Wojty 01.03.2006 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 A co do okien i firm je sprzedajacych to jestem zalamana - ludzie sami ne wiedza co sprzedaja... Bylas w M&S ja jestem super zadowolona mamy okna z szyba 0,6 i wcale nie duzo drozsze... no i wszystko mi wyjasnili a nawet doradzili, abym jeszcze sobie zmienila otwory okienne na standardowe wtedy bedzie taniej... pozdrawiam flowercia A gdzie bylas w M&S bo my na Gadowie i to wlasnie tam nam pani powiedziala, ze nie ma znaczenia jakiego koloru sa okna :/. A co do okien standardowych to najpierw powiedziala nam ze mamy niestandardowe okna (czyli 120x90, 180X150 itp), na co powiedzialam ze wlasnie takie mamy (poza 3 oknami na gorze), i ze takie wlasnie sa w napisane w zestawieniu, wiec powiedziala, ze myslala, ze podalismy wymiary skrzydla (cos dziwnego wszyscy do tej pory dobrze odczytywali nasze zestawienie). Nafukala też na mojego Wojcia, jak sie zapytal czy robia otwory rozprezajace w oknach kolorowych. Wielkie okno balkonowe oczywiscie moze zdrobiac, ale bez gwaracji-podobno zawsze tak robia i klienci sa zadowoleni. No a na koncu przyszla kolezanka na ploteczki wiec powiedzia jej zeby poczekala, bo zaraz z nami skonczy... Nie mam do tego wszyskiego sily... Czekam na czas kiedy bede wybierala sobie kafelki i nie bede musial rozmawiac z zadnych handlowcem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280433-grupa-wroc%C5%82awska/page/804/#findComment-8524517 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 01.03.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 witam,Ivonesca jaki masz ładny widok z okna i paraprty tez Wojty moge prosic telofon "na parapety" od Had pozdrawiam Rozmawialm dzisiaj z Hadzikiem i powiedzial, ze postara sie zagladnac na forum. Z misiem od parapetow moze byc problem, bo podobno przeniosl sie - a miala tylko nr tel stacjonarny, do zakladu, ale postara sie sprawdzic, czy nie ma jednak nr na komorke. Mis byl z Mokronosa. Tyle wiem Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280433-grupa-wroc%C5%82awska/page/804/#findComment-8524516 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 01.03.2006 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Witam wszystkich marzka- dzięki za namiary na panią architekt, zawiozłam jej już część dokumentów, okazało sie , że jest kierownikiem budowy u naszego sąsiada , poleca ją pan Architekt Gminny:) a już kompletnie mnie zabiła jak dowiedziałam się gdzie ma biuro , no nie dziwię się , że jest szybka . Od pana Bardiana mam już słowną decyzję w WZ, czekam tylko na papierek (czyli mam zgodę na POŚ a nie szambo), czekam na warunki gazowe. Z wodą chcieliśmy już z sąsiadem podpisywać wspólnie umowę partycypacyjną w gminie, a tu się okazało że została kupiona działka pomiędzy nami a punktem wody do przyłączenia, gość już wystąpił o WZ i chyba bedzie też chętny do inwestycji, i jeszcze na dodatek prawdopodobnie niedługo będzie sprzedana druga w rzędzie działka - za nami, więc chyba poczekamy coby nas więcej było. Jak będzie umowa z gminą to w wodociągachh to formalność wydać warunki wody. Co do kredytu to jutro idziemy do Open Finance na Odrzańską w celu rozpoznania. Był ktoś u nich? Cały czas jestem przekonana do CHF ale mam nadzieję, że gdy będziemy podpisywać umowę to kurs będzie wyższy pożyjemy i zobaczymy... Do końca lutego super warunki na kredyt w CHF miała Nordea, nie wiem jak w marcu. Byłam nastawiona na PLN, bo w Lukasie mam naprawdę super warunki, ale kredyt będzie najprawdopodobniej na całość bo nie pozbędziemy sie raczej mieszkania i tu rata w CHF ma zdecydowaną przewagę ponad 30% mniej. Czytałam komentarze walutowe specjalistów - w ciągu ostatnich 25 lat CHF był najbardziej stabilną walutą, złoty ma jescze pole do popisu jeżeli chodzi o umocnienie się, czyli jest szansa, że frank będzie spadał, mimo i tak niskiego poziomu teraz, LIBOR może wzrosnąć do 1,8% w raczej krótkiej perspektywie czasu (bankowego - 5lat ), ale i tak będzie rata bedzie niższa. Ja liczyłam, że żeby osiągnąć poziom wysokości raty w CHF, to startując z poziomu PLN/CHF=2,5 to musiałby wzrosnąć do ok. 3,6-3,7 żeby raty się zrównały. Ważny jest tzw. spreed czyli różnica w kursie wypłaty kredytu (kurs kupna w banku) i kurs spłaty raty (czyli sprzedaż przez bank waluty) - to jest ukryte jakby dodatkowe oprocentowanie, więc trzeba wybrać bank z minimalnymi widełkami kursów. Wg dzisiejszej Gazety W najniższe widełki mają po kolei: Deutsche Bank, Nordea, Millenium, Santander Consumer Bank i Kredyt Bank. Podobno generalnie na początku tygodnia jest najczęściej tendencja do obniżenia waluty szansa na ruch w górę to koniec tygodnia, pod koniec miesiąca i kwartału Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280433-grupa-wroc%C5%82awska/page/804/#findComment-8524515 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 02.03.2006 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 A co do okien i firm je sprzedajacych to jestem zalamana - ludzie sami ne wiedza co sprzedaja... Bylas w M&S ja jestem super zadowolona mamy okna z szyba 0,6 i wcale nie duzo drozsze... no i wszystko mi wyjasnili a nawet doradzili, abym jeszcze sobie zmienila otwory okienne na standardowe wtedy bedzie taniej... pozdrawiam flowercia A gdzie bylas w M&S bo my na Gadowie i to wlasnie tam nam pani powiedziala, ze nie ma znaczenia jakiego koloru sa okna :/. Nie mam do tego wszyskiego sily... Czekam na czas kiedy bede wybierala sobie kafelki i nie bede musial rozmawiac z zadnych handlowcem. Hej hej ja wlasnie tam bylam... bo tam blisko mieszkam, ale spotkalam sie z b. milym przyjeciem.... dziwne kurcze.... wlasnie z ta Pania... wszystko mi wyjasnila i wytlumaczyla.... pozdrawiam flowercia Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280433-grupa-wroc%C5%82awska/page/804/#findComment-8524514 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 02.03.2006 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 witajcie co do okien to też mam niezły mętlik w głowie. Krysiak jako jedyny chce w moim fiksie 200x230 zrobić poprzeczkę a ja bardzo nie chcę dzielenia tego okna i pierwszy raz spotkałam się z taką uwagą. Fakt jest taki, że każdy producent mówi co innego i zwariować można. Co do kredytu to jutro idziemy do Open Finance na Odrzańską w celu rozpoznania. Był ktoś u nich? Cały czas jestem przekonana do CHF ale mam nadzieję, że gdy będziemy podpisywać umowę to kurs będzie wyższy pożyjemy i zobaczymy.. pozdrawiam Ja bylam tam w poniedzialek no i dostalam wlasnie tak jak pisalam kredyt w CHF z oprocentowaniem 2,11.. boje sie brac w CHF ale pomyslalam ze jak rozbije na transze to moze tylko teraz strace a jak frank podskoczy do nastepnej transzy to wszystko jakos sie wyrowna... mam nadzieje ze nie poleci jeszczxe bardziej w dol.. pozdrawiam flowercia Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280433-grupa-wroc%C5%82awska/page/804/#findComment-8524513 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 02.03.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 A co do okien i firm je sprzedajacych to jestem zalamana - ludzie sami ne wiedza co sprzedaja... Bylas w M&S ja jestem super zadowolona mamy okna z szyba 0,6 i wcale nie duzo drozsze... no i wszystko mi wyjasnili a nawet doradzili, abym jeszcze sobie zmienila otwory okienne na standardowe wtedy bedzie taniej... pozdrawiam flowercia A gdzie bylas w M&S bo my na Gadowie i to wlasnie tam nam pani powiedziala, ze nie ma znaczenia jakiego koloru sa okna :/. Nie mam do tego wszyskiego sily... Czekam na czas kiedy bede wybierala sobie kafelki i nie bede musial rozmawiac z zadnych handlowcem. Hej hej ja wlasnie tam bylam... bo tam blisko mieszkam, ale spotkalam sie z b. milym przyjeciem.... dziwne kurcze.... wlasnie z ta Pania... wszystko mi wyjasnila i wytlumaczyla.... pozdrawiam flowercia Witam porannie! my chyba za duzo pytan zadawalismy... Mam dosc duze okna i nie musze byc pewna ze dany profil to podola zadaniu. Poza tym wole zeby sprzedawca uczciwie powiedzial, ze z tego profila nie da sie zrobic danego okna i zaproponowal inne rozwiazanie niz zeby teraz mnie klamal, a potem, za rok bede musiala biegac z reklamacjami. Poza tym spieszyla sie na plotecki z kolezanka . A ty na wszystkie okna bedziesz miala u nich gwarancje? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280433-grupa-wroc%C5%82awska/page/804/#findComment-8524512 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 02.03.2006 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 witam,Ivonesca jaki masz ładny widok z okna i paraprty tez witaj no wypadałoby w tym roku abyśmy sie wreszcie spotkały mogłabyś przekonać się w rzeczywistości jak wygląda ten mój widok z okna ...a ja tez może wreszcie dojadę do Ciebie jak się zrobi cieplej Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280433-grupa-wroc%C5%82awska/page/804/#findComment-8524511 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 02.03.2006 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Witam porannie! my chyba za duzo pytan zadawalismy... Mam dosc duze okna i nie musze byc pewna ze dany profil to podola zadaniu. Poza tym wole zeby sprzedawca uczciwie powiedzial, ze z tego profila nie da sie zrobic danego okna i zaproponowal inne rozwiazanie niz zeby teraz mnie klamal, a potem, za rok bede musiala biegac z reklamacjami. Poza tym spieszyla sie na plotecki z kolezanka . A ty na wszystkie okna bedziesz miala u nich gwarancje? no my mamy wszystkie okna standardowe wiec... mamy gwarancje... pozdrawiam flowercia:-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280433-grupa-wroc%C5%82awska/page/804/#findComment-8524510 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 02.03.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Do końca lutego super warunki na kredyt w CHF miała Nordea, nie wiem jak w marcu. Byłam nastawiona na PLN, bo w Lukasie mam naprawdę super warunki, ale kredyt będzie najprawdopodobniej na całość bo nie pozbędziemy sie raczej mieszkania i tu rata w CHF ma zdecydowaną przewagę ponad 30% mniej. dabell a jaką marzę zaproponował Ci LUKAS i jakiego WIBORu uzywa i jakie oprocentowanie Ci w sumie wyszło? Dzieki z gory Flowercia Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280433-grupa-wroc%C5%82awska/page/804/#findComment-8524509 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzka 02.03.2006 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Witam wszystkich marzka- dzięki za namiary na panią architekt, zawiozłam jej już część dokumentów, okazało sie , że jest kierownikiem budowy u naszego sąsiada , poleca ją pan Architekt Gminny:) a już kompletnie mnie zabiła jak dowiedziałam się gdzie ma biuro , no nie dziwię się , że jest szybka . u nas też jest kierownikiem budowy. Załatwia papiery ale praktykę w prowadzeniu budów też ma więc mi to bardzo odpowiada mam już słowną decyzję w WZ, czekam tylko na papierek (czyli mam zgodę na POŚ a nie szambo), czekam na warunki gazowe. Fajnie macie, że możecie mieć POŚ u nas niestety w MPZP jest wpisane tylko i wyłącznie szambo. Ale z gazem nie mieliśmy żadnego problemu 50 mb rozbudowy sieci gazownia robi na własny koszt, do października mają nas podłączyć Z wodą chcieliśmy już z sąsiadem podpisywać wspólnie umowę partycypacyjną w gminie, a tu się okazało że została kupiona działka pomiędzy nami a punktem wody do przyłączenia, gość już wystąpił o WZ i chyba bedzie też chętny do inwestycji, i jeszcze na dodatek prawdopodobnie niedługo będzie sprzedana druga w rzędzie działka - za nami, więc chyba poczekamy coby nas więcej było. Rabiak obiecał mojemu mężowi, że jak będzie umowa z gminą to u niego to formalność wydać warunki wody. No właśnie my z sąsiadami musimy 120 m wodociągu ciągnąć - w wersji optymistycznej, w wersji pesymistycznej 160 m. Umowę już mam podpisaną ale na 160 m i wydane warunki. Gmina partycypuje w kosztach budowy dokładając całą 1 zł/za mb a jak chcemy, żeby oni całość finansowali to musielibyśmy czekać do 2009 roku. Masz już namiary na wykonawców sieci. Pan R. polecił Ci kogoś ? Dzięki za informacje o bankach. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280433-grupa-wroc%C5%82awska/page/804/#findComment-8524508 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzka 02.03.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 A co do okien i firm je sprzedajacych to jestem zalamana - ludzie sami ne wiedza co sprzedaja... Bylas w M&S ja jestem super zadowolona mamy okna z szyba 0,6 i wcale nie duzo drozsze... no i wszystko mi wyjasnili a nawet doradzili, abym jeszcze sobie zmienila otwory okienne na standardowe wtedy bedzie taniej... pozdrawiam flowercia A gdzie bylas w M&S bo my na Gadowie i to wlasnie tam nam pani powiedziala, ze nie ma znaczenia jakiego koloru sa okna :/. Nie mam do tego wszyskiego sily... Czekam na czas kiedy bede wybierala sobie kafelki i nie bede musial rozmawiac z zadnych handlowcem. Hej hej ja wlasnie tam bylam... bo tam blisko mieszkam, ale spotkalam sie z b. milym przyjeciem.... dziwne kurcze.... wlasnie z ta Pania... wszystko mi wyjasnila i wytlumaczyla.... pozdrawiam flowercia flowera a porównywałaś z wycenami w innych firmach? U mnie M&S na Bulwarze był najdroższy. Wycena była o 3 tysiące wyższa od Krysiaka. Jak dla mnie to różnica jest bardzo duża za okna o podobnej klasie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280433-grupa-wroc%C5%82awska/page/804/#findComment-8524507 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 02.03.2006 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Witam porannie! my chyba za duzo pytan zadawalismy... Mam dosc duze okna i nie musze byc pewna ze dany profil to podola zadaniu. Poza tym wole zeby sprzedawca uczciwie powiedzial, ze z tego profila nie da sie zrobic danego okna i zaproponowal inne rozwiazanie niz zeby teraz mnie klamal, a potem, za rok bede musiala biegac z reklamacjami. Poza tym spieszyla sie na plotecki z kolezanka . A ty na wszystkie okna bedziesz miala u nich gwarancje? no my mamy wszystkie okna standardowe wiec... mamy gwarancje... pozdrawiam flowercia:-) Tylko dokladnie dopytaj sie co do ceny, bo u nas co rusz sobie przypominala ze za cos trzeba doplacic - np z uporem maniaka liczyla wszystko na okna biale i musila przypominac zeby doliczyla dodatkowe 35%. To samo z klamka, blokadami itp. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280433-grupa-wroc%C5%82awska/page/804/#findComment-8524506 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 02.03.2006 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Do końca lutego super warunki na kredyt w CHF miała Nordea, nie wiem jak w marcu. Byłam nastawiona na PLN, bo w Lukasie mam naprawdę super warunki, ale kredyt będzie najprawdopodobniej na całość bo nie pozbędziemy sie raczej mieszkania i tu rata w CHF ma zdecydowaną przewagę ponad 30% mniej. dabell a jaką marzę zaproponował Ci LUKAS i jakiego WIBORu uzywa i jakie oprocentowanie Ci w sumie wyszło? Dzieki z gory Flowercia Flowerko: Warunki kredytu budowlanego LUKAS BANK Okres kredytowania: 30 lat Waluta : PLN Wkład własny: 0% (bierzemy na całość budowy ) Warunki: stopa bazowa oparta na Wibor 3M +0,5% marży - po obniżeniu stóp przez RPP będzie w okolicach 4,7%-4,8% Prowizja za udzielenie: 0,5% wartości Prolongata w spłacie kapitału: 2 lata 50% transzy rozliczanej w fakturach To te najważniejsze Tylko od razu uwaga: marża normalnie wynosi 1%- przy dużym kredycie napewno można negocjować - nasze 0,5% wynika z tego że jestem pracownikiem grupy kapitałowej, do której nalezy Lukas. Mam również niższą prowizję za udzielenie- 0,9%, ale obniżoną jeszcze do 0,5% za Vipa - męża wedle ich zasad . Podobne warunki miała Nordea dla PLN do końca lutego. Kredytowaliśmy już częściowo zakup działki w Lukasie i jest ok. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280433-grupa-wroc%C5%82awska/page/804/#findComment-8524505 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 02.03.2006 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Witam porannie! my chyba za duzo pytan zadawalismy... Mam dosc duze okna i nie musze byc pewna ze dany profil to podola zadaniu. Poza tym wole zeby sprzedawca uczciwie powiedzial, ze z tego profila nie da sie zrobic danego okna i zaproponowal inne rozwiazanie niz zeby teraz mnie klamal, a potem, za rok bede musiala biegac z reklamacjami. Poza tym spieszyla sie na plotecki z kolezanka . A ty na wszystkie okna bedziesz miala u nich gwarancje? no my mamy wszystkie okna standardowe wiec... mamy gwarancje... pozdrawiam flowercia:-) Tylko dokladnie dopytaj sie co do ceny, bo u nas co rusz sobie przypominala ze za cos trzeba doplacic - np z uporem maniaka liczyla wszystko na okna biale i musila przypominac zeby doliczyla dodatkowe 35%. To samo z klamka, blokadami itp. my mamy okna biale w domku... klamki nam jeszcze nie policzyla ...wiec pewnie cena wzrosnie... pozdrawiam flowercia Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280433-grupa-wroc%C5%82awska/page/804/#findComment-8524504 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 02.03.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 A co do okien i firm je sprzedajacych to jestem zalamana - ludzie sami ne wiedza co sprzedaja... Bylas w M&S ja jestem super zadowolona mamy okna z szyba 0,6 i wcale nie duzo drozsze... no i wszystko mi wyjasnili a nawet doradzili, abym jeszcze sobie zmienila otwory okienne na standardowe wtedy bedzie taniej... pozdrawiam flowercia A gdzie bylas w M&S bo my na Gadowie i to wlasnie tam nam pani powiedziala, ze nie ma znaczenia jakiego koloru sa okna :/. Nie mam do tego wszyskiego sily... Czekam na czas kiedy bede wybierala sobie kafelki i nie bede musial rozmawiac z zadnych handlowcem. Hej hej ja wlasnie tam bylam... bo tam blisko mieszkam, ale spotkalam sie z b. milym przyjeciem.... dziwne kurcze.... wlasnie z ta Pania... wszystko mi wyjasnila i wytlumaczyla.... pozdrawiam flowercia flowera a porównywałaś z wycenami w innych firmach? U mnie M&S na Bulwarze był najdroższy. Wycena była o 3 tysiące wyższa od Krysiaka. Jak dla mnie to różnica jest bardzo duża za okna o podobnej klasie. pozdrawiam Czesc tak porownywalam z innymi, rzeczywiscie okna z szybami z U = 1,1 wszyscy maja tansze...m ale my zdecydowalismy sie na U = 0,6 - robimy taki troche ekologiczny dom, bo i ocieplenie bedzie o 5-10 cm grubsze, i okna z tatkimi szybami wszedzie kosztuja wiecej niz w M&S, a oni na dodatek maja ocieplenie w ramce.... wiec nie mamy wyscia flowercia Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280433-grupa-wroc%C5%82awska/page/804/#findComment-8524503 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 02.03.2006 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 No właśnie my z sąsiadami musimy 120 m wodociągu ciągnąć - w wersji optymistycznej, w wersji pesymistycznej 160 m. Umowę już mam podpisaną ale na 160 m i wydane warunki. Gmina partycypuje w kosztach budowy dokładając całą 1 zł/za mb a jak chcemy, żeby oni całość finansowali to musielibyśmy czekać do 2009 roku. Masz już namiary na wykonawców sieci. Pan R. polecił Ci kogoś ? Dzięki za informacje o bankach. pozdrawiam Wiadomość z ostatniej chwili - WZ w papierku we wtorek (w sumie 1,5 miesiąca ), warunki przyłączenia gazu na tak w podpisie u dyrektora i wyjdą dzisiaj - hura!!! Znaczy w przyszłym tygodniu kupujemy projekt i karuzela zaczyna się kręcić . Marzka - pan R. nie dał nam jeszcze żadnych namiarów, po otrzymaniu warunków najpierw musimy zrobić projekt i dostać pozwolenie na budowę odcinka sieci wodociągowej - a to trwa 3 miesiące około, bo potrzeba podpisów wszystkich świętych . Od jakiegoś czasu zmieniły się w tym zakresie przepisy, wcześniej było prościej. Orientujesz się czy nasza pani Ala ma też uprawnienia Inspektora Nadzoru? Może ktoś z grupy wrocławskiej ma do polecenia jakiegoś sensownego, rzetelnego i konkretnego Inspektora Nadzoru, co to nie tylko pieniądze weźmie, ale jest prawdziwym fachowcem? Nie musi być najtańszy, bo na tym akurat nie będę oszczędzać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280433-grupa-wroc%C5%82awska/page/804/#findComment-8524502 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 02.03.2006 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 dabell - ja niestety nie podpowiem - nie mam żadnych namiarów - budowaliśmy bez inspektora Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280433-grupa-wroc%C5%82awska/page/804/#findComment-8524501 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzka 02.03.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Ivonesca toż Ty moja najbliższa sąsiadka jesteś, dzielą nas jakieś dwa zakręty śliczne okna macie i podjazd z granitu miodzio pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280433-grupa-wroc%C5%82awska/page/804/#findComment-8524500 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 02.03.2006 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Ivonesca - przypomnij mi jakiej firmy macie kominek z płaszczem? Czy Twoje zaproszenie na herbatkę jest aktualne ? Bo może w przyszłym tygodniu jak szanowny małż weźmie w końcu urlop , którego ma 20 dni za 2005 jeszcze to dysponowałabym samochodem i chętnie porozmawiałabym o wielu sprawach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280433-grupa-wroc%C5%82awska/page/804/#findComment-8524499 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 02.03.2006 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Dzień dobry, Grupo Wrocławska!! Dzięki za pozdrowienia od tych, co mnie pamiętają, pomimo kilkumiesięcznej absencji Faktycznie jestem bardzo zapracowana: mieszkaniem i pracowaniem. Co do parapetów, to nam robił po 160 zł za m2 z klejonej sosny (bez sęków, bo nie cierpię sękatej sośniny) z malowaniem, lakierowaniem i montażem stolarz z Mokronosa: zajęło mu to 3 miesiące zamiast obiecywanych 3 tygodni, raz go odesłałam jak przyjechał montować, bo do lakieru były poprzyklejane paprochy, potem się okazało, że się pomylił w obliczeniach i zamiast 9 sztuk zrobił 8, potem się okazało, że ostatni zrobił za wąski, potem się okazało, że musiał mi na miejscu coś jeszcze podmalować, a ja mam 3 koty, którym jest trudno wytłumaczyć, żeby nie wskakiwały na parapety i dodatkowo mi śmierdziało w domu... Więc chociaż parapety mi się podobają, to raczej misia nie polecam. Niestety nie mogę chwilowo pokazać żadnych zdjęć. A poza tym on się wyniósł z tego warsztatu w Mokronosie, bo ponoć ktoś wykupił obiekt. A ja nie mam innych namiarów na niego. Może jak Małżonek wróci to wygrzebie jakiś numer na komórkę. To zmykam na razie. Nie traćcie otuchy - mieszkanie we własnym domu, to jest uczucie, dla którego warto znieść wiele trudów Święcie w to wierzę (nawet jeśli akurat mam awarię kotłowni) pozdrowionka had Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280433-grupa-wroc%C5%82awska/page/804/#findComment-8524498 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts