_Adam12 24.07.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 pod wylewki papę kładł mi Pan od janzara - zrobił to super teraz na taras będę kładła grubszą papę sama - mam butle z palnikiem - trzeba to przygrzac Osobiście wole to położyć i nie wracać póxniej do tematu izolacji. Uśmiecham się o namiar. O powyższym Panu na forum to prawie epopeje napisano. Sprawdzę może ma wolny termin na koniec sierpnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 24.07.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 odnośnie papy... mnie osobiście zabiła cena za jej kładzenie... ekipa zażyczyła sobie 8 zł netto /m2 Widziałem jak to się robi - 1 metr układa się chyba 5 minut może to była tzw. cena "ZAPOROWA" Skoro tak to ma wyglądać to kupię sobie własny palnik !!! i sam sobie pokleję - cenę jaką sobie ustalę to będzie jeden browarek za 1m/2 Poniszczy się i to bardzo mocno. Dlatego jedynym w miarę rozsądnym rozwiązaniem jest ułożenie pod ścianami w miarę szerokiej izolacji poziomej z papy, na to idą rurki z instalacjami a potem kable także w rurkach osłonowych. Trochę zachodu wynika z konieczności połączenia ( nałożenia ) na siebie istniejącej izolacji z nową już kompleksową przed folią. Słyszałem, że niektórzy hydraulicy zobowiązują się do uważania na izolację na podłodze ale jakoś sobie tego nie wyobrażam. Czyli tak jak przypuszczałem. Myślałem o tym żeby dać "porządną" papę zbrojoną bardzo grubą nazywa się chyba Junior (taką dawałem pod cegły). Może wtedy choć trochę z niej zostanie do zalania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 24.07.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 zaczep na forum - janzar, ma tez w profilu strone za to ja usmiecham sie pilnie o namiar do projektanta przyłacza gazowegomój mnie wpienił na maksa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 24.07.2007 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 zaczep na forum - janzar, ma tez w profilu strone www. za to ja usmiecham sie pilnie o namiar do projektanta przyłacz agazowego mój mnie wpienił na maksa. dzięki. już poszukuję. Z projektem nie pomogę. U mnie całość robione było przy pozwoleniu na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniecha1 24.07.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 agniecha1 Dzięki za namiary i info Proszę bardzo i polecam się na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 24.07.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 MichAsiek dzięki. A te płyty na taras były wymiarowe, czy też odpady poprodukcyjne? jak pytałam się o te płyty to pani mi powiedziała, że teraz są nieuchwytne, bo jest za duże zapotrzebowanie i długo trzeba czekać. Płyty są trochę nieregularne i w tym ich cały urok Ale generalnie są na tyle prostkątne, że na układanie ich jako taras czy stopnie w trawie nadają sie idealnie My nie mieliśmy problemu z zamawianiem tych płyt, tylko pan powiedział, że musi jeszcze "trochę dorobić" (brakowało na ten moment, ale w ciągu ok. 2 tygodni już były). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 24.07.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 michasiek a pokaz te plyty plis i ile one kosztowaly za m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniecha1 24.07.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Dzięki MichAsiek. Dla mnie nieregularne płyty też mają większy urok, ale z rozmów telefonicznych, jakie przeprowadziłam wynika, że teraz są nie do zdobycia. A Ty skąd brałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 24.07.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 michasiek a pokaz te plyty plis i ile one kosztowaly za m2? Nie wiem czy mówimy z MichAsiek o tym samym materiale, ale moje - większe, plaskie kamienie z granitu kosztowały ok 48 zł/tone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 24.07.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Aaaa - MichAsiek - we środę będe na działce, ale do max 17tej - potem na 18ta muszę wracac do domu. Nie dasz rady wczesniej? Albo inny dzień (poza czwartkiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 24.07.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 zaczep na forum - janzar, ma tez w profilu strone www. za to ja usmiecham sie pilnie o namiar do projektanta przyłacz agazowego mój mnie wpienił na maksa. Nam robił ten: Andrzej Lech - 506 158 110 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 24.07.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 michasiek a pokaz te plyty plis i ile one kosztowaly za m2? ja tez przyłączam się do prośby ) pokaż płyty MichAsiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 24.07.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 michasiek a pokaz te plyty plis i ile one kosztowaly za m2? ja tez przyłączam się do prośby ) pokaż płyty MichAsiek ja tez przyłączam się do prośby pokaż płyty MichAśku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 24.07.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 ja tez przyłączam się do prośby pokaż płyty MichAśku JA TEŻ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 24.07.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 O matko, ale jestem na topie Jasne, że Wam pokażę tylko najpierw powiem mężowi, żeby je dziś uwiecznił (jest akurat z aparatem na budowie, więc nie powinno być problemu ). Dacie radę i wytrzymacie do jutra? Pozdraiwma Was serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 24.07.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Dzięki MichAsiek. Dla mnie nieregularne płyty też mają większy urok, ale z rozmów telefonicznych, jakie przeprowadziłam wynika, że teraz są nie do zdobycia. A Ty skąd brałaś? My kupowaliśmy w Strzegomiu w kamieniołomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 24.07.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 michasiek a pokaz te plyty plis i ile one kosztowaly za m2? Nie wiem czy mówimy z MichAsiek o tym samym materiale, ale moje - większe, plaskie kamienie z granitu kosztowały ok 48 zł/tone Na pewno nie chodzi o te same. Nasze to formaki po 130 za tonę i są grubsze, jak pisałam ok. 10-15 cm grubości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 24.07.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Aaaa - MichAsiek - we środę będe na działce, ale do max 17tej - potem na 18ta muszę wracac do domu. Nie dasz rady wczesniej? Albo inny dzień (poza czwartkiem). Sytuacja się komplikuje , bo: a) w środę to najwsześniej o 18stej i to też już niekoniecznie, b) w czwartek jedziemy do nas (poumawiani fachowcy) na "drugą stronę" miasta, c) w sobotę nad ranem wyjeżdżamy na urlop, więc w piątek będzie pakowanie,itd. Dodam, że dziś też nie da rady Jest gorzej niż przypuszczałam, z tym wolnym czasem tym bardziej, że akurat chwilowo załatwiamy też różne zaległe rzeczy, bo nie ma dzieci przez 3 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 24.07.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 No to nc MichAsiek, nie zostaje nic innego jak po Twoim urlopie pewnie:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniecha1 24.07.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 My kupowaliśmy w Strzegomiu w kamieniołomie Tam też dzwoniłam i nie ma. Są ponoć te grube 10-15 cm, ale one dla mnie wychodzą za drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts