3porzeczki 06.09.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Witam Wszystkich,od niedawna przeglšdam forum z racji rozbudowy domu. Dom typu kostka, dwurodzinny. My mieszkamy na dole (70 m) i dobudowalismy o pol poziomu wyzej jeszcze 60 m (nad zapleczem gospodarczym), ostatecznie bedzie mieszkanko dwupoziomowe, przejscie pomiedzy poziomami przez "stara" lazienke, nowa, duza w nowej czesci, gdzie jest rowniez salon z kominkiem (juupi!), pokojem corki i nasza sypialnia. Mieszkam w Krzeszowicach, przyjmiecie mnie do szacownego grona?Pozdrawki Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 06.09.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Asia, witaj sąsiadko Sloneczko, w tej firmie kupowalismy czerwony piaskowiec do obudowy kominka Ale nie mieli kamienia twardego, jaki potrzebowaliśmy na cokół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3porzeczki 06.09.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 No, witaj Majka! Widziałam Twój domek na mapie, superowy, a gdzie dokładnie jest zlokalizowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 06.09.2006 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 w Żbiku kto wie, dlaczego wyją syreny w Krakowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3porzeczki 06.09.2006 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Włanie przestały wyć.... Żbik jest piękny, szukałam tam kiedy działki, ale była ciut zbyt pochyła jak dla mnie W ogóle okolice mamy przepiękne, zwłaszcza na rower...ja ostatnio mało jeżdżę, bo mam malca (13 miesięcy), a wczeniej córka była za duża na siodełko, za mała na swój rower (5 i pół obecnie). Jesieniš zamierzamy kupić jej jakiego fajnego dwukołowca, Małego na krzesełko i siup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 06.09.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Witaj MAJKA, lata całe tez się do tego sklepu z kamieniem wybieram. Interesuje mnie zwirek i kamień na skarpę, na skalniak. Czy on jest czynny w sobotę?. U mnie buduje sie (teść) drewutnia na 20 m3 drewna, pod koniec miesaca planowaney jest montaz rusztu na balustray zewnetrznę, ogrodzenie od ulicy (walczę z Architekturą ) no i wyrównanie i kształtowanie terenu, trawe chyba zasieję na wiosne ( spryskałem w poniedziałem Roundapem o czekam jak zadziałazeka mnie jeszcze . W srodku połowica planuje wykończyc ostatecznie kuchnie, i mnie (szyba pod szafkami, stół i krzesła, firanki i lampa- w takiej kolejności). Zamierza też przebudowac (po roku !!!!! - biedny mój teść) kominek i wykończyć ma go ostatecznie Forest ( na razie sie nie odzywa-pewnie zapracowany chłop ) Jestem ciekaw ile z tych planów wyjdzie?!. Zobaczymy w styczniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 06.09.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 tez się do tego sklepu z kamieniem wybieram. Interesuje mnie zwirek i kamień na skarpę, na skalniak. Czy on jest czynny w sobotę?. Hehe, to jest "sklep" na wielkim placu, gdzie wszystkie oferowane kamienie są poukładane grupami w idealnym porządku. Otoczaki pogrupowane rozmiarami w olbrzymich koszach. Aż przyjemnie tam połazić i pooglądać Tu sterta zielonkawych, tam żółtych, jeszcze dalej czerwonych kamieni. A są i tęczowe łupki. A wszystko to należy do rodzinnej firmy, którą prowadzą ojciec z synem. Taki porządek od razu wzbudza zaufanie do firmy Z pewnością pracują w sobotę, gdyż mieszkają obok, ale lepiej zadzwonić. Kontakt jest chyba na ich stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 06.09.2006 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Słoneczko, dokładnie jak napisałas. Porządek musi być.A czy ktoś zna taki skład z kamieniami w Krakowie od strony południowej??(Skawina, Libertów, itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinga krakow 07.09.2006 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Witam GK Piotrek 1 robiłeś ostatnio ocieplenie poddasza jak kształtuje się cena? ja znalazłam firmę jedyną na już a liczą sobie 80zł /m2 z materiałem i z niechęcią podchodzą do wykonania samej robocizny a jutro podpisuję umowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 07.09.2006 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 z niechęcią podchodzą do wykonania samej robocizny a jutro podpisuję umowe Tego to już zupełnie nie rozumiem A tak szukałaś? http://tiny.pl/7171 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinga krakow 07.09.2006 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Sloneczko oczywiście że szukałam ale najbliższe terminy mają w październiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 07.09.2006 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Jeśli o mnie chodzi, wolałabym poczekać do października, niż dawać zarabiać firmie, która z niechęcią podchodzi do pracy!!Skąd wiesz, że tacy niby fachowcy nie przeciągną ocieplania na październik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 07.09.2006 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Witajcie, Kinga , sam robiłem z teściem . Nie dałem nikomu zarobić poza producentami wełny itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinga krakow 07.09.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Słoneczko do "roboty" to oni się palą natomiast wygodniej im ze swoim materiałem niż z powierzonym a termin wykonania będzie określony w umowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 07.09.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Trzymaj ich krótko, to pierwsza zasada, bo Ty płacisz i dasz radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewikS 07.09.2006 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 witajcie ponownie. Niedługo mam nadzieję budowa u nas wreszcie ruszy i wtedy na stałe zagoszczę na forum a póki co zaglądam co jakiś czas... Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiow 07.09.2006 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 czesc, buduje pod Wieliczka, wiec chyba dobrze trafilem... . mozna sie zapisac do GK ? dzialke mam w Zabawie (mozna pomyslec "non-stop impreza" , pewnie bedzie jak rusze z budowa). jestem na etapie oczekiwanie na uprawomocnienie sie PnB (powinno sie to stac 11.09). projekcik z Muratora C110 (Dom za rogiem). teraz zalatwiam przylacza (woda - projekt juz jest, prad - bede rozmawial w przyszlym tygodniu). prad musze miec na wiosne, wtedy chce ruszyc z budowa. Tyle wprowadzenia . Teraz konkrety. Jestem na etapie poszukiwania ekipy z kierownikiem lub firmy do budowy chalupki. Anetko, a jak szukałaś ekipy? Ekipe polecali znajomi, ktorym wybudowali dom. Polecal nam ich tez nasz architekt, mamy nadzieje ze i u nas sie sprawdza, bo strasznie chcialabym zamieszkac juz w swoim domu . anetta_p - czy mozesz podeslac namiary na Twoja ekipe? Buduję w Kłaju koło Niepołomic mam super ekipę która szybko i bez problemów zbudowała mi dom do stanu surowego otwartego!!!! Aga-K - czy mozesz podeslac namiary na Twoja ekipe? moze Ty robertto dostales info od Aga-K, bo widze w postach, ze tez o to pytales? Jesli ktos inny ma namiary na sprawdzona ekipie/firme, prosze o kontakt. moj adres: [email protected] lub na priva Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 07.09.2006 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Jesli ktos inny ma namiary na sprawdzona ekipie/firme, prosze o kontakt. moj adres: [email protected] lub na priva Można jeszcze pisać na skrzynkę Muratora Wystarczy kliknąć w ikonkę z dwiema głowami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 08.09.2006 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Witojcie GK w ten paskudny mokry dzionek! Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 08.09.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Witajcie, Rencia, byle do jutra. Ma byc już ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts