Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

Trociu kupiles juz PAME ??????:D

Niestety jeszcze nie. Nie mam czasu na zajęcie się obudową bo inne sprawy czekają - na przykład wiata na drewno, które leżakuje póki co pod chmurką (dobrze że ostatnio ich nie ma za dużo).

Ale na 99% jestem zdecydowany na Diablo II bezrusztowe.

A jak u Was z zakupami??

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

polecam tę samą ekipę co Madeleine

A ja Wojtka Filę: http://fila.wroclaw.pl/

Biję się właśnie z myślami na temat drzwi zewnętrznych. Dostałem wycenę na takie jak mi się podobają (http://www.urbanfront.co.uk/contemporary-front-doors/1/designs/p1/sintra/r6) od bardzo polecanego stolarza - 4500 zł (brutto, komplet z montażem i wszystkimi akcesoriami, oczywiście bez tego naświetla co jest w linku). Nie wiem czy to dużo czy mało, ale na pewno w tej cenie można kupić drzwi markowe/antywłamaniowe. Chociażby Hormanna.

Te od stolarza zapewne nie są jakieś szczególnie zabezpieczone. Jakie drzwi Wy macie i gdzie zamawialiście?

Dziś mam pytanie do kierowców, bo ja mało jeżdżę i nie wiem, czy jak wskoczę na naszą cudowną obwodnicę koło Cesarzowic (wjeżdżając do wrocka od strony Kątów Wr). to dojadę bez przeszkód do zjazdu na ul. Pełczyńską, żeby się doturlać do Obornickiej?

Nie ma zjazdu z AOW na Pełczyńską

Chyba oszaleję. Dziś pewien fachowiec opowiedział mi jak i czym koniecznie trzeba izolować ścianę fundamentową.

Przeczytałem właśnie to http://forum.muratordom.pl/showthread.php?133866-Izolacja-pionowa-fundament%C3%B3w-papa-!/page9&highlight=botament i wychodzi na to, że jeśli jest budynek niepodpiwniczony i nie mam wód gruntowych (mógłbym chyba zrobić kopalnię piasku zamiast domu), to pionowa izolacja wcale nie jest potrzebna. A może jest potrzebna tylko na zimę? Jak to jest? :|

Będzie super jak S8-ka poleci do Oleśnicy. Z tego co słyszałem, a czego mogłem się domyślać, obecne wpięcie w 8-kę, nie działa dobrze.

Bo jak ma dobrze funkcjonować zjazd z drogi głównej, gdy pracuje jako droga główna. Nie wiem jak teraz, ale zaraz po uruchomieniu straszny młyn podobno tam bywał. Ale może doczekamy się tej S8 w całości.

Witam,

Gorąco Was proszę o pomoc w znalezieniu pilnym dekarza, który byłby w stanie poprawić obróbki pod gąsiorami oraz w koszach. Głównie to przegląd zakładów na folii, dokładniejsze przymocowanie gąsiorów oraz przegląd pasa nadrynnowego. Niestety, wybrałem firmę Styl - Dom Jabłońskich, którzy od stycznia nie są w stanie przyjechać na poprawki. Zapraszam swoją drogą do siebie każdego, kto jest ciekaw jak nie należy wykańczać dachu... najgorsze, jest to, że Jabłońscy bezczelnie jadą na reklamie naszego domu i budują kolejne w okolicach Kobierzyc...

Wracając do meritum, z góry dziękuję za wszelkie namiary na dekarzy, albo osoby, które specjalizują się w poprawkach dekarskich....

Będzie super jak S8-ka poleci do Oleśnicy. Z tego co słyszałem, a czego mogłem się domyślać, obecne wpięcie w 8-kę, nie działa dobrze.

AOW to dla mnie jedna ze wspanialszych rzeczy w tym mieście. A uruchomieniem S8 do Oleśnicy, z racji mej przyszłej lokalizacji, jestem zywo zainteresowana. Planowo mają ją uruchomić w połowie przyszłego roku.

Wpięcie w normalny dzień działa ok. Jak jechałam AOW pierwszego dnia, to czekałam na włączenie się do ruchu prawie 20 min. Treaz nie stoję nigdy dłużej niż jedna zmiana świateł. Bardziej wkurzające są światła po drodze.