowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMISKO 03.07.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Bełatka-reasumujac- duzo czy nie? nie znam sie - jak ma sie zawalic to lepiej dac wiecej-ktos to chyba liczył? a jak sie przeliczył to juz trudno- zrob 100cm i spij spokojnie............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 04.07.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Krakowiacy, potrzebuję kostkę granitową. Jak wiadomo jest ona u nas dośc droga. Na pewno nie trzeba mi więcej niż 6-8 ton. Czy jest ktoś, kto w naszym regionie gdzieś kupował granit? Proszę o namiar na w miarę ekonomicznego dostawcę. Pozdrawiam Pafnucy Zajrzyj na allegro - sporo ofert lub poszukaj w Strzgomiu wsrod tamtejszych firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszojadek 04.07.2006 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Bełatka-reasumujac- duzo czy nie? nie znam sie - jak ma sie zawalic to lepiej dac wiecej-ktos to chyba liczył? a jak sie przeliczył to juz trudno- zrob 100cm i spij spokojnie............ To nie jest takie proste. Te wszytskie gliny ilaste mają jedną fatalną cechę: pęcznieją pod wpływem wody i to nierównomiernie. Dlatego szerokość ławy zależy też od wzajemnego układu ław. Nikt Ci "na oko" nie powie czy masz przewymiarowane czy nie. Ja mam glinę ilastą bez podpiwniczenia na ławach 85. pozdr D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYLWKA 04.07.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Czy mozecie polecic dobrego kierownika budowy w okolicach Niepołomic? Takiego, co by potrafił dobrze wyłożyć kawę na ławę i do którego mielibyśmy zaufanie. Jakoś nie mogę się dogadać z moim potencjalnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 04.07.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Czy mozecie polecic dobrego kierownika budowy w okolicach Niepołomic? Takiego, co by potrafił dobrze wyłożyć kawę na ławę i do którego mielibyśmy zaufanie. Jakoś nie mogę się dogadać z moim potencjalnym będzie ciężko. ja się od tygodnia nie mogę doprosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nika19 04.07.2006 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 u mnie remont (generalny) trwa już miesiąc, a wylewek jak nie ma tak nie ma. Za to mam 6 kubików gruzu. MOże ktoś by chciał. Chetnie oddam Czy wiecie jaki jest cena za m2 sufitu podwieszanego (robocizna + materiały) oraz ocieplenia (wełna 10 cm + tynk silikatowy). Bede wdzieczna za informacje. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artur11 06.07.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Jak i gdzie sie zalatwia dziennik budowy Help !!! - pilna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMISKO 06.07.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 artur11 - co ty taki spanikowany?kredytu ci nie chca dac przez brak dziennika?wiec - idziesz do ksiegarni albo papierniczego i kupujesz dziennik budowypotem lecisz z prawomocnym pozwoleniem na budowe do starostwa na alejach slowackiego (kraków - 6 pietro-winda jest tylko do 5) i wypelniony dziennik rejestrujesz - dostajesz numerek na niego i finałjak masz kierownika budowy to on wypelnia reszte i nie powinno cie wiecej nic obchodzic (teoretycznie) - dopiero przy oddaniu domu do urzytkowania staje sie on znowu potrzebnym dokumentem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekF 07.07.2006 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Witam wszystkich serdecznie Chętnie dołącze do krakowiaków. Zaczynam niedlugo Budowa 20 km na północ od Krakowa Domek w wesiołkach 2 z Archonu Przebrnalem przez papierologie i czekam na pozwolenie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artur11 07.07.2006 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Dzieki TOMISKO - ja nienawidze tej calej papierologii brrrrr.... W ksiegarni hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 07.07.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Witam wszystkich serdecznie Chętnie dołącze do krakowiaków. Zaczynam niedlugo Budowa 20 km na północ od Krakowa Domek w wesiołkach 2 z Archonu Przebrnalem przez papierologie i czekam na pozwolenie Pozdrawiam W której wiosce sie budujesz - ba ja też nidługo mam nadzieje zacząc na pn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYLWKA 07.07.2006 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 krzysiekf - witaj na forum! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekF 07.07.2006 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Nie ma to jak miłe powitanie Dzieki Rencia - budowa kolo Skały 2 km (Stoki)- więc witaj Sąsiadko )). K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 10.07.2006 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Nie ma to jak miłe powitanie Dzieki Rencia - budowa kolo Skały 2 km (Stoki)- więc witaj Sąsiadko )). K Nie chce mi się w mapę patrzyć - napisz czy to 2 km przed Skałą, za Skałą patrząc od str. Krakowa - no chyba że jeszcze w prawo albo w lewo. Jądąc na Skałę nie kojarzę wsi Stoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 10.07.2006 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 DO Zbyszka P Zbysiu mam wilką prośbę proszę o zmianę zdjęcia mojego domku na mapce - nowe są w moim dzienniczku.Jak przeczytasz w nim osttni post zabaczysz dlaczego. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 10.07.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Renciu, nie martw się, każdy ma takie dylematy Tu: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=63326&start=540 jest wyobrażenie mojego domu. Sama zobacz jak się różnią Nie znalazłam w necie odpowiedniego, więc robi się projekt indywidualny, ale czy mnie zadowoli? Jak na razie, biuro mnie zawodzi i nie dotrzymuje terminów Określili się na 20 lipca, a do tej pory nie mam ani jednej propozycji wizualizacji! Żałuję, że nie zwróciłam się do Twojego HG Atelier lub do Boducha: http://www.projektykatalogowe.pl/plan.php?planID=116#more, albo Expolandu: http://www.expoland.pl/pl_,domy_jednorodzinne.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 10.07.2006 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Przynajmniej bedziesz mogla pogrymasic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 10.07.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Renciu, nie martw się, każdy ma takie dylematy Tu: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=63326&start=540 jest wyobrażenie mojego domu. Sama zobacz jak się różnią Nie znalazłam w necie odpowiedniego, więc robi się projekt indywidualny, ale czy mnie zadowoli? Jak na razie, biuro mnie zawodzi i nie dotrzymuje terminów Określili się na 20 lipca, a do tej pory nie mam ani jednej propozycji wizualizacji! Żałuję, że nie zwróciłam się do Twojego HG Atelier lub do Boducha: http://www.projektykatalogowe.pl/plan.php?planID=116#more, albo Expolandu: http://www.expoland.pl/pl_,domy_jednorodzinne.php NO trochę tego jest. Nawet niektóre podobne do mojego. W każdym razie klameczka zapadła - wysłałam projektantowi i koniec już nie będę się zastanawiać i mam nadzieję że i żałować też nie będę. A projekt mi robi biuro któer generalnie projektuje domy z bali na podstawie tej wizji z hgatelieru i moich widzimisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 10.07.2006 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Pomóżcie Krajanie!!! W piątek straciłem pracę! Jeśli coś wiedzielibyście o jakiejś robocie, dajcie znać na priva! Kraków od strony Krzeszowic mnie interesuje. Proszę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts