rencia 05.09.2006 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Witam wszystkich nowych i starych forumowiczów GK. kropka 995 pochwal się gdzie masz tą działeczkę i jaki projekcik! Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropka995 05.09.2006 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 rencia działkę mam (a raczej zastanawiam się wciąż na jej zakupem) w okolicy Brzozówki, więc to chyba już Twoje strony. no i może bedziemy sąsiadkami? projekt nie wybrany, bo zawsze jest coś na nie, ale na pewno coś znajdę a jak mi sie nie uda to moze podzielisz sie namiarami na tego Twojego dobrego architekta. Ale ten temat idzie na razie w odstawkę. jak nie ustalę, kto mi wybuduje ten dom to ani projektu ani działki nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 05.09.2006 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Witajcie ! Melduje się po urlopie, szkoda,ze taki krótki Widze ,ze chęc do budowania w narodzie krakowskim rosnie i też blisko mnie ( Robertto) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropka995 05.09.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 no to widze, że tu sami moi potencjalni sasiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 05.09.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 rencia działkę mam (a raczej zastanawiam się wciąż na jej zakupem)... Ale ten temat idzie na razie w odstawkę. jak nie ustalę, kto mi wybuduje ten dom to ani projektu ani działki nie będzie Dziwna kolejność... Wg mnie (jeśli się mylę, niech mnie ktoś poprawi), powinno się KUPIĆ działkę i mieć ją na własność. Potem dowiedzieć się, jakie są warunki zagospodarowania terenu, by móc szukać odpowiedniego projektu domu. Gdy ma się projekt, trzeba czekać na wszelkie zezwolenia. I potem dopiero szuka się firmy budowlanej, wysyłając im projekt do wyceny. Wiem już, że firmy budowlane robią wycenę za darmo. Mam ten sam problem, tj. z trafieniem na dobrą brygadę budowlaną, ale ponieważ projektu jeszcze w ręce nie mam, szukam, czekam na informacje o takich brygadach, którym będę mogła przesłać projekt do wyceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 05.09.2006 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Słoneczko w pełni popieram. Ja miałam lać fundament teraz we wrześniu a zeszło i schodzi z całą papierologią tak ,że jestem na etapie kończenia projektu domu a gdzie tam jeszcze do pozwolenia na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 05.09.2006 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Witajcie ! Melduje się po urlopie, szkoda,ze taki krótki KRÓTKI????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PIOTRUŚ - NIE PRZESADZAJ - KTO W TYM KRAJU BĘDZIE ROBIŁ? POZDROWIONKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 05.09.2006 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 rencia działkę mam (a raczej zastanawiam się wciąż na jej zakupem) w okolicy Brzozówki, więc to chyba już Twoje strony. no i może bedziemy sąsiadkami? projekt nie wybrany, bo zawsze jest coś na nie, ale na pewno coś znajdę a jak mi sie nie uda to moze podzielisz sie namiarami na tego Twojego dobrego architekta. Ale ten temat idzie na razie w odstawkę. jak nie ustalę, kto mi wybuduje ten dom to ani projektu ani działki nie będzie Brzozówka to chyba gmina Zielonki? Z tego co mi się wydaje to chyba mają plan zagospodarowania przestrzennego - to dobrze. Zacznij się dowiadywać o tą działkę - weź z urzędu odpis z planu zagosp. przestrzennego - będziesz wiedzieć co tam jest planowane no i oczywiście czy działka znajduje się na terenach budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 05.09.2006 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Witam. Poszukuję sprawdzonej ekipy tynkarzy. Do wykonania są tynki cem-wap. wew. w ilości około 180m2 oraz poprawki tynku zewn (cem-wap.) po ekipie tynkarzy, która uciekła z budowy jak zainkasowała część kasy po wykonaniu tynków zewn. (tam gdzie metry im łatwo poleciały). Przykre to ale prawdziwe. Jeśli ktoś ma kogoś sprawdzonego to bardzo proszę o namiary - budowa w Chrzanowie. ja polecam http://www.stantynk.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropka995 05.09.2006 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 slonecznko ja też popieram to co napisałaś...ale troche boje sie tego wielkiego przedsiewzięcia i może rzeczywiscie moje myśli sięgnęły absurdu ??? ...zaczne jednak "po bożemu", w końcu ktoś kiedyś wybuduje mi ten dom rencia: działkę sprawdziłam na wszystkie możliwe sposoby (jeszcze tylko geolog został - ale i tu nie spodziewam się jakiejś miny). W Urzedzie Gminy byłam, plany zagospodarowania są zatwierdzone i zostaną ogłoszone przez Wójta na początku października. Innymi słowy działka jest "czysta", budowlana w 60% ale to w zupełności mi wystarcza na postawienie domu. Księga wieczysta też OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 05.09.2006 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 slonecznko ja też popieram to co napisałaś...ale troche boje sie tego wielkiego przedsiewzięcia i może rzeczywiscie moje myśli sięgnęły absurdu ??? ...zaczne jednak "po bożemu", w końcu ktoś kiedyś wybuduje mi ten dom rencia: działkę sprawdziłam na wszystkie możliwe sposoby (jeszcze tylko geolog został - ale i tu nie spodziewam się jakiejś miny). W Urzedzie Gminy byłam, plany zagospodarowania są zatwierdzone i zostaną ogłoszone przez Wójta na początku października. Innymi słowy działka jest "czysta", budowlana w 60% ale to w zupełności mi wystarcza na postawienie domu. Księga wieczysta też OK. No to super - teraz tylko negocjować cenę działki - kupić i wybierać projekt. Zamówić mapkę pod projekt u geodety (polecam się) i dążyć sukcesywnie do zdobycia pozwolenia na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjotr 05.09.2006 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Witam. Poszukuję sprawdzonej ekipy tynkarzy. Do wykonania są tynki cem-wap. wew. w ilości około 180m2 oraz poprawki tynku zewn (cem-wap.) po ekipie tynkarzy, która uciekła z budowy jak zainkasowała część kasy po wykonaniu tynków zewn. (tam gdzie metry im łatwo poleciały). Przykre to ale prawdziwe. Jeśli ktoś ma kogoś sprawdzonego to bardzo proszę o namiary - budowa w Chrzanowie. ja polecam http://www.stantynk.com.pl/ A można coś więcej? Polecam bo reklamuję, czy polecam bo znam i faktycznie robią jak należy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 05.09.2006 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Kropka, wejdź na stronę gminy Zielonki: http://www.zielonki.ug.pl/ . W rubryce po lewej stronie jest link "Zagospodarowanie przestrzenne". Tam się zagłęb i ściągnij plik. Potem sobie wydukuj i masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 05.09.2006 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 slonecznko ja też popieram to co napisałaś...ale troche boje sie tego wielkiego przedsiewzięcia i może rzeczywiscie moje myśli sięgnęły absurdu ??? ...zaczne jednak "po bożemu", w końcu ktoś kiedyś wybuduje mi ten dom Hehe, chyba na Księżycu, bo tam też działki nie kupiłaś ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaMaja 05.09.2006 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Kropka - Po pierwsze Witaj na GK.Po drugie - czytałam, że planujesz budowę, możesz wykończyć dom sama, ale ktoś ma postawić ci mury i to w miarę tanio a ponadto bierzesz pod uwagę ytong. To tak jakbym czytała swoje założenia sprzed pół roku - my też zakładaliśmy ytong aby było taniej bo na to nie daje się ocieplenia. Niestety pomimo że mamy nawet taki projekt to budujemy w porothermie. Po odebraniu kilku kosztorysów od firmyktóra buduje nam stan surowy otwarty okazało się, że ytong jest o około 7 tys droższy niż porotherm na samych ścianach. Nie mamy wymyślengo domu - kwadrat 11,5 na 11,5 z garażem. Powierzchnia z garażem 150 m2. Przelicz sobie wybrany projekt w róznych systemach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaMaja 05.09.2006 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Grundig - Witaj! Czytałam o Twoim planie Thermodomu. Moja kuzynka w Kanadzie buduje identyczny dom w takim systemie. Z tego co opowaida to system na ten plus że jest szybki - najpierw warstwowo stawiasz klocki styropianowe z wew zbrojeniem i zalewasz od góry betonem. Minus - tak trochę to jest bunkier betonowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 06.09.2006 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Witam. Poszukuję sprawdzonej ekipy tynkarzy. Do wykonania są tynki cem-wap. wew. w ilości około 180m2 oraz poprawki tynku zewn (cem-wap.) po ekipie tynkarzy, która uciekła z budowy jak zainkasowała część kasy po wykonaniu tynków zewn. (tam gdzie metry im łatwo poleciały). Przykre to ale prawdziwe. Jeśli ktoś ma kogoś sprawdzonego to bardzo proszę o namiary - budowa w Chrzanowie. ja polecam http://www.stantynk.com.pl/ A można coś więcej? Polecam bo reklamuję, czy polecam bo znam i faktycznie robią jak należy? Polecam, bo u nas robili tynki i wszystko było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 06.09.2006 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Witajcie, ładna pogoda zapowiada się do końca tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 06.09.2006 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 witajcie również U nas przyjechały belki na taras, słupy kończą sie obkładać kamieniem. Będzie git. Tylko jeszcze grilla nie wywalczyłam /na tarasie oczywiscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 06.09.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Majka, widzę że masz już kamień, a ja odkryłam super firmę sprzedającą prawdziwy kamień i to blisko Ciebie: http://www.firmafilar.pl/ Na razie kupowaliśmy tam łupek i wapienie do wielkiego akwarium, ale już wiem że będę u nich kupować kamienie potrzebne na wykończenie domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts