Mg 02.08.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 A po czym poznac dobrego notariusza? właśnie po tym, że szybko załatwia wpisy... sprawdza całą transakcję dokładnie i nie przepuści żadnych mankamentów prawnych.....jest kilku w Krakowie z uznaną marką.... i oczywiście biora za to godziwą zapłatę.... To zadam pytanie inaczej: ktorzy to notariusze w Krakowie tak potrafia? Kilku znajomych ostatnio kupowalo domy/ mieszkania i nie udalo sie zadnemu "zejsc" z czasem wpisu do ksiegi wieczystej ponizej trzech miesiecy... A mankamentow prawnych zadnych nie bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 02.08.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 A po czym poznac dobrego notariusza? właśnie po tym, że szybko załatwia wpisy... sprawdza całą transakcję dokładnie i nie przepuści żadnych mankamentów prawnych.....jest kilku w Krakowie z uznaną marką.... i oczywiście biora za to godziwą zapłatę.... To zadam pytanie inaczej: ktorzy to notariusze w Krakowie tak potrafia? Kilku znajomych ostatnio kupowalo domy/ mieszkania i nie udalo sie zadnemu "zejsc" z czasem wpisu do ksiegi wieczystej ponizej trzech miesiecy... A mankamentow prawnych zadnych nie bylo. np Joanna Greguła z ul. Topolowej...wszyskie umowy i nie tylko umowy tam załatwiałem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 02.08.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 tylko jak wczesniej napisałem. płacisz notariuszowi za wpis do księgi wieczystej i to już jego brocha.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 02.08.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 mój brat korzystał z pomocy notariusza w Wieliczce lub w Myslenicach. Jak wróci z urlopu to go sie spytam jak chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mg 02.08.2006 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 np Joanna Greguła z ul. Topolowej...wszyskie umowy i nie tylko umowy tam załatwiałem.... Dziekuje za namiary Jak mi sie przydarzy jeszcze kupowanie nieruchomosci to juz bede wiedziala gdzie isc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 02.08.2006 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 np Joanna Greguła z ul. Topolowej...wszyskie umowy i nie tylko umowy tam załatwiałem.... Dziekuje za namiary Jak mi sie przydarzy jeszcze kupowanie nieruchomosci to juz bede wiedziala gdzie isc. naprawdę polecam.... nie przepuści, żadnego bubla.. konkretna do bólu... i dobrze doradzi.... prawie jak matka...hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaMaja 02.08.2006 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Witam, już jaki czas temu przedstawialam się Grupie Krakowskiej, ale długo mnie nie było na forum i widzę, że dołšczyło sporo nowych ludzi Mniej więcej po długim weekendzie zaczynamy z mężem budowę w Kochanowie (wioseczka na trasie Zabierzów-Krzeszowice). Działkę udało nam się kupić latem zeszłego roku, ale papiery załatwialimy od listopada i dopiero teraz dostalimy pozwolenie Firma wybrana, jeszcze tylko rozglšdam się za innymi wykonawcami dachu bo w tym naszym kosztorysie nie pasujš mi wyliczenia. Pozdrawiam Justyna p.s. proba do Zbyszka o umieszczenie mnie na mapce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 02.08.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Też znam p.Gregułę -jest w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artur11 02.08.2006 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 A moze znajde na forum Sasiadow (Gaj/ Mogilany/ Lusina)? M@g - ja zaczynam budowe za jakies 2-3 tygodnie Gaj/Brzyczyna - a starostwo w Skawinie jest super idzie wszystko bardzo szybko. A tak na marginesie poszukuje dobrej firmy do instalacjo podlogowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mg 02.08.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 M@g - ja zaczynam budowe za jakies 2-3 tygodnie Gaj/Brzyczyna - a starostwo w Skawinie jest super idzie wszystko bardzo szybko. A tak na marginesie poszukuje dobrej firmy do instalacjo podlogowki. Gaj/ Brzyczyna to po prawej stronie Zakopianki (jadac od Krakowa)? Trzymam kciuki za postepy budowy A z tym starostwem to bardzo dobra wiadomosc Moze zaczne szukac ekipy juz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artur11 02.08.2006 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Tak po prawej stronie, droga-libertów-Skawina, w Skawinie pozwolenie to max 1miesiac albo i szybciej jak sie ladnie poprosi jesli w projekcie jest wszystko ok. Instalacje w projekcie wystarczy wrysowac schematycznie - oni sie nie czepiaja I proponuje od razu wpisac wszelakie pomysly na przyszlosc, odwierty glebinowe(do pomp ciepla) , oczyszczalnie ekologiczne, szamba, itp - zgadzaja sie na wszystko a potem juz o nic nie trzeba prosic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 02.08.2006 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Proba do Zbyszka o umieszczenie mnie na mapce Witam Mapkę uaktualnię dzisiaj lub jutro o Xorona, Artura11 i Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaMaja 02.08.2006 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Wielkie dzięki Zbyszku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artur11 02.08.2006 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 dzieki za mapke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merit 02.08.2006 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Witam wszystkich bardzo serdecznie .Podglądam forum od niedawna i dopiero teraz zdobyłam się na odwagę aby się zarejestrować .Trochę się czuję niepewnie ,gdyż oswajam komputer od niedawna a korzystam z jego możliwości zachłannnie .Dlatego proszę o wyrozumiałość gdybym zrobiła coś nie tak .W roli budującej "kobietki "wystąpię drugi raz w życiu .Pierwszy raz biernie ,drugi raz (mam nadzieję ) czynnie .Moja budowa -jak urząd da-będzie w Swoszowicach.Chciałabym się z Wami zaprzyjaznić ,bo przyznam szczerze ,że czuję strach przed budową ,a wśród Forumowiczów mam nadzieję znalezć psychiczne wsparcie .Do tej pory mieszkałam spokojnie ,myłam raz na jakiś czas 30 okien ,plewiłam ogródek ,sprzątałm 300 m2 domku i wkurzyłam się któregoś pięknego dnia , podjęłam desperacką decyzję (NA STARE LATA!):buduję mały domek .Zmusiłam męża prośbą i grozbą do tego i co miał zrobić -uległ.Obiecałam mu tylko ,że biorę na swoje barki budowę i jej konsekwencje ,więc się zgodził.A ,że pracuje ciężko i długo ,mogę liczyć na niewielką pomoc z jego strony.I jak tu się nie bać !?Uff... na dzień dobry może wystarczy.Jeszcze raz pozdrawim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 02.08.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Witaj bratnia duszyczko Ja też na stare lata wywróciłam dokładnie swoje życie, zamieniając blokowisko na stary domek na wsi. Teraz przygotowujemy się do budowy nowego, większego domu dla całej naszej gromadki Przy okazji mam do Ciebie prośbę o zmniejszenie emblematu: http://img482.imageshack.us/img482/3162/panda2es0.jpg po to, by wklejenie przez kogoś zdjęcia nie powodowało rozciągnięcia strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 03.08.2006 01:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Mapka GK została uaktualniona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 03.08.2006 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Witaj Merit!!!! Nie ważne ile się ma lat na pewne rzeczy nigdy nie jest za późno.A propos mężów ja mam podobnie pracuje od rana do wieczora i jak do tej pory wszelkie formalności związane z budowaniem domu załatwiam sama - oczywiście też od roku truję mojej drugiej połowie że jak budow aruszy to ja sama nie dam rady - papierki pozałatwiać OK ale użerać się z góralami i innymi robotnikami to ja się do tego nie nadaję. Więc nie wiem jak to będzie jak ruszymy pełną parą. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 03.08.2006 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Witam Wszystkich Czy ktoś z Was robił badania geotechniczne i ma namiary na jakiegoś sprawdzonego geologa czy geotechnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 03.08.2006 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Nie robiłam badań ale mam nr tel. - nie wiem czy są dobrzy i ile biorą.Jeśli jesteś zainteresowany mogę przesłać NR NA PRIVA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts