Tatarak 09.10.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Jarret - z czego masz te parapety? to zwykła blacha czy tc? ładnie wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 09.10.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Havena a sprawdzałaś w spółdzielni Florian??my będziemy jutro sie u nich dowiadywac to dam znac co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 09.10.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Havena a sprawdzałaś w spółdzielni Florian?? my będziemy jutro sie u nich dowiadywac to dam znac co i jak Swietnie, Gosiu! Czekam na info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 10.10.2011 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 U nas odbiór robił Usługowy Zakład Kominiarski Adamczyk & Płonka. (Na Ostatnim Groszu). Tel. 600 889371Bardzo OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 10.10.2011 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Jarret - z czego masz te parapety? to zwykła blacha czy tc? ładnie wyglądają Najtańsza blacha ocynkowana. Są jeszcze ładniejsze po zdjęciu folii, która jeszcze nie jest zdjęta. Kolorystycznie niemal identyczne jak tc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.10.2011 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 a możesz mi podesłać namiary, gdzie je kupowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 10.10.2011 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Na Krzywoustego 97. Jak się jedzie od Kromera w kierunku Psiego Pola to w prawo przed nowo budowanym salonem Volkswagena. (tel.713253725). Są w śmiesznych cenach, często dostępne od ręki lub w ciągu kilku dni. Jedyne co to zaślepki plastikowe to straszna chińszczyzna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.10.2011 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 dzięki a mają też w innych kolorach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 10.10.2011 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Nie wiem. Musisz dzwonić i pytać Ja tyż mam pytanie (do wszystkich:): Czy mogę sobie bezkarnie zmienić miejsce w którym rura gazowa wchodzi do domu? Wciąż będzie wchodzić do tego samego pomieszczenia tylko byłaby przesunięta o 40-50cm w lewo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.10.2011 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 jeśli mój kb ma rację, to pewnie możesz, ale niech Ci ktoś z uprawnieniami wpisze do papierów (protokołu? dziennika budowy?), że w planowanym miejscu przyłączenia miałeś złe warunki geologiczne - na przyklad wieeeeelki głaz - i nie dało się poprowadzić rury zgodnie z projektem tylko ciut obok. taka podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 10.10.2011 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 jeśli mój kb ma rację, to pewnie możesz, ale niech Ci ktoś z uprawnieniami wpisze do papierów (protokołu? dziennika budowy?), że w planowanym miejscu przyłączenia miałeś złe warunki geologiczne - na przyklad wieeeeelki głaz - i nie dało się poprowadzić rury zgodnie z projektem tylko ciut obok. taka podpowiedź Właśnie! wielki głaz! przypomniałem sobie, że mam tam przecież narzutowy kamień z drugiego zlodowacenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 10.10.2011 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 U nas odbiór robił Usługowy Zakład Kominiarski Adamczyk & Płonka. (Na Ostatnim Groszu). Tel. 600 889371 Bardzo OK Dziekuje pieknie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 10.10.2011 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Nie wiem. Musisz dzwonić i pytać Ja tyż mam pytanie (do wszystkich:): Czy mogę sobie bezkarnie zmienić miejsce w którym rura gazowa wchodzi do domu? Wciąż będzie wchodzić do tego samego pomieszczenia tylko byłaby przesunięta o 40-50cm w lewo. Jarett, ja miałam przesuwaną rurkę, ale jeszcze na etapie projektu instalacji przed pracami. Przesunięcie o kilkadziesiąt cm potraktowane było przez starostwo jako zmiana nieistotna. Jednak główne pozwolenie obejmowało u mnie już instalację gazową. Ty masz już zrobioną tę rurkę czy masz na papierze i dopiero zamierzasz przesunąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 10.10.2011 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Jarett, ja miałam przesuwaną rurkę, ale jeszcze na etapie projektu instalacji przed pracami. Przesunięcie o kilkadziesiąt cm potraktowane było przez starostwo jako zmiana nieistotna. Jednak główne pozwolenie obejmowało u mnie już instalację gazową. Ty masz już zrobioną tę rurkę czy masz na papierze i dopiero zamierzasz przesunąć? Tak, mam w głównym pozwoleniu instalację gazową. W projekcie gotowym zostało to narysowane bardzo prymitywnie ale przeszło przez starostwo. PS. Ile taka rurka w otulinie ma srednicy? schowa mi się w styro 10cm? czy mogę ją przykryć styropianem a potem na to elewacją drewnianą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 10.10.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Ile taka rurka w otulinie ma srednicy? Nie wiem ile ma przed licznikiem (bo ja mam skrzynkę na budynku ), ale wewnątrz to 1-1.5". Spokojnie Ci się schowa. Pamiętaj, że wewnątrz już się nie schowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 10.10.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Nie wiem ile ma przed licznikiem (bo ja mam skrzynkę na budynku ), ale wewnątrz to 1-1.5". Spokojnie Ci się schowa. Pamiętaj, że wewnątrz już się nie schowa wewnatrz mnie nie boli. Bardziej mnie martwi czy na zewnątrz oprócz styro, można ją przykryć deską elewacyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.10.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 ale pod deską powinna być wełna a nie styro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 10.10.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Są systemy pozwalające kłaść deskę na styro. Tym bardziej, że jest to mniej więcej 1 m2 drewnianego ozdobnika i nie ma sensu bawić się w łączenie materiałów izolacyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 10.10.2011 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 wewnatrz mnie nie boli. Bardziej mnie martwi czy na zewnątrz oprócz styro, można ją przykryć deską elewacyjną. Szczerze mówiąc nie wiem. Generalnie wewnątrz chodzi o to, żeby się nie zebrał gdzieś gaz w razie nieszczelności. Czy podobne wymaganie jest na zewnątrz - nie wiem. Ja mam mur 3-W i rura idzie w ścianie osłonowej. W sumie wewnątrz nie wolno prowadzić nawet w murze, więc obstawiam, że na zewnątrz można przykryć czym się chce. Nie rozumiem jednak po co chcesz zostawiać ją pod deską. Przecież to robi się raz i zapomina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719505043 11.10.2011 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Witam, Poszukuję sprawdzonej ekipy od ociepleń i elewacji zewnętrznej. Czy może ktoś polecić? Jakiego producenta i gdzie kupowaliście styropian? Próbowałam znaleźć Termoorganikę (ma dość pozytywne opinie) we Wrocławiu, ale bez skutku. Z góry dziękujęPozdrawiamKasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts