albert07 31.01.2011 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 No właśnie chyba tak, bo np. w oknoplaście w ogóle nic na ten temat nie mówili i wycenili mi jednoskrzydłowe. Jak akurat mam na innej ścianie balkonowe i zwykłe, a ładniej wyglądają wg mnie jednoskrzydłowe, których nie będę chciała otwierać (jedynie do mycia). no to temat rozwiązany, bierz jednoskrzydłowe. Wg mnie lepiej się prezentują A powiedz mi albert, zdecydowałeś się na rolety zewnętrzne? Bo ja ciągle się zastawiam, czy zamiast nich wsiąść pakiet trzyszybowy. taa, rolety na pewno będą i to głównie ze względu zasłanianie od słońca, wiatru i wścibskich sąsiadów Rolety poza tym nie mają nic wspólnego z pakietami okiennymi. fakt że jak je opuścisz to oczywiście tworzy się komora powietrzna między oknem a roletą i teoretycznie hamuje ucieczkę ciepła z domu, ale to jest znikoma wartość energooszczędna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 31.01.2011 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Szanowna Grupo. Dostałem oficjalnego priva, że wybraliście mnie Moderatorem. Dziękuję za powierzone mi zaufanie i obiecuję, że - tak jak było sugerowano w treści - nie będę się pastwił nad Wami och dziękujemy ci nasz Guru i jednocześnie gratulujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 31.01.2011 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Gosiu na twoim miejscu wziąłbym okna z pakietem dwuszybowym i do tego rolety. Jeżeli uważasz że nie starczy ci kasy to odpuść sobie ten trzyszybowy pakiet. Sam teraz się zastanawiam czy dobrze zrobiłem biorąc ten trzyszybowy, bo to już chyba w fobię podchodzi żeby mieć najlepsze, najcieplejsze i najładniejsze. Tylko że ja miałem dobrą ofertę na tą trzecią szybę i pewnie dlatego w to wszedłem, w przeciwnym wypadku olałbym to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 31.01.2011 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 czy nie będzie go nic blokowało jak się go otworzy np. kran itp. U mnie kran miał być na samym środku okna, czyli teoretycznie blokować okno. Twierdziłem, że i tak głównie będzie uchylane, a nie rozwierane i że to nie przeszkadza. Ostatecznie zlew poszedł ciut w bok i okno zamiast w połowie, prawie całe się rozwiera. http://frankai.smugmug.com/Architecture/Zdjecia-z-budowy/1KuchniaA401/1103637884_p8og6-Th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 31.01.2011 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 ryzykujesz życiem koleżanki. Chyba, że masz wyłącznik różnicowoprądowy . Bezpieczny prąd dla organizmu to 10 mA. Różnicówka wyłącza przy przekroczeniu 30 mA, więc byłbym ostrożny z tymi doświadczeniami . Swoją drogą, nawet ten ułamek sekundy zanim zadziała różnicówka jest brrrrrrrrrrrrr. Najniebezpieczniejsze jest porażenie reka - ręka, lub lewa ręka - prawa noga, wtedy prąd przepływa przez serce i może spowodować "awarię" . JEŚLI PORAZIŁ CIĘ PRĄD PODDAJ SIĘ BADANIU LEKARSKIEMU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 31.01.2011 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 U mnie kran miał być na samym środku okna, czyli teoretycznie blokować okno. Twierdziłem, że i tak głównie będzie uchylane, a nie rozwierane i że to nie przeszkadza. Ostatecznie zlew poszedł ciut w bok i okno zamiast w połowie, prawie całe się rozwiera. heh właśnie u mnie to samo wylazło i musieliśmy zlew nieco przesunąć - znaczy w projekcie . Tak na wszelki wypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 31.01.2011 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Swoją drogą, nawet ten ułamek sekundy zanim zadziała różnicówka jest brrrrrrrrrrrrr. Bardziej człowiek się przerazi tym, że "PRĄD MNIE PORAZIŁ", niż to jest brrrrrrrrrrrrrrrr. Zresztą - człowiek czasem musi zjeść coś gorzkiego, inaczej cukier mu obrzydnie JEŚLI PORAZIŁ CIĘ PRĄD PODDAJ SIĘ BADANIU LEKARSKIEMU. Miałeś chyba na myśli poważne porażenie, które człowieka wygnie, a nie tylko połaskowa. Inaczej to pewnie każdy elektryk raz na miesiąc byś byłby u lekarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 31.01.2011 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 heh właśnie u mnie to samo wylazło i musieliśmy zlew nieco przesunąć - znaczy w projekcie . Tak na wszelki wypadek Jak parapet ma 25cm, a do tego dochodzi przesunięcie kranu o jakieś 5cm w kierunku frontu szafki, to jest już niemały kąt otwarcia okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 31.01.2011 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Miałeś chyba na myśli poważne porażenie, które człowieka wygnie, a nie tylko połaskowa. Inaczej to pewnie każdy elektryk raz na miesiąc byś byłby u lekarza. Tak, miałem na myśli poważne, kilkusekundowe porażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 31.01.2011 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Szanowna Grupo. Dostałem oficjalnego priva, że wybraliście mnie Moderatorem. Dziękuję za powierzone mi zaufanie i obiecuję, że - tak jak było sugerowano w treści - nie będę się pastwił nad Wami OKLASKI od "starego ryja" :) <brawo> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 31.01.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 heh właśnie u mnie to samo wylazło i musieliśmy zlew nieco przesunąć - znaczy w projekcie . Tak na wszelki wypadek A my będziemy mieć zlew dokładnie pośrodku okna, ale będzie je można uchylić... a do poważnego wietrzenia będą pozostałe trzy okna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 31.01.2011 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Szanowna Grupo. Dostałem oficjalnego priva, że wybraliście mnie Moderatorem. Dziękuję za powierzone mi zaufanie i obiecuję, że - tak jak było sugerowano w treści - nie będę się pastwił nad Wami spoko;) jak bedziesz to Cie obalimy na Facebooku okna tylko otwieralne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 31.01.2011 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Szanowna Grupo. Dostałem oficjalnego priva, że wybraliście mnie Moderatorem. Dziękuję za powierzone mi zaufanie i obiecuję, że - tak jak było sugerowano w treści - nie będę się pastwił nad Wami gratulacje!!! a w ten brak pastwienia nad nami biednymi grupowiczami jakos nie moge zza bardzo uwierzyć - to tak troche kłóci się z 'natura naszego moderatora" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 31.01.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Frankai http://zsiwoj1910.wrzuta.pl/audio/a4MIwxZFBRP/cliff_richards_-_congratulation_1968 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 31.01.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Frankai, gratuluje! Przy okazji chcialam zapytac, jakie syfony kupujecie do umywalek.Chcialam kupic kolo i klik klak tez kolo, ale widzialam na allegro jakies za 75zl syfon plus korek gratis. Z metalu podobno.Co o tym sadzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 31.01.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Frankai, gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 31.01.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Frankai, gratulujemy ..........................., to chyba jakieś piwo stawiasz hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 31.01.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Jeżeli mówimy o oknie w kuchni to bezwzględnie otwierane. Wyobraź sobie, że coś Ci się przypaliło. Nawet jak masz okap to włączenie go na najwyższy bieg wymaga aby do domu dostarczyć powietrza "do wyciągnięcia". strona praktyczna to jedna sprawa a kasa to druga sprawa. jesli ktos szuka oszczędności to witryna jest taką formą oszczędności, ale jesli to jest jedyne okno w kuchni to oczywiście, że powinno byc otwierane i wg mnie rozwierno-uchylne a nie tylko rozwierne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia22 31.01.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Gosia okna mam firmy MS tej na Nowodworskiej. Pakiet 3-szybowy, super termo, ramy ciepłe wypełnione pianką poliuretanową.Rolety zew. też u nich brałam. Drzwi przesuwme w tym samym pakiecie też mi zrobili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 01.02.2011 01:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Frankai, gratulacje Co do okien. My mamy w kuchni szer. na 180 jest to jednoskrzydłowe, ale tylko uchylne. Okapu nie będzie. Jak się coś przypali, to wentylacja na większy bieg. Myślę, że to sprawę załatwi. Można też nie przypalać edit: tzn. będziemy mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts