Daro_K 14.01.2008 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Reku, GWC i DGP - mam wszystko - (nie uruchomione), w jednym systemie z możliwością odciecia powietrza z nad kominka. i gdzie wtedy jest czerpnia? Nie rozumiem pytania, .... ale czerpnie mam w ogrodzie, a pow. z nad kominka wędruje razem z innym ogrzanym przez dom do reku i tam oddaje temp. dla tego co przeszło przez ziemię i wstępnie sie ogrzało. Mam nadzije, ze o to chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzyk 14.01.2008 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Witam Wszystkich w Nowym Roku, Widzę, że już spory ruch panuje na Forum, więc i ja się właczam. Na dniach będę musiał kupić kable elektryczne i inne wyposażenie.Czy jest ktoś chętny? Chcę tez kupić drzwi zewnętrzne-najprawdopodobniej CAL. A tak naprawdę chcę się zwrócić do Forumowiczów, którzy to przerabiali,co polecacie tynki gipsowe+gładź, czy też cementowo-wapienne+"filcowanie"Proszę o pomoc, mój wykonawca chce 30 zł/m2 z materiałem bez względu na rodzajProszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzyk 14.01.2008 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 witam ponownie, od siebie chcoałbym dodać, jeśli ktoś potzrebuje "forumową" ofertę na pompy ciepłownicze, do wody czy inne, to proszę o kontakt,moge pomóc zdecydowaniechociaż tyle dobrego dla innychpzdrbzyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 14.01.2008 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Witam Wszystkich w Nowym Roku, Widzę, że już spory ruch panuje na Forum, więc i ja się właczam. Na dniach będę musiał kupić kable elektryczne i inne wyposażenie. Czy jest ktoś chętny? Chcę tez kupić drzwi zewnętrzne-najprawdopodobniej CAL. A tak naprawdę chcę się zwrócić do Forumowiczów, którzy to przerabiali, co polecacie tynki gipsowe+gładź, czy też cementowo-wapienne+"filcowanie" Proszę o pomoc, mój wykonawca chce 30 zł/m2 z materiałem bez względu na rodzaj Proszę o pomoc. Trochę drogo chce za tynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 15.01.2008 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Tynki - to normalna przecietna cena z materiałem - była o tym mowa zaledwie parę dni temu. Kable itp. - już podawałem namiar "Instel" - jest u mnie w dzienniku - nie ma nic tańszego we Wrocku - przynajmniej ja nie znalazłem - Jola też chce kupić kable niebawem. Ale widzę, że kolega nie szuka jakoś specjalnie zawzięcie informacji go nurtujących A tak na marginesie - czy ktoś z forumowiczów, po moich zakupach już rozmawiał z Instelem (Łukaszem)? Jestem ciekawy jak Was obsługuje? Ja go znalazłem przez mojego elektryka - jest mega tani - zaopatruje składy budowlane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 15.01.2008 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Z nowinek z budowy - zamontowali mi skrzynkę elktryczną. Czekałem prawie 9 miesięcy. - mam instalacje; elektryczne, rejuperacji, centralnego odkurzacz (mam super firmę - tanią i daje rabaty dla nas, wystrczy powiedzić hasło forum muratora), alarmową, TV, komputerową (czyli wszystkie kable) i monitoring. - tynki - otynkowałem dwa pomieszczenia i przyszedł mróz - nagrzewnica elek. poszła w ruch, więc mało ekonomicznie to wymyśliłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 15.01.2008 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Z nowinek z budowy - zamontowali mi skrzynkę elktryczną. Czekałem prawie 9 miesięcy. - mam instalacje; elektryczne, rejuperacji, centralnego odkurzacz (mam super firmę - tanią i daje rabaty dla nas, wystrczy powiedzić hasło forum muratora), alarmową, TV, komputerową (czyli wszystkie kable) i monitoring. - tynki - otynkowałem dwa pomieszczenia i przyszedł mróz - nagrzewnica elek. poszła w ruch, więc mało ekonomicznie to wymyśliłem Kochaniutki z nieba mi spadłeś,właśnie jestem na etapie poszukiwań odkurzacza,możesz zdradzić namiary? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marpa 15.01.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Witam Jeśli chodzi o tynki polecam cementowo-wapienne , wymagają dobrych fachowców ,którzy porządnie pozacierają ściany , ale efekt super .Ja mam takie w całym domu robione przez Dedyńskiego polecanego wiele razy na tym forum .Ściany zostały pomalowane i wyglądają świetnie .Cena 30 zł /m z materiałem to bardzo dobra cena .Należy tylko dopytać co wykonawca rozumie przez " materiał" czy tylko gotowy tynk , czy jeszcze wchodzą w to narożniki wewnetrzne i zewnetrzne , ja mam jeszcze specjalne listwy plastikowe przy ramach okien ( zabezpieczają przed pękaniem tynku wokół okien ) . pozdrawiam MARPA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marpa 15.01.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Kochani ! Jeszcze raz ponawiam pytanie o namiary na zabudowę kominka . Ci co już mieszkają może upiększyli już swoje salony piąknymi kominkami ??? pozdrawiam Marpa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 15.01.2008 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 A możesz podać nr telefonu do tego pana Dedyńskiego?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marpa 15.01.2008 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Tynkarz 600 781 841 Marpa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 15.01.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Wielkie dzięki,akurat jestem przed wyborem jaki tynk,przemawia za mną bardziej cementowo-wapienny a muszę decyzję podjąć już.A zadowolona jesteś z ich wykonania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 15.01.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Ja myślałam o gipsowych, ale teraz sama nie wiem które lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marpa 15.01.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Nie chce ,żeby mnie posądali o reklame firmy ale UWAŻAM FIRMĘ DEDYŃSKIEGO ZA NAJBARDZIEJ PROFESJONALNĄ Z JAKĄ SIĘ SPOTKAŁAM . Facet ma kilka ekip chyba 8 lub 10 , które równocześnie pracują na kliku obiektach . Każda ma swój samochód i własny sprzęt . Oprócz tego zatrudniony jeat zaopatrzeniowiec , który jeździ między ekipami i na telefon dowozi brakujący lub wymienia zepsuty sprzęt np: pace, rękawiczki, węże , uszczelki itp.itd. Ekipa przyjezdża rozstawia graty , zabezpiecza wszystkie okna , drzwi , czujki alarmu itp.przed rozpoczeciem roboty , przystepuje do pracy , po je zakonczeniu czyści pomieszczenia i sprząta . Potem zjawia się właściciel po kase . Prace zaczynają o 7.00 konczą o 17.00 bez sobót i niedziel chyba ,że jakiś mus terminowy .Każda sciana wykonywana jest na 4 razy , narzutka -szpryca z maszyny , potem tynk własciwy , wstepne wyrównywanie , zacieranie pierwsze, zacieranie na gładko na mokro .Materiał przyjeżdża cięzarówkami na paletach , kierowca sam rozładowuje we wskazanym miejscu , worki i odpady ekipa może spalić we wskazanym miejscu zawsze po zakonczeniu pracy .Odpady tynkarskie ( cementowo-wapienne)świetnie nadają się na utwardzenie drogi lub podjazdu .twoim zadaniem jest dostarczenie wody , reszta to ich sprawa .Mój dom już prawie skończony , płytkarze nie mieli uwag co do równości ścian i kątów w naroznikach , stolarz który robił drzwi wewnętrzne i meble do kuchni był zachwicony rónością ścian co od razu widać na ościeznicach . polecam tynki cementowo-wapienne maszynowe .U mnie pracowałą ekipa 4 osobowa , która dojeżdżała z rejonu Legnicy MARPA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa_zm 15.01.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 witam ponownie, od siebie chcoałbym dodać, jeśli ktoś potzrebuje "forumową" ofertę na pompy ciepłownicze, do wody czy inne, to proszę o kontakt, moge pomóc zdecydowanie chociaż tyle dobrego dla innych pzdr bzyk Witam Masz moze namiary na firme/osobe wiercaca studnie glebinowe? (w przyzwoitej cenie bo nie wiem dlaczego we Wroclawiu tak sie cenia?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 15.01.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 ja tez polecam tynki cement-wapno (jakos tak nawet sama nazwa bardziej mnie przekonuje) u mnie koncza, ale musi byc dobry piach zeby nie bylo dziur, w miejscach reprezentacyjnych salon, kuchnia, klatka schodowa zdecydowalam sie na piasek kwarcowy kreisel po 6 zł/25 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 15.01.2008 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Ja chyba też zdecyduję się na cem-wapienne,ponoć dużo zdrowsze są.A czy kładziecie jeszcze na te tynki gładź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 15.01.2008 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Kochani ! Jeszcze raz ponawiam pytanie o namiary na zabudowę kominka . Ci co już mieszkają może upiększyli już swoje salony piąknymi kominkami ??? pozdrawiam Marpa my obudowę zamawiamy w Domarze, właśnie "robi się" projekt ale nie wiem czy moge polecić, bo to dopiero poczatek współpracy z nimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 15.01.2008 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Z nowinek z budowy - zamontowali mi skrzynkę elktryczną. Czekałem prawie 9 miesięcy. - mam instalacje; elektryczne, rejuperacji, centralnego odkurzacz (mam super firmę - tanią i daje rabaty dla nas, wystrczy powiedzić hasło forum muratora), alarmową, TV, komputerową (czyli wszystkie kable) i monitoring. - tynki - otynkowałem dwa pomieszczenia i przyszedł mróz - nagrzewnica elek. poszła w ruch, więc mało ekonomicznie to wymyśliłem Kochaniutki z nieba mi spadłeś,właśnie jestem na etapie poszukiwań odkurzacza,możesz zdradzić namiary? Pozdrawiam Aniołem nie jestem , a namiary u mnie w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 15.01.2008 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Marpa u mnie dzisiaj własnie zaczęli zabudowywać kominek. Projekt można obejrzeć w dzienniku. Robią u nas z http://www.kominki.mikolajczyk.net.pl z ul. Strzegomskiej (po drugiej stronie Cermagu w rogu nowego budynku). Do tej pory w pełni profesjonalnie - projekt, terminowość (dwa dni przed terminem montują ). Koleżanka potwierdza, u nich też robiła i jest bardzo zadowolona. Jak zrobią to pokażę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts