rencia 03.10.2006 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 A moze to znak-sygnal ze trzeba by bylo zglosic zakonczenie budowy i zameldowac sie... Tylko nie wiem jak to sie robi Żeby się zameldować musisz mieć nadany nr budynku. Aby go mieć musisz zrobić inwentaryzację powykonawczą zagospodarowania działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka23 03.10.2006 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Melduje się i ja bo powoli sie u was zadomawiam RENCIA wielkie gratulacje!! No i boćka życzę też M@G no to fajnie będziemy bliskimi sąsiadami bo ja w Libertowie a po której stronie Zakopianki masz zamiar sie budować i jeszcze jedno masz już ekipę bo ja mam z tym mały problem, ostatnio usłyszałam pierwszy wolny termi za dwa lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artur11 03.10.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Powtarzam pytanko czy ktoś zamierza budować lub buduje w gminie mogilany?? Ja sie buduje w gminie Mogilany zaraz za Libertowem Gaj/Brzyczyna na mapce jestem gdzies obok - wlasnie od 2-dni walczy z ziemia taka wielka kopara na gasienicach i robi WIELKA dziure .... w koncu !! Odnosnie drogi, bede przesowal droge na odcinku jakies 40m i mam ja zamiar zrobic tak: wybrac ze 30 cm podsypac tluczniem lekko uwibrowac potem na to ulozyc siatki zbrojeniowe i wylac beton na jakies 10 cm w odcinkach 3m w deskowaniu. metoda sprawdzona i nie taka droga m3 betonu to z pompa jakies 180-200pln za kubik co przy szerokosci drogi 3,5 metra daje zuzycie betonu 0,35 m3 czyli calosc sie powinna zamknac w 100pln za metr biezacy drogi. Nie mam zamiaru zostawiac "utwardzonej" bo potem zadyma od kazdego auta jak zloto. Do mnie na dzialke jest tak zrobiona droga (ponoc ma tylko 10 cm podsypki a ma juz 10 lat i jest jak zloto, jest tez kawalek "utwardzonej i tam za kazdym przejazdem auta jest taka zadyma ze sasiadom w zebach zgrzyta jak oddychaja .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka23 03.10.2006 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 ARTUR11 to Ty tez zaraz obok tylko ze jestś juz super zaawansowany ja dopiero działkę wytyczam a dzie tam do koparki i dziury Dzięki za cenne wskazówki co do drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artur11 03.10.2006 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 ... 1,5 roku walczylem z formalnosciami, roboty zaczalem w poniedzialek tzn wczoraj. oka powiedz czy w Mogilanach jest juz zatwierdzony plan zagospodarowania przestrzennego , bo sie chce za ta droge zabrac a jest ona gminna wiec znowu formalnoci.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 03.10.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Witajcie to ja dzisiaj pierwszy jestem, a gdzie reszta GK się podziała ...???? Jestesmy jestesmy. Z tej wielkiej radosci ze mieszkam w nowym domku postanowielam zrobic pierwsze pranie. No i wsadzilam do pralki chlopa kurtke. A wraz z nia wszystkie dokumenty. Moje prawo jazdy tez. I tam sie piora teraz... z wirowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 03.10.2006 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 O widzicia stałam się STAŁY BYWALEC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 03.10.2006 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Witajcie to ja dzisiaj pierwszy jestem, a gdzie reszta GK się podziała ...???? Jestesmy jestesmy. Z tej wielkiej radosci ze mieszkam w nowym domku postanowielam zrobic pierwsze pranie. No i wsadzilam do pralki chlopa kurtke. A wraz z nia wszystkie dokumenty. Moje prawo jazdy tez. I tam sie piora teraz... z wirowaniem? Z wirowanie. Ale bez krochmalenia. Smialam sie ze moze po takim praniu chlopu na zdjeciach zmarszczki znikna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 03.10.2006 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Rencia... gratulacje za "Bywalca Stałego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mg 03.10.2006 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Nie zastrzegam się - mamy trzyletniego zbója (córeczkę kwoli wyjaśnień - ale i tak robi za chłopaka a nawet dwóch) no to może za rok albo dwa jakiś bociek wyląduje na naszym dachu i przyniesie chłopczyka. Pozdrowionka - nie pierwsza ale może i nie ostatnia? W koncu bedzie mial na czym wyladowac Moze stad sie to powiedzonko wzielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mg 03.10.2006 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 M@G no to fajnie będziemy bliskimi sąsiadami bo ja w Libertowie a po której stronie Zakopianki masz zamiar sie budować i jeszcze jedno masz już ekipę bo ja mam z tym mały problem, ostatnio usłyszałam pierwszy wolny termi za dwa lata Witam Sasiadke Tez szukalam dzialki w Libertowie ale nie udalo sie... wywialo nas w koncu ciut dalej. Ja mam dzialeczke po lewej stronie Zakopianki jadac od Krakowa, a Twoja gdzie? Ekipy wlasnie szukamy, na razie jestesmy na etapie "objezdzania" budow znajomych i zbierania namiarow na ekipy. Projekt sie robi, a jak juz bedzie gotowy (za tydzien - dwa) to zaczynamy negocjacje [ale ze mnie niepoprawna optymistka ] Namiarow mam troche wiec jak juz wybierzemy ekipe to reszta sie moge podzielic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 03.10.2006 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Rencia... gratulacje za "Bywalca Stałego" Dzięki Piotruś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka23 03.10.2006 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 ARTUR jak ostatnio rozmawiałam zpanią architekt z gminy mówiła że już wszystko jest podpisane itd itp i teraz tylko muszą odczekać 30dni aż się uprawomocni no i miało się to stać na początku października więc na dniach zostanie ogłoszony. M@G całkiem niedaleczko, moja po prawej (patrząc z Zakopianki w prostej lini za kostką brukowa ) OK to wybieraj szybko i prześlij mi namiar na resztę z małą adnotacja którą polecasz najbardziej - tylko pocichutku na maila bo ktoś mi ukradnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merit 03.10.2006 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Aka ,to jak już wybierzesz podaj dalej ,może i ja załapię się na jakąś sensowną ekipę .Też zbieram adresy i kontakty -jasne ,że tylko budowlane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość lenny 03.10.2006 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 witam wszystkich, jestem nowy na tym forum, wpadlem tutaj przypadkowo i bardzo sie ciesze bo byc moze bedzie ktos w stanie mi choc troche pomoc a i wiele ciekawych informacji mozna tu znalezc Tak wogole to nie wiem, czy pisze we wlasciwym miejscu gdyz strasznie duzo postow tutaj i ciezko cos znalezc w szukajce... w czym rzecz: otoz, przymierzam sie do kupna dzialki w okolicach Krakowa zeby na niej wybudowac swoj domek Problem w tym, iz nie za bardzo orientuje sie w jakiej lokalizacji szukac. Planowalem cos 10-15km od Krakowa w strone albo Niepolomic albo Myslenic, ale dokladnie nie znam tych rejonow. Czy sa jakies miejscowosci, w ktorych powstaja jakies ciekawe nowe osiedla domkow jednorodzinnych w tych okolicach? czy raczej to jest tak, ze nowe domki sa 'porozrzucane' w roznych miejscach. Myslalem zeby szukac wlasnie czegos w okolicy swiezo budowanych innych domkow, bo wiadomo fajnie miec jakis sasiadow a nie pola dookola nie mowiac juz o bezpieczenstwie Czy ktos moglby cos doradzic ewentualnie skierowac mnie do wlasciwej czesci forum z takimi pytaniami? z gory serdecznie dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 03.10.2006 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Przeglądaj oferty developerów: http://www.dominium.pl/ http://www.gratka.pl/dom/index.phtml Myślę, że tak najprędzej znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 04.10.2006 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Witam! Lenny zależy co chcesz - z Twojego postu wynikałoby że chcesz kupić domek w zabudowie szeregowej....Jeśli chcesz sam budować to należałoby zacząć od działki. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 04.10.2006 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 otoz, przymierzam sie do kupna dzialki w okolicach Krakowa zeby na niej wybudowac swoj domek Sorki -no z tym jest różnie ale generalnie w każdej części w promieniu 20km od Krakowa coś ktoś buduje. Myślę że nie będziesz miał pod tym względem problemów.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 04.10.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 co tu nie ma nikogo... wszyscy pracuja czy buduja.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 04.10.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 co tu nie ma nikogo... wszyscy pracuja czy buduja.. A ja pracuję i jestem. Część Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts