ekra 29.11.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Droga Grupo Wrocławska !Jestem Waszym czytaczem i mam nadzieję ,ze w tym momencie stanę się udziałowcem.Ruszamy z budową na wiosnę ( Dom za rogiem - Murator) i właśnie próbujemy szukać we Wrocławiu i okolicach :- materiałów budowlanych - ekipy budowlanej.Mamy wycenę kosztu materiałów od Szostaka i dwie wyceny ekip budowlanych ( niestety drogie), ale przydałoby się coś jeszcze. Czy moglibyście nam coś podpowiedzieć, polecić ? Z góry dziękuję !Ekra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzyk 29.11.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Droga Grupo Wrocławska ! Jestem Waszym czytaczem i mam nadzieję ,ze w tym momencie stanę się udziałowcem. Ruszamy z budową na wiosnę ( Dom za rogiem - Murator) i właśnie próbujemy szukać we Wrocławiu i okolicach : - materiałów budowlanych - ekipy budowlanej. Mamy wycenę kosztu materiałów od Szostaka i dwie wyceny ekip budowlanych ( niestety drogie), ale przydałoby się coś jeszcze. Czy moglibyście nam coś podpowiedzieć, polecić ? Z góry dziękuję ! Ekra Witaj Ekra, Proponuję się łączyć w grupę zamówieniową własnie na Forum, naprawde mozna tylko zyskać. A materiały kupowac w roznych miejscach, w zaleznosci kto sie w czym specjlalizuje.Proponuje zakup materiałów sciennych w grudniu lub styczniu, bedzie jeszcze przed ruchem, cenowym. materiały scienne mozna pytać w Wobopolu, koło ul. Wałbrzyskiej ale najlepiej miec kilka wycen bo wtedy się latwiej negocjuje na tzw sierotkę. Mnostwo pracy przed tobą, ja własnie koncze dach-zycze wiec Ci powodzenia bzyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 29.11.2007 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 xena Ja też poszukuję zduna (chcę mieć kominek z szamotu). Od kogoś na forum dostałam namiary na Jakiegoś zduna z ul. Trzebnickiej 76 (tel.507 215136). Że Trzebnicką mam za rogiem, to oczywiście odkładam spotkanie z panem, ale muszę się zebrać. Spróbuję jutro i dam znać kto zacz. Gdybyś kogoś jeszcze znalazła to daj znać ekra pytasz o radę: przeliczaj sam ilość materiałów. Pół biedy jeśli zostanie ci bloczków fundamentowych na fundamenty drugiego takiego samego domu jako i mi zostało . Gorzej jak zabraknie ci 4 belek stropowych i budowa stanie na miesiąc, bo nigdzie nie będzie można dostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 29.11.2007 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 W ostatnim Muratorze przerazili mnie informacją, że jeśli na fakturze nie ma info "Zapłacone gotówką", to trzeba US przedstawić dowód wpłaty Prawdaż li to? Ile czekaliście na zwrot VAT-u? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 29.11.2007 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Kochani moi,poratujcie biedną owieczkę i podajcie namiary na jakąś rozsądną hurtownię instalacyjo-sanitarną,proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniecha1 30.11.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Kochani moi,poratujcie biedną owieczkę i podajcie namiary na jakąś rozsądną hurtownię instalacyjo-sanitarną,proszę Hej. Ja najpierw kupowałam w Respolu na Krakowskiej, ale tam okazało się stosunkowo drogo. Potem namierzyłam hurtownię Damkon na Galla Anonima 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 30.11.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Agniesiu Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 30.11.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 W ostatnim Muratorze przerazili mnie informacją, że jeśli na fakturze nie ma info "Zapłacone gotówką", to trzeba US przedstawić dowód wpłaty Prawdaż li to? Ile czekaliście na zwrot VAT-u? Trochę mnie nie było ...... ale się znalazłem Kwestia Vatu jeszcze przedemną będę rozliczał teraz w grudniu ale z tego co wiem to nie dość że sprawdzają kwity zapłaty za faktury to jeszcze trzeba uważać na noty korygujące bo dzwonią po hurtowniach gdzie były duże faktury i sprawdzają czy nie było zwrotów towaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 30.11.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Witam. Fasola 25. Myślę że lepszym rozwiązaniem będzie jak sami wybierzecie sobie obudowe kominka z katalogów firm kominkowych.Musisz tylko dopasować obudowę do istniejącego kominka(zwykły ,narożny ,panoramiczny, pryzmatyczny,itp.Każdy ma inny gust,jeden woli obudowę w granicie, inny klinkier itp.Obudowa może być w stylu klasycznym,nowoczesnym itp.Musisz dopasować ją do salonu (meble,lampy ,dywany itp).Chyba że chcesz żeby zaprojektował to wszystko projektant wnętrz(ale to kosztuje).Pozdrawiam i życzę udanej obudowy.Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art-p 30.11.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Witam forumowiczów!!! Jak by ktoś miał problemy z kupnem "elementów drewnianych" niezbędnych do budowy domu to służę pomocą Proszę o kontakt na gg: 1491833 Pozdrawiam Art-p A tak przy okazji to może pochwale się domkiem co już prawie gotowy jest: http://paduch.fotosik.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 30.11.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 W ostatnim Muratorze przerazili mnie informacją, że jeśli na fakturze nie ma info "Zapłacone gotówką", to trzeba US przedstawić dowód wpłaty Prawdaż li to? Ile czekaliście na zwrot VAT-u? Trochę mnie nie było ...... ale się znalazłem Kwestia Vatu jeszcze przedemną będę rozliczał teraz w grudniu ale z tego co wiem to nie dość że sprawdzają kwity zapłaty za faktury to jeszcze trzeba uważać na noty korygujące bo dzwonią po hurtowniach gdzie były duże faktury i sprawdzają czy nie było zwrotów towaru. Czyli jak nie mam tych cholernych paragonów to cześć pieśni ? Powinnam dostać 11500 z powrotem Też miałam się rozliczać w grudniu, ale od przyszłego kwartału wchodzi wyższy wskaźnik przeliczeniowy i limit może wzrosnąć nawet o 4 tys, więc się chyba wstrzymam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 30.11.2007 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Czyli jak nie mam tych cholernych paragonów to cześć pieśni ? Powinnam dostać 11500 z powrotem Ja tez byłem zaskoczony ale ze większość kasy płaciłem przelewem z konta to posiedziałem w wyciągach i znalazłem na szczęście. Ja się poddałem i sam tego nie rozliczam - oddałęm do biura rachunkowego - biorą wprawdzie 5% od kwoty "wyrwanej" za to, ale wszystkie sprawy załatwiiają od A do Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 30.11.2007 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Kochana grupo - poratujcie mnie plisssssss . Kochani poratujcie mnie namiarami na firmę lub osobę która mogłaby zrobić ogrodzenie ze zwykłej siatki (1,5 m wysokości - powlekana ) materiał plus montaż. Chodzi o ogrodzenia 46mb w lini prostej. Z góry dziekuje za pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 30.11.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 secamku Możesz mi podesłać namiary na tych księgowych? Byłam po sąsiedzku w dwóch biurach księgowych i tam mi powiedzieli, że nie chce im się tą dłubaniną zajmować Ja próbowałam wczoraj- ssstttrraszszne to jest Na jutro umówiłam się ze zdunem. Terminy ma na luty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 30.11.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 vanka99, przypomniałam sobie, że parę stron wcześniej as24 polecał wykonawcę od siatki. Byłam, widziałam, siatka ładna. Numeru nie notowałaqm, bo siatki mieć nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lawka 30.11.2007 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Witajcie a ja poszukuje namiaru na miejsce gdzie można kupić płot betonowy. Będę wdzięczna za wszystkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 30.11.2007 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Pani Koala serdeczne dzieki - znalazłam Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
as24 01.12.2007 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 vanka99 Podaej jeszcze raz namiary na siatkowca:509176709 Ktos prosil o namiary na tynki. U mnie skonczyl p. Tracz. Maszynowe gipsowe. Czysto i ladnie. Tel:501283928 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
as24 01.12.2007 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 Pani Koala Czy mozesz mi przeslac namiary miejsca, gdzie kupowalas styro pod wylewki??? No i jaki byl rabacik.... Aha, mamy tego samego wylewkarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazbyszek 01.12.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 Czy ktoś może podać przybliżone ceny za wykonanie instalacji elektrycznej? Dostałem wycenę od poleconego elektryka: dla domu 140 m2 pow. użytkowej, za ok. 120 punktów, w tym instalacja tv i tel woła 6000 bez materiałów, 12000 z materiałami. Czy to normalna cena w okolicach Wrocławia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts