montom 20.08.2009 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 To Wy wchodzicie w ich świat i chcecie wprowadzać jakieś cywilizowane nawyki Te doświadczenia nauczyły mnie, że sąsiada należy traktować z szacunkiem, ale i duuuużym dystansem, inaczej "wejdą" Wam na głowę Ja jeszcze u siebie nie mieszkam, ale sąsiednie działki są już zasiedlone. I powiem Ci jedno, jak się tak przyglądam tym "byłym miastowym" to, aż się boję tam wprowadzać. Już nawet miałem małą wojenkę i teraz też "poznajemy się" na ulicy - ubaw po pachy:-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia22 20.08.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Witam grupe i pozwalam sobie trochę zboczyć od tematów sąsiedzkich . Gdzie kupujecie tłuczeń pod podjazdy na południu wrocka coby cena za transport nie zabijała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 21.08.2009 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 dzień dobry Grupo czy możecie doradzić mi filtry do wody - firma, namiar? Mam strasznie twardą wodę, koniecznie muszę uzdatnić. Ładnie proszę o kontakt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 21.08.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 dzień dobry Grupo czy możecie doradzić mi filtry do wody - firma, namiar? Mam strasznie twardą wodę, koniecznie muszę uzdatnić. Ładnie proszę o kontakt... ja zdecydowałam się na zmiękczacz - firma która mi montowała to ADAR http://www.adar.net.pl/ (robili u mie też calą instalację wod-kan i podłączali to do kominka z płaszczem wodnym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 21.08.2009 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 jeśli w przeciągu 3 tygodni nie zmontujemy jakiegoś spotkanka (chociażby na kawę w mieście) to ja potem jestem ugotowana w domu na wieeeeeele tygodni Znam takich, którym udało się znaleźć tą Ligotę Myślę, że inni też dadzą radę jakbyco no tak, dla chcącego nic trudnego.....tym bardziej że już z 2 razy u nas był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 21.08.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Jakby ktoś był na etapie kopania fundamentów czy wyrównywania terenu, to niech uważa na słońce. Ja co prawda nie na działce, a nad zalewem, ale załatwiłem się wczoraj na cacy w ciągu 4 godzin. Tak dokładnie, to synek mnie załatwił. Popsikał mnie i rozprowadził tą emulsję z filtrem "20", ale nie do końca. Mam więc czerwoną ramkę wokół pleców i to w dodatku z odciskiem dłoni w jednym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 21.08.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 tak to prawda-słonce wczoraj operowało niemiłosiernie - mam pomidorowy kolor skóry. Frankai - widziałam się z Pawlickim - facet b. skromny, spokojny. Zaczyna we wrześniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 21.08.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Iwonesca - a jaki masz zmiękczacz? Bo to firma wykonująca różne prace instalacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 21.08.2009 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 tak to prawda-słonce wczoraj operowało niemiłosiernie - mam pomidorowy kolor skóry. Frankai - widziałam się z Pawlickim - facet b. skromny, spokojny. Zaczyna we wrześniu. U mnie też Wstępnie 1-2 tydzień września. Znajoma z Dobrzycy (czyli miał bardzo blisko), zapłaciła... (lepiej usiądź) 22zł/m2 !!! U mnie było rok temu 24zł/m2, a ułożenie palisady 15zł/mb (ale zaznaczone na żółto, więc może jakieś szacunki, a nie zapłacona kwota). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 21.08.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 dzień dobry Grupo czy możecie doradzić mi filtry do wody - firma, namiar? Mam strasznie twardą wodę, koniecznie muszę uzdatnić. Ładnie proszę o kontakt... ja zdecydowałam się na zmiękczacz - firma która mi montowała to ADAR http://www.adar.net.pl/ (robili u mie też calą instalację wod-kan i podłączali to do kominka z płaszczem wodnym) zmiękczacz to nie wszystko, a raczej to dopiero początek, bo coprawda zmniejszy twardość, ale woda z nadmiarem sodu, na który wymieniany jest "kamień" jest nie zdrowa i to bardzo. Po zmiękczaczu do picia najlepiej nalezy wodę przefiltrować przez odwruconą osmozę, albo mieć kranik z wodą przed zmiękczaczem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorba76 21.08.2009 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Witam, Mam problem - jestem w trakcie tynkowania - i zauważyłem, że moim tynkarzom sufit w jednym pomieszczeniu nie wyszedł - gdzie niegdzie prześwitują kable od elektryki.Czy ktoś miał taki problem?Możecie poradzić co z tym teraz zrobić?Tynk jest na suficie gipsowy, ma kilka dni, na ścianach właśnie kładą c-w. Czy można na niego teraz położyć drugą warstwę i czy jest sens czy to zamalować i już?Boję się, że po jakimś czasie będą się robiły ciemne smugi wzdłuż przewodów. poradźcie,dzięki,Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
udarr 21.08.2009 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Witam,posiada ktoś namiary na piaskownie we Wrocławiu lub okolicach (Kiełczów najlepiej, Długołęka itd.) ? Bardzo dziękuję za kontakty. pozdrawiam,Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia22 21.08.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 I ja witam ! Ania ma rację - w miejscach, w których nie wskazane jest skakanie skoczkiem stosuje się zamulanie, czyli polewanie wodą. A że powierzchnia słuszna to i wody należy obficie olać. Ja z innej mańki - proszę Was o namiary na: 1. Misiów od ocieplenia zewnętrznego 2. Misiów od elewacji drewnianej na ruszcie. (jednego znalazłem) 3. Misia od przeróbek komina systemowego - ten od schiedla (nie mogę dokopać się do jego namiaru.) Pozdrav Help, help !!! U mnie ociepleniowcy kończą. Jestem z nich bardzo zadowolona. Nie wiem jak u nich z terminami,nie pytałam. Tel.juz podawałam 513 700701. Będą u mnie jeszcze we wtorek i środe.Możesz zobaczyć ich robote masz po drodze jadąc na swoją budowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniaq 21.08.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Mam pytanie gdzie najkorzystniej można kupić deskę podbitkową? Potrzebuję gr. 19mm i najchętniej 5metrowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 21.08.2009 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 I ja witam ! Ania ma rację - w miejscach, w których nie wskazane jest skakanie skoczkiem stosuje się zamulanie, czyli polewanie wodą. A że powierzchnia słuszna to i wody należy obficie olać. Ja z innej mańki - proszę Was o namiary na: 1. Misiów od ocieplenia zewnętrznego 2. Misiów od elewacji drewnianej na ruszcie. (jednego znalazłem) 3. Misia od przeróbek komina systemowego - ten od schiedla (nie mogę dokopać się do jego namiaru.) Pozdrav Help, help !!! U mnie ociepleniowcy kończą. Jestem z nich bardzo zadowolona. Nie wiem jak u nich z terminami,nie pytałam. Tel.juz podawałam 513 700701. Będą u mnie jeszcze we wtorek i środe.Możesz zobaczyć ich robote masz po drodze jadąc na swoją budowe. Dzięki bardzo - napisz mi na priv swój nr tel. to jutro w drodze na budowę zajrzymy (jeśli oczywiście będziecie). Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia22 22.08.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 podpinam sie pod wątek deski podbitkowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 22.08.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 podpinam sie pod wątek deski podbitkowej Jakby kto bliżej moich rejonów szukał, to Burkietowicz w Odolanowie ma i chwalę ją sobie. Tam gdzie mi po wykonawca nie schrzanił, po 2 latach jest ciągle idealna. Była jednak malowana przez okniarza tą samą farbą co okna. Oczywiście brałem bezsękową i w długościach podanych przez podbitkarza (im dłuższe tym droższe). Kładłem wzdłuż muru (tam jak najdłuższe), łączącz pod kątem 45 stopni (efekt w galerii "Zdjęcia z budowy" poniżej). Oczywiście deska czołowa grubsza i koniecznie mocowana wkrętami, bo potrafi się wygiąć. Zarówno klepki jak też deski łączone na pióro i wpust. Klepka podbitki u mnie ma szerokość 8cm i w czerwcu 2007 kiedy dokupowałem resztę płaciłem (netto): - 18.70zł/m2 za długość 70cm, - 21.23zł za 110, 140 i 180, - 24.51zł za 190, 240, 260, 270, 280, 290. Malowanie - o ile dobrze pamiętam - kosztowało 1600zł (2-krotnie z zewnątrz i 1-krotnie od wewnętrznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 22.08.2009 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 dzień dobry Grupo czy możecie doradzić mi filtry do wody - firma, namiar? Mam strasznie twardą wodę, koniecznie muszę uzdatnić. Ładnie proszę o kontakt... Ja kupiłem zmiękczacz C20 przez Allegro - link do sklepu w którym kupiłem poniżej: http://www.czystawoda.pl/ Używam od roku i jest ok - woda po nim jest faktycznie miękka. Do tego na wlocie instalacji mam filtr 5 um - zapas wkładów w bardzo dobrej cenie kupiłem we Wrocławiu na Robotniczej: http://www.pplast.pl/ Odwrócona osmozę z mineralizatorem dopiero planuję kupić - pewnie w Allegro, bo mineralna z plastikowych butelek średnio mi pasuje, a w szklanych 1 litrowych jest trudna do kupienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 22.08.2009 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 No i żona mi namieszała. Chciałem dać kamyszek wokół domu, a ta zobaczyła, że po pierwsze się brudzi, a po drugie raczej niego nie da rady wymieść ani wygrabić śmieci. No i nic tylko chce kostkować. No i jak to z tym zawilgacaniem ścian i odparowywaniem wody. Nakarmiono mnie, że wszelkie opaski betonowe wokół domów, a nawet wybrukowanie, powoduje dłuższe utrzymywanie się wilgoci na ścianie fundamentowej, więc najlepszy kamyszek. Z drugiej strony dren wokół budynku mam i działa. Póki go nie było, to wejść się na działkę nie dało po deszczach, a teraz spoko. Więc może się nie martwić i niech se ślubna kostkuje? A propos kostki. Hurtownik właśnie mnie uświadamiał, że na żółtej i czerwonej plamy trudno schodzą, a na szarej po miesiącu śladu nie ma, a na grafitowej jeszcze szybciej. Jako dowód pokazał plamę na swoim parking - na czerwonej kostce paskudna plama po osobówce, a tak gdzie ciężarówki parkują brak. Jak dla mnie kolor ma się nijak do plamienia. No chyba że technologia kolorowania kostki - której nie znam - powoduje, że inna jest struktura powierzchni. Co "plam demonstracyjnych" to powinien wykonać raczej test plamienia - wziąć ten sam olej i równo zaplamić wszystkie kostki i potrem spróbować je wyczyścić np. Karcherem. Ta po osobówce mogła być wszak z jakieś strasznie przepalonego oleju. Nie zdążyłem go wypytać o technologię i zaproponować testów, bo już zamykali. Słyszeliście coś w temacie "plamy o kolor kostki betonowej"?Przy okazji jeszcze jedno pytanko - co sądzicie o impregnowaniu kostki? Jeden twierdził, że pozwala zachować kolor (nie blaknie), a z kolei inny gość odradzał, gdyż wygląda nienaturalnie (jakby była mokra cały czas) i sporo kosztuje - wychodzi 10zł/m2, gdyż trzeba 3 razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 22.08.2009 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Chyba już sam sobie odpowiedziałem: Remisil-HE ( wątek ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts