wojgoc 10.12.2010 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Z tego co widziałem - cytowany wcześniej Etap-Sofa jest idealny : http://www.etap-sofa.pl/modules/mod_fhw_jqueryslider/images/fhw_slideshow_blank.gifhttp://www.etap-sofa.pl/images/stories/zestawy_z_funkcja_relaksu/canyon/bryly/th_zestawrf.jpg oraz http://www.etap-sofa.pl/images/stories/zestawy_z_funkcja_relaksu/home_cinema/bryly/th_sofa2rf.jpg {Zabawiłem się i zrobiłem obrazkowo klikalne linki na kształt wklejanych z mojej galerii} tylko nie kupujcie z elektrycznym rozkładaniem i składaniem - gwarancja na napedy rok to nie wytrzymują więcej jak 2 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 10.12.2010 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 w zalezności od tego jak bardzo bedziesz miał rozbudowaną instalacje wod-kan nalezy rozwazyc zrobienie najpierw wylewek a później tynków co znaczy rozbudowaną? Chyba standardowo mam - łazienkę na dole i górze, kuchnię no i ogrzewanie podłogowe na prawie całym parterze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 10.12.2010 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Zwróć tylko uwagę jak dom będzie wyglądał z zewnątrz - np. u mnie z jednej strony są okna 2 skrzydłowe ze słupkiem bo wyjście na taras z tej strony jest też 2 skrzydłowe (bez słupka stałego), natomiast z pozostałych stron mam wszystkie okna jednoskrzydłowe (nawet duże okno w łazience, gabinecie itd.). hmm no to znowu mi klina zabiłeś. Od frontu mam na górze drzwi balkonowe i planuje je zrobić dwuskrzydłowe ze stałym słupkiem, na dole zaś od strony tarasu planuję wstawić drzwi trzyskrzydłowe z jednym ruchomym i jednym stałym słupkiem. Po tej też stronie są jeszcze drzwi balkonowe na piętrze i tutaj będzie tak jak w w tych drugich balkonowych - dwuskrzydłowe ze stałym słupkiem. Z drugiej jednak strony jak patrzę na zdjęcia z biura architektonicznego to tam drzwi balkonowe są właśnie dwuskrzydłowe a okna jedno, z tym że w oryginale tych okien było nieco więcej i miały wymiary 120x150 a nie jak ja planuję 150x150. Cholera wie jak to teraz zrobić. Z jednej strony okna dwuskrzydłowe są praktyczniejsze, ale z drugiej do czego i jak często ja je będę używał skoro zamierzam mieć GWC z Reku. Poza tym jeden koleś od okien powiedział mi że okna o większej powierzchni szybowej są "cieplejsze" bo jest mniej miejsc gdzie zimno może się przedostawać i na odwrót z ciepłem. Ale to już chyba lekką paranoją mi już zalatuje zwłaszcza że nie buduję domu pasywnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.12.2010 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 strzelili ci bana no bo właśnie byłeś poza Polską a Ty jak z UK logujesz sie na biężąco? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 10.12.2010 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 wow nadziabałem już ponad 300 postów. Jak te posty szybko lecą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 10.12.2010 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 a Ty jak z UK logujesz sie na biężąco? heh żartuję z tym banem, po prostu nasze matrixy coś znowu sknociły i przez weekend nasza grupa praktycznie nie istniała. Znaczy istniała, ale wszystkie posty wyparowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.12.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 co znaczy rozbudowaną? Chyba standardowo mam - łazienkę na dole i górze, kuchnię no i ogrzewanie podłogowe na prawie całym parterze. a robisz grejniki na dole czy tylko sama podłogówka? wodna czy elektyczna? wodę ciepłą robisz z cyrkulacją czy bez? i jak to wszystko zrobisz to robi sie kłębowisko rur.które tynkarze moga łatwo uszkodzić - chyba, że je dobrze zabezpieczysz np. budując drewniane osłony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 10.12.2010 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 a robisz grejniki na dole czy tylko sama podłogówka? wodna czy elektyczna? wodę ciepłą robisz z cyrkulacją czy bez? i jak to wszystko zrobisz to robi sie kłębowisko rur.które tynkarze moga łatwo uszkodzić - chyba, że je dobrze zabezpieczysz np. budując drewniane osłony zapomniałem o grzejnikach - będą na dole. Podłogówka wodna, ciepła woda zapewne z cyrkulacją choć nie do końca jeszcze jarzę jak to funkcjonuje. Rozumiem że w takim wypadku lepiej jest wpuścić najpierw panów od wylewek a potem tynkarzy, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.12.2010 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 zapomniałem o grzejnikach - będą na dole. Podłogówka wodna, ciepła woda zapewne z cyrkulacją choć nie do końca jeszcze jarzę jak to funkcjonuje. Rozumiem że w takim wypadku lepiej jest wpuścić najpierw panów od wylewek a potem tynkarzy, tak? to jest właśnie dylemat inwestora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.12.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 co sie działo ostanimi dniami z forum? byłem poza Polską i nie mogłem dokonywac zadnych wpisów. W Polsce za to nie było widać żadnych wpisów przez Firefoxa, tylko przez IE lub po wylogowaniu się Normalka: informatyki wprowadzali kolejne "ulepszenia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 10.12.2010 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Powiedzcie gdzie kupię w rozsądnej cenie drzewo do kominka najlepiej sezonowane tak z 10 miesięcy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 10.12.2010 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 zapomniałem o grzejnikach - będą na dole. Podłogówka wodna, ciepła woda zapewne z cyrkulacją choć nie do końca jeszcze jarzę jak to funkcjonuje. Rozumiem że w takim wypadku lepiej jest wpuścić najpierw panów od wylewek a potem tynkarzy, tak? Nie wiem jak u Was ale mój hydraulik ustalał rozkład prac tynki, później on wchodził plus układał sam styro pod ogrzewanie dopiero wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.12.2010 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Nie wiem jak u Was ale mój hydraulik ustalał rozkład prac tynki, później on wchodził plus układał sam styro pod ogrzewanie dopiero wylewki. faktycznie jest to do zrealizowania jeśli komuś nie będą przeszkadzać placki innego tynku tu, tam i jeszcze w 30innych miejscach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.12.2010 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 zapomniałem o grzejnikach - będą na dole. Podłogówka wodna, ciepła woda zapewne z cyrkulacją choć nie do końca jeszcze jarzę jak to funkcjonuje. Rozumiem że w takim wypadku lepiej jest wpuścić najpierw panów od wylewek a potem tynkarzy, tak? w przypadku podłogówki nie wchodź w arkusze styro z naklejona folią tylko kup normalny styro EPS038 a folie aluminiową osobno - http://folnet.pl/towar/maxl-laminate-9001-folia-aluminiowa do tego tasma aluminiowa do sklejania arkuszy - wychodzi 3xtaniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 10.12.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 witam czy moge prosic o namiary na jakiegos rozsadnego cenowo szklarza, musze zamowic plyte szklana na sciane do kuchnipozdrawiam z gory dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 10.12.2010 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 no wlasnie coraz bardziej sklaniam sie w storne chinszczyzny z castoramy - jak pomysle ze np bateria wannowa kosztuje prawie 2tys a zwykla do umywalki tylko z fajnym kurkiem 1000pln to chyba juz wole raz na 5 lat wymienic stara chinszczyzne na nowa a przy okazji: zastanawiam sie nad kabina prysznicowa - wymarzyla mi sie murowana i do tego tylko drzwi i jakas fajna bateria. mezulek sceptycznie do pomyslu podchodzi i mi sie wydaje ze nawet taniej moze wyjsc niz porzadna kabina... Co o tym sadzicie? My mamy kabinę przytuloną do wanny tak, że część bocznej ścianki stanowi zabudowa wanny a na wannie jest nastawiona ścianka. Do tego są drzwi wahadłowe. Niestety pierwsza zamówiona ścianka (specjalnie skracana za dodatkową kasę i czas oczekiwania) przyjechała i po rozpakowaniu - kilka miesięcy później (bo brud, bo się zniszczy itd) okazało się, że jest normalnej katalogowej wysokości i nie pasuje. Pech chciał, że firma splajtowała (mieli salon w domarze na dole i na Karmelkowej) i mogę pisać zażalenia na Berdyczów. Jakby ktoś życzył sprzedam taniutko ścianką nastawną Kermi Atea <url>http://www.mizar.pl/kermi/30824</url>. Niestety za kolejnego ponad tysiaka musiałem zamówić drugi raz ;-( Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 11.12.2010 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 trabi-wrc Nie znam się na szkle.. ale zastanawiam się czy nie dało by się ich przyciąć na wymiar u jakiegoś dobrego szklarza. My mamy w planie prysznic zrobić w narożniku łazienki, będzie lekko zagłębiony w ścianę, a z drugiej strony będzie ściana z luksferów (taki jest przynajmniej pomysł).. Na podłodze płytki z odpływem. Ale to wszystko plany i koncepcja... wszystko się może zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 11.12.2010 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Powiedzcie gdzie kupię w rozsądnej cenie drzewo do kominka najlepiej sezonowane tak z 10 miesięcy ? prawdopodobnie nigdzie sezonowane w ogóle, a już w rozsądnej cenie, to ho ho ho! marzenie ściętej głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.12.2010 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 prawdopodobnie nigdzie sezonowane w ogóle, a już w rozsądnej cenie, to ho ho ho! marzenie ściętej głowy może kolega mysli o nastepnym sezonie grzewczym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 12.12.2010 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Czy z ktoś wrocławiaków ma na podłodze woodentic i się przyzna, że ma ... bo chciałabym zerknąć na żywo jak wygląda pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts