wojgoc 31.01.2012 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 jak dobrze kojarzę to Pedro buduje się w Domasławiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 31.01.2012 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 jak tak to na bielanach jest domex duzo ludzi tam sie zaopatrywało i chwalili sobie współpracę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cegiełka83 31.01.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Materiały na cały stan surowy (z pustakami Kozłowic 25 cm) wraz z transportem mają w takiej samej cenie jak okoliczne wrocławskie hurtownie z Robenen 24 cm. To mnie kusi Ja brałam terrive, kominy, pustaki od Manexa ok. Walichnowy. Wyszłam na tym lepiej niż w okolicznych hurtowniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedro73 31.01.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 jak dobrze kojarzę to Pedro buduje się w Domasławiu Będziemy sąsiadami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedro73 31.01.2012 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Ja brałam terrive, kominy, pustaki od Manexa ok. Walichnowy. Wyszłam na tym lepiej niż w okolicznych hurtowniach. A poza sprawami cenowymi byłaś zadowolona? Trochę niepokoi mnie terminowość dostaw (dzwonię dzisiaj - towar na czwartek itp.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cegiełka83 31.01.2012 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 A poza sprawami cenowymi byłaś zadowolona? Trochę niepokoi mnie terminowość dostaw (dzwonię dzisiaj - towar na czwartek itp.). Nie było żadnych problemów, szybka dostawa. Oni są często w Betardzie bo produkują dla nich ceramike do kominów więc pewnie ze zwrotem nie byłoby problemu. Na szczęście nic nie musiałam zwracać więc za bardzo o zwrotach się nie wypowiem. Tatarak a sprawdzałaś styropian z Mega1000? Bardzo szybka dostawa ceny dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 31.01.2012 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 upss, wydawało mi się, ze kupowałas w czymś na M - Mateks czy cos takiego. a u Samira robiłaś wyceny porównawcze - a tu taka niespodzianka. kupowałam głównie w Manexie (od soboty nie wierzę, że czegoś nie pamiętasz ), wyceny robiłam tu i tu i jeszcze ówdzie - Manex zawsze starał się zbić ceny poniżej ofert, jakie miałam z innych składów. (ale i tak już ich nie polecam, jak ktoś chce wiedzieć dlaczego, to pisałam o tym obszernie w dzienniku). Renowa nie była zainteresowana poprawianiem swoich pierwotnych wycen - z jednym wyjątkiem stropu, na który mi wyliczyli za dużo pustaków i w końcu wystawili fakturę na wyższe ceny niż miałam uzgodnione w ofercie opatrzonej ich pieczątkami i podpisami. a potem się jeszcze okazało, że nagle nie mają żadnych transportów w moją stronę i od pół roku bez mała nie mają okazji, żeby odebrać palety. moje drugie zamówienie w Renowie - na 10 palet silki i paletę cementu - jakimś cudem im "zginęło" i wystawili mnie do wiatru. a potem usłyszałam od S, że jak nie składam zamówień, to nie powinnam się dziwić, że nie przyjeżdżają po palety... jak przypomniałam, że owszem składam, tylko oni je "gubią" i nie realizują, to jakoś nie odpowiedział. Natomiast w fakcie, że handlowiec podpisuje ze mną ofertę na jedne ceny a fakturuje mi wyższe*, S. nie widział nic złego. szkoda gadać. *w sumie wyższe o kilkadziesiąt złotych na całej fakturze, ale tu się liczy fakt niedotrzymania warunków oferty handlowej, sory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 31.01.2012 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Tatarak a sprawdzałaś styropian z Mega1000? Bardzo szybka dostawa ceny dobre. jeszcze nie, ale sprawdzę dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 31.01.2012 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Ja również kupowałam prawie wszystko w Manexie ,ale tym z Czastar.Wrocławski Manex zawsze dawał mi wyższe ceny a jest dużo bliżej i tak jak Tatarak pisze zawsze u nich coś było nie tak.Ten w Czastarach polecam i nadal korzystam .Dostawy terminowe nie ma problemu z płatnoscią przy odbiorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedro73 31.01.2012 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Jestem rozdarty między producentami pustaków 25 P+W. Słyszałem dobre opinie o Kozłowicach, Robenie i Wienerbergerze. Nie za dobre opinie czytałem o Jopku. Ale cała reszta: Leier, Eder czy inni, to totalna tabularaza. Wiem, że pustak nie może się kruszyć, a to z kolei zależy od materiału, z jakiego jest zrobiony.Czy niektórzy z producentów powinni odpaść w przedbiegach, bo kiepska jakość?Trochę już budujecie. Podzielcie się doświadczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 31.01.2012 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Wienerberger to zalezy z której cegielni,Roben - mógłby byc jak całość z jednej produkcji,jopek - no commentsLeier - zapomnijEder - wyglada porzadnie, pewnie droższy bo wypalany poza PolskąKozłowice - nie wiem jak teraz, ale kiedys nawet dzieci nie chciały się tym bawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cegiełka83 31.01.2012 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Czy Tu nikt nie buduje z keramzytu?Gorszy czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 31.01.2012 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Czy Tu nikt nie buduje z keramzytu? Gorszy czy jak? jakoś nie pamiętam by ktoś ostatnio wspominał o tym materiale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 31.01.2012 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 ja mam robena. murarze mówili, że ogólnie ok, ale idealnie równy nie był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 31.01.2012 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Czy Tu nikt nie buduje z keramzytu? Gorszy czy jak? Ja mam Terrivę z keramzytu. Niewiele był droższy od zwykłego, więc wziąłem. Ścian chyba nikt tu nie miał z keramzytu. Nie wiem czemu. Może droższy? A poza tym jest tu też silna ekipa od silki Ja b-k na ścianach konstrukcyjnych i bloczki ceramiczne lub klinkier na osłonowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 31.01.2012 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Czy ktoś się doktoryzował w temacie baterii podtynkowych? i może mi w krótkich żołnierskich słowach powiedzieć , na jakich markach się skupić, żeby z jednej strony nie zbankrutować, a z drugiej nie musieć za dwa lata robić remontu łazienki ze skuwaniem kafli i wymianą tego podtynkowego cuda? I czy znacie jakąś stronę, gdzie jest łopatologicznie opisane, co trzeba sobie skompletować do każdego urządzenia? jakieś podtynkowe, nadtynkowe, węże, uchwyty, deszczownice... czy to lepiej kupować osobno czy w zestawie? czy jak osobno, to mogę do iboxa hansgrohe podłączyć.. nie wiem elem. nadtynkowy deante i będzie grało? I pytanie w temacie wannowym - czy w każdej wannie da się zrobic otwór/otwory na baterię? kto to robi, na jakim etapie? nie stracę przez to np. gwarancji na wannę czy coś? ktokolwiek sprawdzał, ktokolwiek wie - help! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 31.01.2012 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Czy ktoś się doktoryzował w temacie baterii podtynkowych? Miałem to szczęście, że trafiłem na kumatego sprzedawcę. Sporo wiedział, zdał test kontrolny któremu go poddałem, dostałem - przynajmniej na sporą część wyposażenia - ceny lepsze niż necie, więc nie musiałem Bankructwo ogłosisz na deszczownicach 60cm Inne elementy aż tak nie porażały. Oczywiście to co w Hansgrohe dostanie się za 2500zł, można dostać i za 1000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 31.01.2012 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 a jakiej marki masz te baterie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 31.01.2012 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Tatarak,pewna forumowiczka udzielająca sie na wątku o łazienkach poleciła mi na PW baterie ORAS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 31.01.2012 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 w taki mróz to minikopareczka nie da rady z wykopaniem rowu pod przyłącza, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts