Megana 18.02.2010 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 My również już po odbiorze domu Napiszcie proszę czy trzeba jeszcze w jakimś bliskim terminie wybierać się do Ksiąg Wieczystych? Nasz bank tego nie wymaga, ale coś wspominali że powinno się powiadomić o budynku. Jak to jest? Wypisz co po kolei składałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 18.02.2010 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 My również już po odbiorze domu Napiszcie proszę czy trzeba jeszcze w jakimś bliskim terminie wybierać się do Ksiąg Wieczystych? Nasz bank tego nie wymaga, ale coś wspominali że powinno się powiadomić o budynku. Jak to jest? Wypisz co po kolei składałeś W nadzorze do odbioru czy pytasz o KW? Tam składałem regularnie prośby, odwołania, wizyty u Przewodniczącej etc Do odbioru tutaj są druki wraz z listę potrzebnych radości: http://www.wroclaw.pl/m3505/p120694.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 18.02.2010 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 W nadzorze do odbioru czy pytasz o KW? Tam składałem regularnie prośby, odwołania, wizyty u Przewodniczącej etc Do odbioru tutaj są druki wraz z listę potrzebnych radości: http://www.wroclaw.pl/m3505/p120694.aspx Pytam o nadzór odbioru Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 18.02.2010 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 jest coś takiego jak - ujawnienie budynku na działce. dla banku to w zasadzie bez różnicy (i tak zabezpiecznie mają na całej nieruchomości), ale część wymaga tego ponieważ wtedy w KW pojawia się zapis o budynku. Spad, a wiesz czy jest to obowiązkowe? Chyba jutro zadzwonię do nich. W banku twierdzą że nasze KW poprawiły się i z 7 miesięcy na cokolwiek zeszli do 2 - ciekawe czy to prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 18.02.2010 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Szanowni, nadejszła chwila długo odwlekana i oczekiwana - dom dostał DRZWI wejściowe. Długo się nie mogliśmy zdecydować ze względu na ceny, ale trafiłem na producenta drzwi spod Oławy Art-Tom.Sprzedają swoje drzwi pod własną marką i bierze od nich Stobrawa (nadając własne nazwy).Zadzwoniłem do właściciela i ustaliłem specjalne oferty dla Grupy Wrocławskiej. Ze względu na dużą rozpiętość cenową nie ustaliliśmy sztywnego upustu, ale ja jestem zadowolony z ceny - cena cennikowa to 4.100 do tego klamka, 2 wkładki i blokady antywyważeniowe oraz montaż w sumie za 4 tys. brutto.Polecam - krótki czas dostawy, konkretna obsługa i dotrzymany termin no i same drzwi naprawdę ładnie wykonane.Kontakt: Tomasz Świtajło 602754195 - powołajcie się na Grupe Wrocławską z forum. A wybraliśmy takie drzwi (niestety brak ocieplenia psuje ogólne wrażenie): http://i33.photobucket.com/albums/d93/trabi-wrc/Budowa/2010-02-13001.jpg Jakby ktoś chciał dopytać to zapraszam na PW. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 19.02.2010 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Dzięki za namiary. Drzwi baaardzo ładne. Naświetla boczne ten pan też ma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 19.02.2010 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Dzięki za namiary. Drzwi baaardzo ładne. Naświetla boczne ten pan też ma ? Na stronie nie ma, ale widziałem jego drzwi z naświetlem (były w kobexie na Robotniczej - tam sobie można zobaczyć live jak to się ma (no i u mnie rzecz jasna)). Aha zapomniałem dodać że standardowo jest zamek hakowy - bardzo sprytne urządzenie. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 19.02.2010 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 trabi-wrc - jaki masz wymiar tych drzwi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 19.02.2010 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 trabi-wrc - jaki masz wymiar tych drzwi ? Otwór jest 102x210 - drzwi "90" Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 19.02.2010 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Kochani mozecie mi polecic kogos do pomocy w domu na polnocy Wrocławia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lechosia 19.02.2010 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Witam, Szukam polecanego "wirtuoza" od wylewek, z własnym sprzetem budowlanym, sprawdzoną ekipą (nie paprusy) i własnymi pomysłami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 19.02.2010 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 My również już po odbiorze domu Napiszcie proszę czy trzeba jeszcze w jakimś bliskim terminie wybierać się do Ksiąg Wieczystych? Nasz bank tego nie wymaga, ale coś wspominali że powinno się powiadomić o budynku. Jak to jest? U nas pojawienie się budynku zgłaszał starosta, po tym jak geodeci zrobili inwentaryzację po wykonawczą, i przyszło zawiadomienie z sądu o zmianie użytkowania działki z R na B i więc chyba nic nowego zgłaszać nie trzeba. Kto może z czystym sumieniem polecić swojego stolarza od schodów ? Chodzi o obłożenie betonowych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 19.02.2010 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 My również już po odbiorze domu Napiszcie proszę czy trzeba jeszcze w jakimś bliskim terminie wybierać się do Ksiąg Wieczystych? Nasz bank tego nie wymaga, ale coś wspominali że powinno się powiadomić o budynku. Jak to jest? Gratulacje TMK! Ja o księgach wieczystych zapomniałam Roczek minął, a sprawa nie załatwiona...Wie ktoś, ile ważny jest ten jakiś wypis z katastru, który się dostawało po odbiorze budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 19.02.2010 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 I jeszcze trzeba zgloscic w urzedzie miasta.A dlugo sie czeka na ten wypis i wyrys, bo musze to teraz zalatwic, zeby zglosic w KW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 19.02.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Kto może z czystym sumieniem polecić swojego stolarza od schodów ? Chodzi o obłożenie betonowych . Za chwilę prześlę Ci na priv. Trabi - drzwi wyglądają bardzo dobrze - nawet 4 zawiasy mają (u mnie w CAL "100" są tylko 3) - gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
postaw_piwo 19.02.2010 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Witam wszystkich, jakis czas temu wymyslilem, ze bede sie budowal w Ozorzycach, gmina Siechnice i szukam teraz kierownika budowy, ktory nie zada za swoje uslugi zbyt wielkiej kasy i jest godny polecenia. Gdyby ktos mial jakies namiary na "takowego osobnika" to bez skrepowania niech do mnie pisze;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 20.02.2010 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 trabi-wrc - dzięki, moge wpisać nastepna sume do kosztorysu. anjamen - jak byś była po drugiej stronie wro to bym ci dał namiar, ale z twojej strony nie mam nikogo do polecenia. postaw_piwo - zalezy co rozumiesz godny polecenia. Jak szukałem takiego ktróry nie bedzie robił różnych dziwnych problemów i nie krecił sie po budowie, bo każda wizytwa to pare setek, a ekipe miałem/mam taka której nie musze pilnowac. Umowiliśmy sie na 4 wizyty (chyba ze cos by po drodze wyskoczylo). Na razie byl trzy raz (przez mój dwupoziomowy strop).Ale jaki chcesz kierownika ktory ci doglada budowy i pilnuje fachowców to nie wiem czy moge go polecic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 20.02.2010 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Witamy serdecznie, W ukropie pośpiesznej wykończeniówki dokonalismy nierozwaznego zakupu drzwi garazowych Hormanna - takie jak tutaj: http://elko-sc.com.pl/produkt.php?p_id=29 Te nasze są białe, ten link powyżej pokazuje te same drzwi ale w innym malowaniu. Mamy juz jedne takie drzwi - z garazu do kotlowni - to sa typowe drzwi ppoż i posiadają również wzmocnienie przeciwwłamaniowe. Drzwi 800x2000, tabela rozmiarow i dobor do otworow montazowych tutaj: http://www.milan-firma.pl/file/tabela_mz_t30.jpg Drzwi sa bardzo solidne i ciezkie i z tego drugiego powodu ekipa nie podjela sie udzielenia gwarancji w przypadku montazu w wyznaczonym miejscu - stwierdzili po prostu ze tam sie te drzwi nie nadaja, scianka bedzie pracowac itd. W przypadku zainteresowania - drzwi do obejrzenia i ewentualnego odbioru - w Kiełczowie. Prezentacja obejmuje zarówno drzwi zamontowane i obrobione na gotowo oraz egzemplarz do pobrania - jeszcze nierozdziewiczony z magazynowych tasiemek i osłon. Jakby co - prosze najlepiej na priv. pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 20.02.2010 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 I jeszcze trzeba zgloscic w urzedzie miasta. A dlugo sie czeka na ten wypis i wyrys, bo musze to teraz zalatwic, zeby zglosic w KW. A co trzeba zgłosić w urzędzie ? i Co w KW ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
postaw_piwo 20.02.2010 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 trabi-wrc - dzięki, moge wpisać nastepna sume do kosztorysu. anjamen - jak byś była po drugiej stronie wro to bym ci dał namiar, ale z twojej strony nie mam nikogo do polecenia. postaw_piwo - zalezy co rozumiesz godny polecenia. Jak szukałem takiego ktróry nie bedzie robił różnych dziwnych problemów i nie krecił sie po budowie, bo każda wizytwa to pare setek, a ekipe miałem/mam taka której nie musze pilnowac. Umowiliśmy sie na 4 wizyty (chyba ze cos by po drodze wyskoczylo). Na razie byl trzy raz (przez mój dwupoziomowy strop). Ale jaki chcesz kierownika ktory ci doglada budowy i pilnuje fachowców to nie wiem czy moge go polecic. Tak naprawde to bede sam budowal dom(wraz z bratem i ojcem), takze wolalbym by sie kierownik czasami pojawil, ale nie wiecej niz jest to potrzebne. NIe chce wydawac na kierownika wiecej jak 2- 3 tysiace:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts