Daro_K 20.07.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Co do oczyszczalni - proszę nie traktować sprawy tak, że wszędzie się da i wszędzie będzie to działać. Otóż, nie wszędzie - a ilość wody produkowanej przez przeciętne gospodarstwo domowe potrafi zalać skutecznie drogę lub sąsiednią niżej położoną działkę. Gminy czasami nie wiedzą, co dzieje się w terenie sugerują lub dopuszczaja pewne rozwiązania, ale odpowiedzilność doboru odpowiedniej formy odbioru ścieków leży po stronie inwestora, bo to on musi współżyć z sąsiadami przez lata W przypadku gleby gliniastej+10cm humusu i oczyszczalni ekologicznej - problemy murowane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 21.07.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 szukam na południu Wrocławia siakiegoś taniego źródła klińca na tymczasowy podjazd/parking przed garażem... może macie jakiś ciekawy namiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 21.07.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Niezłą mam zagwozdke i jeszcze wiecej nerwów. pozdrówki sorki za pytanie ale mając tego typu działkę czemu ją kupiłaś? nie sprawdziłaś wcześniej wz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 21.07.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Niezłą mam zagwozdke i jeszcze wiecej nerwów. pozdrówki sorki za pytanie ale mając tego typu działkę czemu ją kupiłaś? nie sprawdziłaś wcześniej wz ? Łukasz - gdyby wiedziała, że się przewróci, to by się położyła. daj spokój, za późno znalazła forum, ale nie ze swojej winy przecież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 21.07.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Kto załatwiał osobiście ZUDP co potrzeba, projekty przyłączy już mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 21.07.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Kto załatwiał osobiście ZUDP co potrzeba, projekty przyłączy już mam. Ja załatwiałem. Gdy dostaniesz już to uzgodnienie koniecznie pójdź do nadzoru budowlanego (tam, gdzie składasz po wybudowaniu wniosek o zgodę na użytkowanie budynku) i zgłoś chęć wykonania przyłączy (u mnie się przyczepili o brak tego zgłoszenia przy składaniu wniosku o zgodę na użytkowanie) !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 21.07.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Hej. Czy ktoś tutaj ma zrobione DGP? Potrzebuję na cito informację, jakiej średnicy rura idzie od kominka do aparatu nawiewnego? Całość miał robić polecany p.Darek ale po dzisiejszej rozmowie z jego szefem, chyba sam się nauczę stawiać DGP. Pozdr,Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 21.07.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 u mnie jest średnica 20,mój małż sam robił,tysiaka zaoszczędził na robociźnie,proste to jak drut,zajęło mu to 2 godziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 21.07.2009 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 u mnie jest średnica 20,mój małż sam robił,tysiaka zaoszczędził na robociźnie,proste to jak drut,zajęło mu to 2 godziny.Sprawdza sie wogóle to rozwiązanie? Dogrzewa dobrze pomieszczenia? Macie grawitacyjnej czy wymuszone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 21.07.2009 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 u nas przy tej ostatniej mroźnej zimie sprawdziło się w 100%,jestem bardzo zadowolona,jak już nam zabrakło gazu z butli,kominek z DGP dał radę nawet przy tych mrozach minus 20 stopni,mamy narazie wymuszone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia22 22.07.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Pan Darek swego czasu olał mnie. Umówił się na spotkanie, odwołał na godzinę przed, miał oddzwonić i nic. Ponieważ po rozmowie z fachowcami od reku zrezygnowałam z DGP to już nie szukałam z nim kontaktu. Zresztą jeśli chodzi o DGP to jakoś drogo mi wycenił. Jak zakładałam reku to wyceniałam w tej samej firmie też instalacje DGP. Ich oferta był o około 1400 zł niższa. Reku robili mi ze Skavena , jestem bardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorba76 22.07.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Mam wielką prośbę - czy ktoś kupował kręgi betonowe w południowej części Wrocławia? potrzebuję 1szt, i koszt transportu mnie zje jak nie znajdę gdzieś blisko. Z góry dzięki,Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 22.07.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 kręgi betonowe kupisz w hurtowni w Domasławiu albo w Budoskładzie na Grota Roweckiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 22.07.2009 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 pytanie z innej beczki - może ktoś polecić hodowle (to za duże słowo ) gdzie można teraz kupić szczeniaka owczarka niemieckiego? Może Wasz sąsiad/znajomy czy gdzieś w pobliżu ma maluchy? Szukam pieska takiego do max 3 miesięcy, krótko lub długowłosy i ma wyglądać jak owczarek, a nie krzyżówka z jamnikiem acha i nie w cenie rodowodowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorba76 22.07.2009 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 kręgi betonowe kupisz w hurtowni w Domasławiu albo w Budoskładzie na Grota Roweckiego Wielkie dzięki za podpowiedź, sprawdzę co mają (potrzebuję najlepiej z 3 otworami w odpowiednich miejscach - nie wiem czy mi coś takiego ktoś zrobi - bo nie chcę sam kuć). dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 22.07.2009 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Wielkie dzięki za podpowiedź, sprawdzę co mają (potrzebuję najlepiej z 3 otworami w odpowiednich miejscach to w Budoskładzie masz mniejsze szanse na taki krąg z otworami natomiast ta hurtownia w Domasławiu specjalizuje się w kanalizacji. Jest po lewej stronie pod koniec jak się jedzie od strony Bielan Wr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 22.07.2009 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 pytanie z innej beczki - może ktoś polecić hodowle (to za duże słowo ) gdzie można teraz kupić szczeniaka owczarka niemieckiego? Może Wasz sąsiad/znajomy czy gdzieś w pobliżu ma maluchy? Szukam pieska takiego do max 3 miesięcy, krótko lub długowłosy i ma wyglądać jak owczarek, a nie krzyżówka z jamnikiem acha i nie w cenie rodowodowej Za przeproszeniem TMK - to forum budowlane, a nie hodowlane polecam Google Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika1212 22.07.2009 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Kochani, mam pytanie chciałam założyć deske barlinecką, bo namówili mnie znajomi, a chciałam drewno w salonie w polączeniu z płytkami przy kominku. Mam już wylane posadzki i teraz nie wiem co zrobić bo zaczęto mi odradzać deske barlinecką. Co o niej sadzicie. Czy jeszcze można coś z tym zrobić np. założyć coś innego. Mam posadzkę na jednym poziomie. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniak25 22.07.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Niezłą mam zagwozdke i jeszcze wiecej nerwów. pozdrówki sorki za pytanie ale mając tego typu działkę czemu ją kupiłaś? nie sprawdziłaś wcześniej wz ? lakusz i Daro_K krótko wyjasnie sprawę działki: otóż została mi darowana przez tatę i przylega do działki gdzie obecnie mieszkamy w domku rodziów. O WZ wnioskowałam dopiero mając akt własnośi bo nie wiedziałam, że każdy może to zrobić. Wiedzialam, że jest nie uzbrojona i że będą z nią problemy ale nie sądziłam, że aż takie i że tyle to potrwa i wiem ze dla dwóch sąsiednich działek (jedna prywatna, druga gminna) odwalam sporą robotę. Niestety człowiek całe życie się uczy a wiem, że pewne żeczy mogłam załatwić inaczej, wcześnie itp a niektórych niestety nie da się przyspieszyć w naszym mieście. Mimo to jestem uparta i wytrwała i już na finiszu więc dam radę A na forum to już ponad dwa lata jestem i dzieki wszystkim którzy ze stoickim spokojem odpowiadają na setny raz zadawane pytania wiele się nauczyłam. i za to wielkie dzięki. pozdrówki PS: nadal będę zadać czasem głupie pytania i proszę o wyrozumiałość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 22.07.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 aniak25 - trzymam kciuki za powodzenie w powyższej sprawie. Mam nadzieję, że Ci się uda wygrać bitwę. Nie daj się :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts