KrzysiekF 30.08.2006 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Witaj grundig Gdzie planujesz budować? K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grundig 30.08.2006 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 budować mam zamiar w Wolbromiu ale pewnie jeszcze trochę minie czasu zanim wbije pierwszą łopate do ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grundig 31.08.2006 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Jak pytać to pytać co sądzicie o budowaniu w systemie Thermodom (pustaki styropianowe zalewane betonem) może ktos budował albo sie zastanawia nad takim rozwiązaniem albo wręcz przeciwnie jakieś super wady tej technologi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertto 31.08.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Witam wszystkich a zwłaszcza GK.Będę budował niestety od przyszłego roku /przez mających wszystko w .... urzędasów/. Chętnie dołączę do GK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 31.08.2006 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 To zupełnie jak my. Przez opóźnienie w wykonaniu projektu i nie wiem, czy jest sens zaczynać budowę w październiku? W jakim rejonie masz działkę? A może jakąś fotkę wkleisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertto 31.08.2006 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Działkę mam w Skotnikach a ze zdjęciem narazie dędzie problem.Chociaż narazie wygląda jak każdy kawałek ziemi zarośnięty wielkimi chwastami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 31.08.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Co tam chwasty! Najważniejsze mieć swoje miejsce na dom i ogród Witaj na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetta_p 31.08.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 My tez mielismy, ze rozpoczniemy budowe w pazdzierniku, a tu zycie samo zdecydowalo za nas tzn. ciagle nie mamy Pozwolenia na budowe, bo tak wszytsko nam sie przeciaglo . Dzisiaj odwiedzilismy Wydzial Architektury w Krzeszowicach i Pani obiecala 'szybszym okiem' na nasza teczke spojrzec. A zreszta i tak nam sie juz nie spieszy, bo ekipa umowiona na marzec, ale chcielibysmy papiery miec juz wszytskie zalatwione. Teraz bedziemy podciagac wode i prad na dzialke i zastanawiamy sie jeszeszcze na ogradzanie dzialki. Acha, wczorajzadzwonil do nas wlasciciel firmy, ktora bedzie nam budowac dom. Stan surowy (dom 170m2 powierzchni uzytkowej + 30m2 garazu i 30m2 piwnic) i drenaz dzialki wyliczyli na 35000zl (robocizna). Pozdrawiam, Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 31.08.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Działkę mam w Skotnikach a ze zdjęciem narazie dędzie problem.Chociaż narazie wygląda jak każdy kawałek ziemi zarośnięty wielkimi chwastami. A jak zaczeniesz budować to bedziesz te chwasty wspominał z utęsknieniem - jak fajnie było bez kłopotów ) tylko ogródek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 31.08.2006 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Anetko, a jak szukałaś ekipy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 01.09.2006 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Witam wszystkich w ten piękny pierwszy wrześniowy dzionek. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertto 01.09.2006 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Dziękuję za słowa pocieszenia .Chociaż my chcielismy zacząć w tym roku ze względu na nasze dzieci /starszy syn w przyszłym roku idzie do gimnazjum a młodszy do zerówki/.Nie chcieliśmy fundowac im ciągłych zmian.No ale trudno.A może w tym roku nie będzie zimy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertto 01.09.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Jak pytać to pytać co sądzicie o budowaniu w systemie Thermodom (pustaki styropianowe zalewane betonem) może ktos budował albo sie zastanawia nad takim rozwiązaniem albo wręcz przeciwnie jakieś super wady tej technologi Cześć grundig ja też interesowałem się tą technologią i wydawała mi się ok.Ale znajomy który pracuje w nieruchomościach mówił mi że jednak najłatwiej sprzedac dom z ceramiki/nigdy nic nie wiadomo chociaż lepiej by nie - odpukać/.Nie jest to może poważny argument przeciw ale ja się zastanawiam i chyba jednak wybiorę cegłe +styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 01.09.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 A może jakąś fotkę wkleisz? To może ja wkleje ściernisko, które niedługo ma byc moje http://img177.imageshack.us/img177/8717/dsc00845pe2.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-K 01.09.2006 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Buduję w Kłaju koło Niepołomic mam super ekipę która szybko i bez problemów zbudowała mi dom do stanu surowego otwartego!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetta_p 01.09.2006 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Anetko, a jak szukałaś ekipy? Ekipe polecali znajomi, ktorym wybudowali dom. Polecal nam ich tez nasz architekt, mamy nadzieje ze i u nas sie sprawdza, bo strasznie chcialabym zamieszkac juz w swoim domu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 01.09.2006 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 A może jakąś fotkę wkleisz? To może ja wkleje ściernisko, które niedługo ma byc moje http://img177.imageshack.us/img177/8717/dsc00845pe2.th.jpg Pilnuj go, bo ładny kawał ziemi i ładnie położony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertto 02.09.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Buduję w Kłaju koło Niepołomic mam super ekipę która szybko i bez problemów zbudowała mi dom do stanu surowego otwartego!!!! A czy twoja ekipa ma wolny termin na wiosnę .Jeżeli tak to proszę o jakieś namiary.Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjotr 03.09.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Witam. Poszukuję sprawdzonej ekipy tynkarzy. Do wykonania są tynki cem-wap. wew. w ilości około 180m2 oraz poprawki tynku zewn (cem-wap.) po ekipie tynkarzy, która uciekła z budowy jak zainkasowała część kasy po wykonaniu tynków zewn. (tam gdzie metry im łatwo poleciały). Przykre to ale prawdziwe. Jeśli ktoś ma kogoś sprawdzonego to bardzo proszę o namiary - budowa w Chrzanowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropka995 04.09.2006 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Czescponieważ jestem z Krakowa więc pozwolę sobie dołączyć do Was. Na razie udało nam sie podjąć decyzję, że już nie chcemy mieszkać w bloku a co za tym idzie postanowiliśmy kupić działkę i wybudować na niej dom(ek) ok. 140 m powierzchni użytkowej. Problem w tym, że wogóle się na tym nie znamy oraz nie mamy na to czasu. Działkę już znaleźliśmy, sprawdziliśmy i trzeba tylko podpisać umowę ale zanim to nastąpi mamy szereg dylematów: w skrócie mówiąc "czy sobie poradzimy"?Moglibyśmy budować tzw. systemem gospodarczym ale dopiero od pewnego czasu, poczynając od dachu. Mamy doskonałego cieślę i fachowców, którzy wykończą ten dom. Jednak abyśmy mogli ich zaangażować to muszą powstać fundamenty i mury - i tu nie wiemy jak to zrobić? Czy moglibyście polecić mi jakąś firmę budowlaną, solidną, rzetelną no i najlepiej nie drogą, która postawiłaby nam te mury? Dodam, że chcielibyśmy budować z ytonga i rozpocząć na wiosnę/lato 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts