parkte 22.08.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Kulka!!! Dopiero teraz zobaczyłam jaki linka masz w stopce, widze ze jestes fanka kociaków Pozdrowienia od mojej kotki Coli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zoorro1 22.08.2007 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Hej, hej ! Czy wszyscy którzy zamawieją drzwi maja zrobione już podłogi, tzn.kafle parkiety itp.? Bo ja jeszcze nie! Na drzwi czeka się jakieś 6 - 8 tygodni więc w tym czasie podłogi będę mieć za sobą. Drzwi potrzebuję 14 sztuk plus wejściowe. Jedne za ok.1500 zł.W tym regulowana ościeżnica.Zastanawiam się nad Pol-Skone Quatro lub z Kosza tez fornirowane Domino.Zewnętrzne wyglądają dość porządnie z Cala dębwe, ale piękne wykonanie ma też Lutostański (nie mówiąc o wewnętrznych! cena tylko powala!) Podobają mi się też takie nietypowe tzn bardzo proste łącznie z ościeżnicami typu Milenium z Pol-Skone-zawsze modne idealne z moim projektem wnętrza, tylko mojemu Zorro się nie podobają . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 22.08.2007 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Kulka - dzięki - odetchnąłem Dzięki też za radę, żeby nie brać Porty zewn. Budus już ma Cal-a - dzisiaj dali mi nawet ulotkę. Co prawda bardziej podoba mi się PORTA GDYNIA, ale nie będę rydzykował, bo Cal ma bardzo podobne 221 (sosnowe droższe, ale dębowe tańsze) - tyle, że Cal-e są standardowo otwierane na zewnątrz, ale to chyba nie problem zmienić. Przy tych Cal-ach mam jeszcze taki dylemat - czy warto dopłacić te 850 zł za dębowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 22.08.2007 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Hej, hej ! Czy wszyscy którzy zamawieją drzwi maja zrobione już podłogi, tzn.kafle parkiety itp.? Bo ja jeszcze nie! Nie wszyscy - jako jeden z prowodyrów akcji nie mam jeszcze nawet drewna na więźbę, ale mam wolną powierzchnię magazynową jakby co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 22.08.2007 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Policzyłem - razem z tymi Cal, ościeżnicami i klamkami planuję zamówić za 17 tys - czy te 50 tys ma być przed, czy po rabacie ? Ile kosztuje montaż ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 23.08.2007 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Kulka!!! Dopiero teraz zobaczyłam jaki linka masz w stopce, widze ze jestes fanka kociaków Pozdrowienia od mojej kotki Coli Dzięki:)) Jak już sie przeprowadzisz to moze pomyśl o jakimś towarzystwie dla Coli - co dwaa koty to nie jeden, a co trzy to nie dwa:) (co nie Wozik? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 23.08.2007 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Hej, hej ! Czy wszyscy którzy zamawieją drzwi maja zrobione już podłogi, tzn.kafle parkiety itp.? My zamawiając nie mieliśmy. Teraz mamy kafle polożone tam gdzie miały być, a tam gdzie panele i parkiet jeszcze nic nie ma. Dzisiaj mamy montaż drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 23.08.2007 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Przy tych Cal-ach mam jeszcze taki dylemat - czy warto dopłacić te 850 zł za dębowe ? My wzięliśy sosnowe, ale nas nasze drzwi i tak trochę kosztowały bo mamy to naświetle boczne (daje po kieszeni takie coś, a zapomnieliśmy, ze chcemy z tego zrezygnować ) Wiec dopata za dębowe to już totanie by nas powaliła. Pewnie dębowe są twardsze (jezeli chodzi o zarysowania, chociaz jak bedziesz mial psa, ktory bedzie dopominał się o wpuszczenie do domu drapaniem w drzwi to porysuje i sosnowe i debowe:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 23.08.2007 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Policzyłem - razem z tymi Cal, ościeżnicami i klamkami planuję zamówić za 17 tys - czy te 50 tys ma być przed, czy po rabacie ? Ile kosztuje montaż ? No najlepiej po. Ale całości zamowienia, czyli z klamkami, ościeżnicami, montażami. Montaż standardowo: 120 netto. My mamy 100 albo 110 zl brutto (już teraz dokładnie nie pamietam-moze ktos pameta?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 23.08.2007 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 A jak checie oszacować koszty drzwi to (dla drzwi PORTA) cena NETTO skrzydła z ich katalogu + cena NETTO oscieżnicy (my bralśmy regulowaną).Do tego 7% VATOd tego 24 % rabatu. ======ostatecznie dodzie do tego klamka (z 24% rabatem) i montaż. ok 100 zł. Nie trzeba brać z montażem oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 23.08.2007 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 W temacie drzwi zewnętrznych to my też kupiliśmy CALa! Drzwi naprawdę fajne, co prawda lekko się wypaczyły, ale reklamacja rozpatrzona pozytywnie i jadzie do nas już nowe skrzydło Nam udało się kupić je jeszcze taniej, bo akurat była promocja w Praktikerze i to dokładnie nasz kolor, więc wyszło 1890zł Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 23.08.2007 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Hej grupo! Czas się pochwalić Dziś odebraliśmy pozwolenie na budowę Niby w Trzebnicy, a tylko 77 dni czekania Jak na Trzebnicę to i tak dobry czas . To raczej cesarstwo Trzebnickie . Przerabiałam to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 23.08.2007 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Policzyłem - razem z tymi Cal, ościeżnicami i klamkami planuję zamówić za 17 tys - czy te 50 tys ma być przed, czy po rabacie ? Ile kosztuje montaż ? No najlepiej po. Ale całości zamowienia, czyli z klamkami, ościeżnicami, montażami. Montaż standardowo: 120 netto. My mamy 100 albo 110 zl brutto (już teraz dokładnie nie pamietam-moze ktos pameta?) Montaż 110 brutto Ja tez zamawiałam przed położeniem podłóg. Panowie przy pomiarze uwzględnili po prostu planowane grubości i już. Moja koleżanka zamawiała z nami nie mając wylewek i tez będzie ok. Tu ważne może się okazać na ile szeroka jest ościeżnica w danej firmie, np. w Polskone ościeżnica regulowana tego typu co ja wybrałam jest dość szeroka - ok. 5-6 cm, co daje szansę na ukrycie niedopasowań wymiarów . Ja będę miała model QUATRO http://www.pol-skone.pl/public/Image/www/inspiracje/kongoo.jpg Jeżeli chodzi o materiały dociepleniowe - wełnę, styropian różnego rodzaju - polecam tak jak Kulka PW Aris - ale dodaję to samo - rozmawiać tylko z p. Przemysławem Demków (właściciel). Proponuję dodać iż jesteście z grupy Wrocławskiej Forum Muratora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domi 23.08.2007 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Kochana Kulko! Nieśmiało sie przypominam Domi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 23.08.2007 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Hej grupo! Czas się pochwalić Dziś odebraliśmy pozwolenie na budowę Niby w Trzebnicy, a tylko 77 dni czekania Gratuluje sąsiadom! My w Trzebnicy czekalismy we wrzesniu ub roku 47 dni. wiec moze nie jest tak zle z ta Trzebnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 23.08.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Nie wiem, kto skleci grupę drzwiową, ale ja mogę się zająć zebraniem danych grupy ociepleniowej (styropianami, wełnami i tynkami). Lada dzień będę musiała i tak zdobyć styro pod wylewki, jeszcze jesienią chcę ocieplić dom z zewnątrz, wełna może poczekać do przyszłego roku. Co wy na moją kandydaturę? Pani Koalko masz moje 2 głosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 23.08.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Jeśli klamki też wliczamy do wielkości zamówienia to powinam je wybrać już za chwilkę.Powiedźcie mi na kiedy mam się przygotować?Kiedy będziemy mniej więcej zamawiać? W przyszłym tygodniu czy w I tygodniu września? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 23.08.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 sam napęd może kosztować ok 2500. Bosz.... Zobaczymy co mi wycenia, mysle w takim razie ze sam przod z napedem pewnie kolo 10.000 jak nie lepiej masakra Ale chyba wole brame wjazdowa elektryczna niz garazowa... Co o tym sadzicie? PS Zakładacie szamba czy przydomowe oczyszczalnie scieków? PS2 Czy macie kogos do wykonania kuchni?Znalazlam kilka projektow ale nie wiem czy takie osoby robiace na zamowienie beda umialy cos takie zrobic tak jak firmy specjalizujace sie w tym, a oczywiscie chodzi o to, zeby bylo tanio, solidnie i slicznie http://www.kuchnie-kielczynscy.pl/img/kuchnie_nowoczesne05duze.jpg http://www.kuchnie-kielczynscy.pl/img/kuchnie_nowoczesne10duze.jpg wiesz moj znajomy robil kuchnie u faceta ze Świebodzkiego, wyszla super i w bardzo rozsadnej cenie, i wlasnie taka jak na zdjeciu, nie moge sie tylko doprosic o numer tego stolarza ale jak bede miala to sie podziele dla mniej cierpliwych, mozna sie przejechac i zobaczyc moze ma taka wystawiona na swoim bazarku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 23.08.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 dabell doskonały wybór -drzwi będę naprawdę piękne!!! A jak one wyszły cenowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 23.08.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Agnieszko, chodzi ci o p. Marte? 601-715-420. Tak tak, dzięki Natali. Jest już "ciepło" Jesli możesz mi napisać czy naprawdę jesteś zadowolona i czy warto (może być na prv). Jeszcze raz dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts