nonek 16.01.2009 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 O jak milo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 16.01.2009 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Kochani wiem że jakiś czas temu negocjowane były ceny bram garażowych... podzielcie się proszę namiarami gdzie najlepiej kupować bramy prawie rok po naszej budowie i garażu się nam zachciało Polecam bramę garażową HÖRMANN. adres: Przedsiębiorstwo IRGA ul.Fabryczna 6-8 53-609 Wrocław tel. 071 355 01 97 Koniecznie skontaktuj się z panią Marzeną i powołaj się na grupę forum muratora. W razie problemów przypomnij się a odkopię komórkę do pani Marzeny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 16.01.2009 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Natalko, schody zamówiłam tu http://www.schodykowalik.pl Zdecydowałam się, bo pan zrobi mi schody z merbau w cenie jesionowych, czy bukowych w Dobroszycach. Z balustradą na antresoli wyszło 13 tyś. Całkiem jak u mnie (dzięki utkowi) Jolu skorzystałam z Twoich namiarów na zakup drzwi wewnętrznych. Wynegocjowałaś dla naszej grupy super rabaty (model wybrany tylko jeszcze niezamówiony). Jeszcze raz dziękuję Godin, czyżbyś zamówił te same schody? Jeśli tak to kiedy będą montowane, bo u mnie przełom marca i kwietnia. Cieszę się, że namiar na drzwi się przydał. Jaki drzwi zamawiasz, bo ja Koronę. Coś mi się wydaje, że prawie Alternatywy4 Aż się popłakałam ze śmiechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 16.01.2009 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Też Koronę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 17.01.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Witam prezna grupe wroclawska:) Jestem na forum od niedawna i jak cos prosze o wszelkie poprawianie mnie w razie wpadek. Mieszkamy z mezem i dwoma corkami w Iwinach pod Wroclawiem. Dom kupilismy w budowie ( i to byl nasz blad niestety). Od jakis dwoch tygodni przeprowadzilismy sie do niego, choc dol jest praktycznie w rozsypce, teren wokol posesji jedna wielka budowa. Na razie przykryta sniegiem, co mnie cieszy, bo nie widac . Gro prac wykonujemy sami, wiele budowlanych prac wewnatrz domu i np. lazienke zrobil nasz przyjaciel, fachura od tych spraw. I to jedyny czlowiek z fachowcow na ktorym sie nie zawiedlismy. Tak na poczatek mam pytanie, czym na wiosne mozna wysypac podjazd do domu? Chodzi mi o to, zeby nie bylo za drogie, a zeby w przyszlosci polozyc np. kostke granitowa. Terenu jest kawalek do podniesienia niestety, a juz nie moge patrzec na nia. Na dodatek sama dzialka jest waska i dluga, sam podjazd ma tez jakies 25-30 metrow. I drugie, czy jest ktos z rejonow gminy sw kaska? witam sąsiadów proponuje wysypac albo fachowo ale drogo: tluczen plus kliniec i potem kiedys kostka lub mniej fachowo gruz ale betonowy (nie ceglany), na to kliniec i kiedys kostka. Co do humusu do podsypania dzialki proponuje udac sie do okolicznych deweloperow - moze zechca oddac/odsprzedac, jesli tak to ci powiedza na jakich zasadach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 17.01.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Co do utwardzenia - też tak zrobiliśmy, nawet nieźle się uleżało, ale po 3 latach pan od docelowej kostki i tak zerwał całą podbudowę i robił po swojemu - bo chciał mieć pewność że będzie OK. WIęc zrób prowizorkę z gruzu za darmo - mam gdzieś numer tel do gości którzy wożą czysty i w miarę drobny gruz z budów (za darmo, ew. jakieś 20 zł) - my utwardziliśmy drogę 200 metrów tym gruzem, wyszło elegancko. Potem tak gruz bez żaly wywalisz. A tak to szkoda kasy na porządny materiał. Ew. gruz przysyp klińcem z góry - to drogie nie jest a nie będziesz mieć czerwonych śladów w domu Takie jest moje zdanie, tak bym teraz zrobiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nonek 17.01.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 No my wlasnie jesienia zaczelismy podsypywac gruzem plac. Dostalismy namiary od sasiada do takich co woza za darmo. Niestety tylko raz pan mimo zapewnien, ze czysty, przywiozl nam taki smietnik, ze tydzien przebieralam we flaszkach, kablach, starych gniazdkach, smieciach. Fuj. Jak macie sprawdzonych "gruziarzy" to chetnie wezme nr tel.Jeszcze powiedzcie mi jako laikowi, co to ten kliniec, plis. xx o ziemie sie nie martwie, bo mamy jeszcze wielka kupe do rozgarniecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 17.01.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 czy naprawdę nikt jeszcze nie robił inwentaryzacji geodezyjnej i nikt nie zna cen ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 17.01.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 czy naprawdę nikt jeszcze nie robił inwentaryzacji geodezyjnej i nikt nie zna cen ? Przymierzam się Jak mój geodeta nie wyprze się ustalonej rok temu ceny, to będzie 400zł za mapki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nonek 17.01.2009 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 No my byc moze na dniach bedziemy znac ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 17.01.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 ja robilam, ale partiami i nie potrafie Ci odpowiedziec jaka jest cena - cos mi sie po glowie kolacze ze 150zl za przylacze a za budynek 300zl ale nie jestem tego pewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 17.01.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Mam problem - pośrednio dotyczy budowy. Muszę sprzedać mieszkanie, żeby móc dalej budować i mam dwie propozycje:1. Transakacja przez biuro (spora prowizja), klient płaci gotówką, całą kasę mam od ręki2. Transakacja bezpośrednia (klient kupuje przez swoje biuro, ale ja nie płacę prowizji), ale klient nie ma kasy, bierze kredyt. Jeśli zdecyduję się na klienta nr 1, to dostanę mniej kasy o około 15-20 tyś, ale jest to pewniak. Banki szaleją, nie wiadomo, czy w przypadku klienta nr 2 nie skończy się to tak, że kredytu jednak nie dostanie. Muszę się zdecydować do poniedziałku i nie mam pojęcia co zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 17.01.2009 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Co do Allegro . Wczoraj wieczorem (24 h od zamówienia) POMIMO pogody Pan przywiózł mi z odległości 100 kilometrów wełnę - szybko i sprawnie i...... 19.99 za metr a nie 26.50 jak poprzednio we wrocku. przy 200 metrach prosto policzyć To my tu się zmawiamy, coby razem kupić trochę wełny a kolega sobie zamawia i ma Trochę głupia sprawa, ale ja też już mam Stwierdziłem, że nie ma sensu pakować na strych drogiego Toprocka, a w Allegro znalazłem zwykłą DF43 w PSB Mrówka 3 km od domu. Jest w świetnej cenie 79 zł za rolkę 6,25 m2 grubości 150 mm - za to, że nie kupuję przez Allegro (za co musieliby zapłacić prowizję) wynegocjowałem darmowy dowóz do domu. Podobno maja też promocję na płyty g-k, osb, styropian itp. - zreszta zobaczcie sami: http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=11896849 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 17.01.2009 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Hej ktoś ostatnio pisał o meblach kuchennych ze Sycowa, z której firmy one były ? Ja pisałam o mebleach z Sycowa ich strona http://www.filung.iq.pl/ narazie wstrzymałam się z montazem z braku kasy może jak uda mi się wykabinować kase to bede miała montaz na koniec lutego lub początek marca ale to wszystko zależy od tego czy uda mi się kase wykąbinować Dziś kuchniarz był u nas. Będzie robił: a) włazy na stryszek na rolkach - za dwa tygodnie b) zabudowę ściany z TV - kwiecień c) kuchnię - czerwiec d) meble do pokoju synka - sierpień e) szafę wnękową, meble do łazienek, meble do sypialni - na JakBędzieKasa U szwagierki zrobił dobrze, jest konkurencyjny cenowo i nie wzbrania się przed naszymi widzimisiami. Gość też jest z Sycowa, ale zakład ma pod Międzyborzem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 17.01.2009 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Ja zamawiałam, ale montujemy samodzielnie (zwrot vatu). Pisałam już wcześniej, obsługa super. Co do montażu nie wypowiem się, bo nie wiem. Życzę naszej wspaniałej grupie rychłych przeprowadzek do nowych domków. Obejrzałem ich stronkę i nie powiem - spodobała mi się ich oferta. Jedziemy jak tylko czas pozwoli. A z drugiej strony czas goni - na koniec lutego wpadają płytkarze. I trzeba by zewnętrzne drzwi wtedy zamontować. Spośród tych, którymi handlują najbardziej nam się podobają stylistycznie KMW Format . Niestety ceny już nam się nie podobają Bo te najładniejsze to 7 tys. Netto !!! Tak a propos - jaki rabacik można dostać na hasło "Grupa Wrocławska"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 17.01.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 czy naprawdę nikt jeszcze nie robił inwentaryzacji geodezyjnej i nikt nie zna cen ? dom chyba 600, przyłącza po 150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 17.01.2009 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Też Koronę? Jolu pierwotnie chcieliśmy Portę, ale argumenty Pana Sebastiana zdecydowanie nas przekonały do Korony Frankai Wśród drzwi zewnętrznych też już mam swojego faworyta Lupol - Model New Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robi26 17.01.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Witam Jakie są teraz ceny robocizny m2 gładzi i malowanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafałsz 17.01.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Natalko, schody zamówiłam tu http://www.schodykowalik.pl Zdecydowałam się, bo pan zrobi mi schody z merbau w cenie jesionowych, czy bukowych w Dobroszycach. Z balustradą na antresoli wyszło 13 tyś. Całkiem jak u mnie (dzięki utkowi) Jolu skorzystałam z Twoich namiarów na zakup drzwi wewnętrznych. Wynegocjowałaś dla naszej grupy super rabaty (model wybrany tylko jeszcze niezamówiony). Jeszcze raz dziękuję Godin, czyżbyś zamówił te same schody? Jeśli tak to kiedy będą montowane, bo u mnie przełom marca i kwietnia. Cieszę się, że namiar na drzwi się przydał. Jaki drzwi zamawiasz, bo ja Koronę. Jeśli chodzi o drzwi to moglibyście zdradzić jakie i gdzie ??? a może dysponujecie jakimiś fotkami drzwi i schodów. Byłbym wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 17.01.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Rafałsz drzwi wewnętrzne jak i wewnętrzne przy Fabrycznej http://www.impro.com.pl W swoim salonie mają wiele ekspozycji, wiec naprawdę warto zobaczyć osobiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts