lawka 17.11.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Mam pytanie do użytkowników baniaków z gazem. Jle czau Wam zajęło załatwianie formalności od momentu podpisania umowy,do czasu uruchomienia całej instalacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 17.11.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Kochani dziekuję wszystkim za podpowiedz w sprawie tynków.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LAURIJKA 18.11.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Witam wszystkim wroclawskich budujacych! Za późno, o kilka lat za późno, odkryłam forum A za późno o kilka miesiecy Wasza wspaniałą grupę! Od wczoraj przebrnęłam pilnie przez 10 czy 15 stron, nie dam rady więcej... Dlatego bardzo prosze o pomoc. Szukam pilnie kogoś do zakończenia wykończeniówki - glazurnika; w dalszej kolejnosci kogoś, kto pomaluje ściany w dwóch pokojach. Zależy mi na tym, po moich wszystkich przejściach ostatnich, żeby był to glazurnik prawdziwy (a nie sasiad Gieńka czy kuzyn Heńka) Mój ostatni fachowiec poszedł w siną dal, po tym, jak nie dostał kolejnej zaliczki na "pójście do sklepu" (a żadał takowych kilka razy dziennie ) Nie chciałabym pasożytować na forum, ale sami pisaliście, że lista miśków nie jest w tej chwili najlepszym miejscem do szukania owych. Więc proszę bardzo o pomoc na priva. Pozdrawiam serdecznie, L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 18.11.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Mam pytanie do użytkowników baniaków z gazem. Jle czau Wam zajęło załatwianie formalności od momentu podpisania umowy,do czasu uruchomienia całej instalacji ? witaj mamy butlę shell gas umowę podpisaliśmy dość dawno (w śrepniu lub we wrześniu) ale niespieszylo nam się z jej postawieniem jak juz podjeliśmy decyzję to od wypełnienia dokumentów do "zainstalowania" butli minęlo niecałe 2 tyg. ponieważ nie mamy jeszcze gotowej instalacji grzewczej nie napełnialiśm zbiornika od razu teraz zamówiliśmy napelnienie (czeka się ok. tygodnia) i jak tylko zamontujemy piecmi bedzie gotowa instalacja w domu to ruszamy z ogrzewaniem (mam nadzieję, że jeszcze w listopadzie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lawka 18.11.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Mam pytanie do użytkowników baniaków z gazem. Jle czau Wam zajęło załatwianie formalności od momentu podpisania umowy,do czasu uruchomienia całej instalacji ? witaj mamy butlę shell gas umowę podpisaliśmy dość dawno (w śrepniu lub we wrześniu) ale niespieszylo nam się z jej postawieniem jak juz podjeliśmy decyzję to od wypełnienia dokumentów do "zainstalowania" butli minęlo niecałe 2 tyg. ponieważ nie mamy jeszcze gotowej instalacji grzewczej nie napełnialiśm zbiornika od razu teraz zamówiliśmy napelnienie (czeka się ok. tygodnia) i jak tylko zamontujemy piecmi bedzie gotowa instalacja w domu to ruszamy z ogrzewaniem (mam nadzieję, że jeszcze w listopadzie ) Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 18.11.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Obiecałam paru osobom pokazać prace stolarza, którego polecałam, a który robił nam kuchnie. Zdjęcia kuchni i barku w naszej galerii (w stopce). ławka - nAm sie z N.ENem nie spieszyło. Od podpisania do zainstalowania trochę minęło i sami opóźnialiśmy. Ale generalnie ok miesiąca na papierologie i otrzymanie pozwolenia trzeba liczyć. Sam montaż - jeden dzień. LAURIJA-glazurnik przy okazji może nie być najtańszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lawka 18.11.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Kulko ,dziękuję Piękną masz kuchnie,że nie wspomnę o żyrafie :-) Cudo !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 18.11.2007 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Obiecałam paru osobom pokazać prace stolarza, którego polecałam, a który robił nam kuchnie. Zdjęcia kuchni i barku w naszej galerii (w stopce). kulka Oglądalam Waszą galerię, macie pieknie urządzony dom. Sami wszystko wymyślaliście czy mieliście architekta wnętrz? Gratuluje również talentów malarskich - żarafa wyszła suuuper !! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LAURIJKA 19.11.2007 01:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 ... Hmmm... A co znaczy nie najtańszy? Pewnie, że wolałabym tańszego, zwłaszcza, że przez robota już przez Pana Piwo trochę zaczęta, a kafle chyba dość łatwe, bo duże. Ale wolę dobrego-nie-najtańszego od partacza. Także bardzo proszę Zerkęłam na Twoje dzieło - naprawdę super! Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuch 19.11.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 a mogę miec głupie pytanie? u mni eskończyli elektrycy, właśnie kończa tynkarze wewnętrzni, o panu ocieplającym już wspominałam kilka razy, strasznie mi działa na nerwy i ...... nadal robi już ze 2 miesiące w przyszłym tygodniu wchodzi pan od instalacji wod-kan-grzewczych a wylewki robimy w grudniu, będizemy już wtedy grzać trochę i potem już domek będzi estał całą zime nieruszany. Myślicie, ze źle robię? WYdaje mi się, zę wszystko powinno dobrze przeschnąć od grudnia do marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 19.11.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 a wylewki robimy w grudniu, będizemy już wtedy grzać trochę i potem już domek będzi estał całą zime nieruszany. Myślicie, ze źle robię? WYdaje mi się, zę wszystko powinno dobrze przeschnąć od grudnia do marca u nas b.podobnie tynki wewn mamy gotowe, elektrycy osadzaja puszki, papa pod posadzki zgrzana, powoli "rozkrecaja" sie panowie od wod-kan i ogrzewania wiec niedlugo powinnismy wylac pisadzki ale Pan od posadzek straszy, że jak przyjda duze mrozy to posadzek nie zrobimy, bo piach zamarnie - wiec troszke sie obawiam czy uda nam sie przed zima wylac posadzki tez mamy taki plan zeby przez zime lekko ogrzewac i na wiosne ruszyc z wykonczeniowka jeli bedziecie ogrzewac dom to przez 3 mies powinno wszystko wyschnac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 19.11.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Obiecałam paru osobom pokazać prace stolarza, którego polecałam, a który robił nam kuchnie. Zdjęcia kuchni i barku w naszej galerii (w stopce). kuchnia wyszła swietnie napisz koniecznie co to za fronty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuch 19.11.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 o co chodzi z tą papą pod posadzki? nasz posadzkarz chce położyc tylko folię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 19.11.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 o co chodzi z tą papą pod posadzki? nasz posadzkarz chce położyc tylko folię no widzisz, sa 2 szkoły papa generalnie jest izolacja "przeciwwilgociową" jedni uważają, że powinno sie ją położyć (np nasz posadzkarz, kie-bud, architekt) inni uważaja że to zbednie wydana forsa więc zrobiliśmy ta papę, szczególnie ze wgledu na parkiety ale tak na 1000 % to nie jestem pewna czy rzeczywiscie trzeba zgrzewac ta pape pod posadzki wiele posadzek jest wylewanych bez papy, tylko folia+styro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto_usunięte* 20.11.2007 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Hej Czy w okolicach Brzegu Dolnego w stronę Wrocławia ktoś słyszał o firmie ochroniarskiej ?? Ostatnio szukamy sposobu zabezpieczenia przed kradzieżą ale niestety nie ma na naszym terenie agencji ochrony Jeśli chodzi o ubezpieczenie to zwraca ono tylko 10 % wartości skradzonych przedmiotów, a składke trzeba płacić od całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wozik 20.11.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Jeśli chodzi o ubezpieczenie to zwraca ono tylko 10 % wartości skradzonych przedmiotów, a składke trzeba płacić od całości. A cóż to za ubezpieczenie takie wypasione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto_usunięte* 20.11.2007 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Nie znam ubezpieczyciela który zwraca więcej możesz podać na namiary lepszego ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kine 20.11.2007 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 ja tez szukalam, ale niestety dla domu w budowie to standard , skladka strasznie wysoka , a zwrot to wlasnie do 10% - po prostu porazka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 20.11.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 a jak okna i drzwi (docelowe) wstawione to nie można domu ubezpieczyć normalnie? ubezpieczenie w czasie budowy to porażka...ja chciałam ubezpieczyć jak mieliśmy nie zatynkowane kable i instalacje CWU i CO bez wylewek jeszcze i okazało się, że tego niestety ubezpieczenie nie obejmuje wcale, jak to już pozakrywam to co najwyżej mogę ubezpieczyć kontakty, kaloryfery i piec, a to mnie już nie interesowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kine 21.11.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 ubezpieczyc normalnie mozna dopiero po odbiorze budynki, dopoki nie ma odbioru to tylko ubezpieczenie domu w budowie i milionem wyjatkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts