anndy 07.07.2006 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Witaj grupo Ale tu ostatnio pusto , to chyba te upały tak na wszystkich sennie działają , że nikt nie ma chęci pisać postów ,albo wszyscy zarobieni straszliwie na budowach . Kochani , budowa , budową ale co z wakacjami . JAKIE JEST WASZE ZDANIE ? Odmawiać sobie wszystkiego i lecieć z budową , czy odpuścić sobie i wyrwać sie na urlopik ( oczywiście nie na działkę ) Ja muszę się przyznać , że jako zmęczony inwestor ,postanowiłam odpocząć i w sierpniu jadę na 2 tygodnie nad morze ( niestety tylko polski Bałtyk ale zawsze )Fakt kasę na tą ekstrawagancję odkładałam przez cały rok , ale już nie mogę się doczekać . Głowny argumentem , był fakt ,że dom wykańczać będę w przyszłym roku i wtedy to już będzie kicha z kasą , a czas leci człowiek się starzeje i za kilka lat to zostaną mi wyjazdy z wnuczkami lub sanatorium a młodość przeminie . Kochani napiszcie jakie jest wasze podejście do życia . Pozdrawionka dla wszyskich MARPA MArpa w pełni popieram. Widzę że nie tylko nam w trakcie sezonu takie pomysły do głowy przychodzą. UDANYCH WAKACJI!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 08.07.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Hej, oj jak mi sie marzy wyjazd nad morze, ze az nie ogladam wszystkich reklam z woda w tle . Ale tego roku siedze w domku, a raczej w pracy . Z brzuszkiem i tak nie moglabym plywac w morzu, a samo lezenie na plazy to nie to. A poza tym znam zycie, tylko bym odjechala 30km za Wroclaw, a juz by sie zaczely telefony, ze materialu nie ma, ze nie wiadomo co robic, ze cos tam, ze cos tam... Zazdorszcze tym, ktorzy opowiadaja, ze maja takie samodzielne ekipy, nam sie jeszcze zadna taka nie trafila No coz tego roku duzo sie u nas dzieje, ale za rok ma nadzieje ze wszystko sie ulozy i bedziemy mieli czas, ochote i pieniadze zeby gdzies wyjechac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafu 08.07.2006 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Witam forumowiczow. Potrzebuje pomocy w temacie ogrzewania podlogowego. Czy ktos moglby polecic osobe z Wroclawia lub okolic, ktora sie na tym zna i potrafi dobrze zaprojektowac taki sposob ogrzewania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 09.07.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Witam forumowiczow. Potrzebuje pomocy w temacie ogrzewania podlogowego. Czy ktos moglby polecic osobe z Wroclawia lub okolic, ktora sie na tym zna i potrafi dobrze zaprojektowac taki sposob ogrzewania? Projekt ogrzewania zrobił mi jeden z przedstawicieli firmy KISAN. Dałem im ksero projektu, kosztowało to chyba 300 zł. Przedstawiciel jest chyba na ulicy prądzyńskiego. Na stronie http://www.kisan.pl masz dane adresowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 09.07.2006 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 kto ma gruz? pożądam gruzu lub czegos do utwardzenia wjazdu na budowę ASAP!Help;) Przejeżdżałem dzisiaj przez Kamieniec Wrocławski i widziałęm że ktoś chce oddać gruz. Nie wiem tylko jak wygląda sprawa z transportem. Może ktoś z kamieńca mógłby udzielić ci bliższych informacji ? Gruz leży przy głównej drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marpa 10.07.2006 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 anndy Rówież miłego urlopu ci życzę Wojty No tak zimny Bałtyk to teraz nie wskazany dla ciebie , może jakieś małe jeziorko lub stawik gdzieś na granicach Wrocka , gdzie trochę cienia i drzewek no i nogi do kolan mozna pomoczyć . Polecam stawy w JELCZU tam od strony lasu jest bardzo przyjemnie , posiedzieć sobie w brzózkach . A tak na prawdę to gdzie się jeździ z Wrocka na plaże i wodę . Ja jako ludność napływowa wcale nie wiem gdzie są fajne miejsca . pozdrawiam MARPA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 10.07.2006 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 kto ma gruz? pożądam gruzu lub czegos do utwardzenia wjazdu na budowę ASAP!Help;) Przejeżdżałem dzisiaj przez Kamieniec Wrocławski i widziałęm że ktoś chce oddać gruz. Nie wiem tylko jak wygląda sprawa z transportem. Może ktoś z kamieńca mógłby udzielić ci bliższych informacji ? Gruz leży przy głównej drodze. dziekuję dobrzykowice;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ipe 10.07.2006 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 witam. czy ktoś ma namiary na polecanego kiedyś bardzo często Marka Kątnika ( elektryk). mam numer 502655516 i "nie ma Takiego numeru" byłabym wdzięczna - pozdrawiam jak również polecenie jakiegoś dobrego, taniego i z mnóstwem czasu innego elektryka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 10.07.2006 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Wojty[/b] No tak zimny Bałtyk to teraz nie wskazany dla ciebie , może jakieś małe jeziorko lub stawik gdzieś na granicach Wrocka , gdzie trochę cienia i drzewek no i nogi do kolan mozna pomoczyć . Polecam stawy w JELCZU tam od strony lasu jest bardzo przyjemnie , posiedzieć sobie w brzózkach . A tak na prawdę to gdzie się jeździ z Wrocka na plaże i wodę . Ja jako ludność napływowa wcale nie wiem gdzie są fajne miejsca . pozdrawiam MARPA Baltyk raczej nie tyle nie wskazany ze wzgledu na zimno tylko na to ze i tak nie moglabym sie w nim kapac, a jako zodiakalna ryba wrecz nie moge spokojnie przejsc kolo wody i nie zanurzyc sie w niej . Wiec wole nie prowokowac losu, a zaoszczedzone pieniadze wydam w przyszlym roku na wakacje w trojke A jeziorka w jelczu widzialm z z daleka - niezle wygladaja przejede sie tam pewnie przynajmniej nogi pomoczyc. W Kamiencu wprawdzie jest Bajkal, ale wrazenia zeszloroczne raczej nie zachecaja mnie do jezdzenia w te okolice . Za daleka za to widzialam tez jeziorka w Chrzastawie-wygladaja bardzo milo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 11.07.2006 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 No tak zimny Bałtyk to teraz nie wskazany dla ciebie , może jakieś małe jeziorko lub stawik gdzieś na granicach Wrocka , gdzie trochę cienia i drzewek no i nogi do kolan mozna pomoczyć . Polecam stawy w JELCZU tam od strony lasu jest bardzo przyjemnie , posiedzieć sobie w brzózkach . A tak na prawdę to gdzie się jeździ z Wrocka na plaże i wodę . Ja jako ludność napływowa wcale nie wiem gdzie są fajne miejsca . pozdrawiam MARPA Baltyk raczej nie tyle nie wskazany ze wzgledu na zimno tylko na to ze i tak nie moglabym sie w nim kapac, a jako zodiakalna ryba wrecz nie moge spokojnie przejsc kolo wody i nie zanurzyc sie w niej . Wiec wole nie prowokowac losu, a zaoszczedzone pieniadze wydam w przyszlym roku na wakacje w trojke A jeziorka w jelczu widzialm z z daleka - niezle wygladaja przejede sie tam pewnie przynajmniej nogi pomoczyc. W Kamiencu wprawdzie jest Bajkal, ale wrazenia zeszloroczne raczej nie zachecaja mnie do jezdzenia w te okolice . Za daleka za to widzialam tez jeziorka w Chrzastawie-wygladaja bardzo milo . Czesc My w tym roku chyba nigdzie nie pojedziemy tzn pojedziemy właśnie do naszej Chrzastawy sobie pomalutku coś wykańczać marzą mi sie wakacje strasznie... Jak juz bedziemy bardzo zmęczeni to moze polecimy na jakiś tani Last Minute w Październiku na razie padamy ze zmeczenia ja siedze po 12 godzin w pracy akurat projekt sie konczy nawet sobotki zawalone robotą, a tu jeszcze polewanie stropu pillnowanie ścianki kolankowej i szczytowej , drewno przyjechalo od poniedziąłku idzie dach... bedziemy wiec moze tez moczyc sie w naszym Chrząstawskim bajorku)) pozdrawiam cielutko flowercia PS Nawet teraz nie mam zupełnie czasu na uzupełnianie dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marpa 13.07.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 cześć inwestorzy Muszę się pochwalić WIECHA JEST , więźba skończona , dachówki i rynny na budowie , będzie chatka gotowa z dachem za 5 dni . Pozdrawiam marpa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 13.07.2006 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 marpa gratuluję wiechy ! Podziwiam dachowców, że pracują w taki upał - nie mają innego wyjścia nie U nas leci ocieplenie i zakupiliśmy drewno kominkowe. Cóż za przezorność, jeszcze kominka nie mamy a opał już jest Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 13.07.2006 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 cześć inwestorzy Muszę się pochwalić WIECHA JEST , więźba skończona , dachówki i rynny na budowie , będzie chatka gotowa z dachem za 5 dni . Pozdrawiam marpa Hej Hej!! Serdeczne gratulacje!!!! u nas pewnie Wiecha z 2 tygodnie))) wiezba zaczyna sie robic w poniedziałek postaram sie w koncu nadgonic dziennik) pozdrawiam flowercia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 13.07.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Mam kuchnie!! Jestem przeszczęśliwa. Przesyłam zdjątko. Nie oddaje ono tego jak wygląda naprawdę, ale jest cudna. Jest dokładnie tak postarzona sosna jak chciałam, kolor teak, wszystkie elementy widoczne formirowane, akcesoria bluma, blat drewniany bukowy (jeszcze nie oliwiony). Mam problem ze zlewem ma mały odprysk i musze reklamować, nie ma jeszcze uchwytów i płyty itd, ale niedługo będzie wszystko. Uchwyty będą patynowane porcelana kolor kremowy.http://img117.imageshack.us/my.php?image=img45010rg.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 14.07.2006 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 Mam kuchnie!! Jestem przeszczęśliwa. Przesyłam zdjątko. Nie oddaje ono tego jak wygląda naprawdę, ale jest cudna. Jest dokładnie tak postarzona sosna jak chciałam, kolor teak, wszystkie elementy widoczne formirowane, akcesoria bluma, blat drewniany bukowy (jeszcze nie oliwiony). Mam problem ze zlewem ma mały odprysk i musze reklamować, nie ma jeszcze uchwytów i płyty itd, ale niedługo będzie wszystko. Uchwyty będą patynowane porcelana kolor kremowy. http://img117.imageshack.us/my.php?image=img45010rg.jpg rewelacyjna kuchnia !!!!!!!!!!!! kto robił i czy dużo wziął? a tam po środu gdzie są płytki na ścianie skośnie ro co będzie? bo wygląda jakby miejsce na okap, ale kuchenki brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 14.07.2006 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 Mam kuchnie!! Jestem przeszczęśliwa. Przesyłam zdjątko. Nie oddaje ono tego jak wygląda naprawdę, ale jest cudna. Jest dokładnie tak postarzona sosna jak chciałam, kolor teak, wszystkie elementy widoczne formirowane, akcesoria bluma, blat drewniany bukowy (jeszcze nie oliwiony). Mam problem ze zlewem ma mały odprysk i musze reklamować, nie ma jeszcze uchwytów i płyty itd, ale niedługo będzie wszystko. Uchwyty będą patynowane porcelana kolor kremowy. http://img117.imageshack.us/my.php?image=img45010rg.jpg super! daj jeszcze jakieś foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 14.07.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 Przesyłam jeszcze dwa zdjętka. Rzeczywiście tam będzie płyta i okap z taką drewnianą belką. AGD od tygodnia przyjeżdża i nie może dotrzeć Jeszcze mam taką zabudowaną szafkę na piekarnik z wymurowanymi bokami, ale nie ma piekarnika więc nie pokazuje. Uchwyty będą patynowane ceramiczne. http://img98.imageshack.us/my.php?image=img45023gb.jpg http://img484.imageshack.us/my.php?image=img45045fi.jpg Kuchnie robił stolarz. Miałam mieć robioną przez firme z twardogóry, ale jak zaczęli liczyć jakieś dopłaty do każdej rzeczy to wyszło niewiele drożej, a przede wszystkim nie mam laminatów tylko fornir w widocznych miejscach. Stolarz super przede wszystkim słucha co się chce, a nie robi po swojemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 14.07.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 Przesyłam jeszcze dwa zdjętka. Rzeczywiście tam będzie płyta i okap z taką drewnianą belką. AGD od tygodnia przyjeżdża i nie może dotrzeć Jeszcze mam taką zabudowaną szafkę na piekarnik z wymurowanymi bokami, ale nie ma piekarnika więc nie pokazuje. Uchwyty będą patynowane ceramiczne. http://img98.imageshack.us/my.php?image=img45023gb.jpg http://img98.imageshack.us/my.php?image=img45023gb.jpg Kuchnie robił stolarz. Miałam mieć robioną przez firme z twardogóry, ale jak zaczęli liczyć jakieś dopłaty do każdej rzeczy to wyszło niewiele drożej, a przede wszystkim nie mam laminatów tylko okleine w widocznych miejscach. Stolarz super przede wszystkim słucha co się chce, a nie robi po swojemu. możesz podac koszt? rozumiem że całość mebli to to co widac na zdjęciu + szafka na piekarnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 14.07.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 Przesyłam jeszcze dwa zdjętka. Rzeczywiście tam będzie płyta i okap z taką drewnianą belką. AGD od tygodnia przyjeżdża i nie może dotrzeć Jeszcze mam taką zabudowaną szafkę na piekarnik z wymurowanymi bokami, ale nie ma piekarnika więc nie pokazuje. Uchwyty będą patynowane ceramiczne. http://img98.imageshack.us/my.php?image=img45023gb.jpg http://img98.imageshack.us/my.php?image=img45023gb.jpg Kuchnie robił stolarz. Miałam mieć robioną przez firme z twardogóry, ale jak zaczęli liczyć jakieś dopłaty do każdej rzeczy to wyszło niewiele drożej, a przede wszystkim nie mam laminatów tylko okleine w widocznych miejscach. Stolarz super przede wszystkim słucha co się chce, a nie robi po swojemu. Witaj Kuchnia cudo !!! A Można dostać namiary na tego stolarza? pozdrawiam Bogusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 14.07.2006 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 Poprawiłam mój post ponieważ nie zauważyłam, że dwa zdjęcia wkleiłam takie same. Wkleje jeszcze tą zabudowe piekarnika. Jest tam jeszcze za relingiem schowana taka deska, ala półka czy cuś. Brakuje drugiej ścianki, ponieważ nie znam dokładnie wymiarów piekarnika. Szafke można przerobić, a ścianki nie. Całość kosztowała mnie 9 tyś. W tym jedno cargo, jedna karuzela, szuflady samodomykające się. No cóż akcesoria insze musze dokupić sama. http://img484.imageshack.us/my.php?image=img45038ak.jpg Nad piekarnikiem będzie blat. W następnym tygodniu moge pokazać całość, bo dzisiaj przyjedzie płyta i piekarnik. Jeszcze okap, lodówka i zmywarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts