jarett 08.10.2011 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 a innej beczki...jakie drzwi trzeba/powinno się zamontować między garażem a sienią?trzeba jakieś specjalne czy mogą być takie jak wewnętrzne w całym domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Palik99 08.10.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 hej,szukam dobrego punktu z kominkami we Wrocławiu,przede wszystkim potrzebję dobrego doradztwa i projektu mechanicznego rozprowadzania powietrza.Możecie coś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 08.10.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 a innej beczki... jakie drzwi trzeba/powinno się zamontować między garażem a sienią? trzeba jakieś specjalne czy mogą być takie jak wewnętrzne w całym domu? Jarett, ma mam takie, jak w calym domu, ale duzo osob zaklada jakies wzmocnione. Bo bardzo czesto dochodzi do wlaman przez garaz, a jak sa zwykle drzwi to dalej juz nie ma problemu z wejsciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 08.10.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 dzięki jarett za opinię jutro jedziemy jeszcze do brw na wycenę mój mąż sporo jeździ po budowach i mówi że zazwyczaj montują zwykłe ale wskazane są najlepiej stalowe lub przeciwpożarowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dekar 08.10.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 a innej beczki... jakie drzwi trzeba/powinno się zamontować między garażem a sienią? trzeba jakieś specjalne czy mogą być takie jak wewnętrzne w całym domu? Ja mam zamontowane wejściowe wewnątrzklatkowe, czyli zdecydowanie mocniejsze niż zwykłe wewnętrzne. Dlaczego zdecydowałem się na takie? 1. Antywłamaniowość - jedną z dróg dostania się do części mieszkalnej przez złodziei jest garaż. 2. Dzwiękochłonność i izolacyjność zapachowa - wyższa niż u zwykłych wewn. 3. Przegroda cieplna - mam garaż nieogrzewany, a takie drzwi mają lepszy opór cieplny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 08.10.2011 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Gosia86 - uchwyty wpuszczane wg mnie i mojej żony nie są wygodne. Dla kobiet pewnie to pułapka na paznokcie. My kupiliśmy z IKEA ze stali nierdzewnej, bo takowej mamy sporo w całym domu.Jarett - zdaje się, że ktoś pisał iż jest wymóg na przeciwpożarowe 60 min. Ja mam antywłamaniowe zgodnie z tym co powyżej - przez bramę garażową łatwo się włamać, więc trzeba utrudnić dalszą drogę. Tylko że u mnie przejście jest z garażu do kotłowni, a dopiero z niej do kuchni. Aha - ktoś na przeciwpożarowe dał okładzinę z drewna od wewnątrz, żeby były podobne do innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 09.10.2011 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 a innej beczki... jakie drzwi trzeba/powinno się zamontować między garażem a sienią? trzeba jakieś specjalne czy mogą być takie jak wewnętrzne w całym domu?ppoż. I ocieplane! Tak, jak panowie (chciałam napisać chłopcy) wyżej piszą. Ja wzięłam z opadającym progiem, dobrym zamkiem i ocieplane - zdecydowałam się na Dewro, bo będą wizualnie identyczne jak do domu, nie chciałam trzeciego rodzaju drzwi w wiatrołapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 09.10.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 a innej beczki... jakie drzwi trzeba/powinno się zamontować między garażem a sienią? trzeba jakieś specjalne czy mogą być takie jak wewnętrzne w całym domu? Ja mam Porta stalowe, ocieplone wełną - nie ppoż - z tego co pamiętam [bo porównywałem] to ppoż różniły się zamkiem, ościeżnicą, ceną i dużo wyższym kosztem montażu, więc pewnie są także inaczej montowane. Jedynym błędem było to, że nie wziąłem wersji z uszczelką w progu i musiałem sam wymyślić i wykonać uszczelnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 09.10.2011 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Zamontowali mi parapety, ale mam wrażenie, że są za krótkie. Rzucicie okiem?http://forum.muratordom.pl/showthread.php?188044-Czy-te-parapety-nie-s%C4%85-aby-za-kr%C3%B3tkie&p=4937729#post4937729 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 09.10.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Zamontowali mi parapety, ale mam wrażenie, że są za krótkie. Rzucicie okiem? nie da sie ukryć ze zza krótkie o 3-5cm, generalnie do wymiany - tak jak zostawisz to będziesz mial zacieki na elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 09.10.2011 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Beda rowno z tykiem, a nawet wewnatrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 09.10.2011 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Tak też myślałem, tak to jest jak się przez telefon prosi ekipę, żeby zmierzyli zamiast zrobić to własnoręcznie. Inna sprawa, że nawet nie powinni takich osadzić jak widzieli, że będą płytkie. Nic - wymieniam - na szczęście kosztowały grosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 09.10.2011 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 te 3 do 5cm maja wystawać ponad elewację. wiecej wyglada tak sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 09.10.2011 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 to są 20stki. Zamówię 23cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 09.10.2011 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 zamów 25cm - bedziesz mial zapas na ewentualny krzywizny ścianz drugiej strony jesli to montowala ekipa od elewacji to zastanowilbym sie nad ich dalszymi pracami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 09.10.2011 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 generalnie jestem z nich zadowolony, ale mam nadzieję, że zaczęli się spieszyć do następnego klienta i stracili czujność. Zobaczymy jak zareagują na decyzję o wymianie parapetów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 09.10.2011 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Grupo, witam serdecznie Prosze o namiary na taniego kominiarza do odbioru. Mamy tylko jeden komin, ktory bedzie rzadko uzywany (o ile w ogole), wiec sie chlopak nie narobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 09.10.2011 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 ja mam, ale z Oleśnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 09.10.2011 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 ja mam, ale z Oleśnicy Daj, prosze, namiary na priva. Zadzwonie, zapytam. Ile placilas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 09.10.2011 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts