Kaśka73 09.09.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 nie wiem, chłopaki podzielili się na 2 ekipy, u mnie robił Bartek ok dzięki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lockter 09.09.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 nie wiem, chłopaki podzielili się na 2 ekipy, u mnie robił Bartek A jakie teraz są stawki za ocieplenie (styro) + tynk? Możecie podać jakieś namiary na kogoś dobrego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 09.09.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 A jakie teraz są stawki za ocieplenie (styro) + tynk? Możecie podać jakieś namiary na kogoś dobrego?nie wiem, ja robiłem sam tynk cementowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 10.09.2013 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Dzień dobry, ponawiam pytanie, czy ktoś chce JUKKI do ogrodu - obrazki parę postów wcześniej - bo szkoda mi wyrzucić na kompost Jeśli można wezmę wszystkie jakie zostały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 10.09.2013 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 A jakie teraz są stawki za ocieplenie (styro) + tynk? Możecie podać jakieś namiary na kogoś dobrego? jak niedawno szukałem wychodziło ok 50-55/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.09.2013 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Jeśli można wezmę wszystkie jakie zostały odpowiedziałam na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.09.2013 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 A jakie teraz są stawki za ocieplenie (styro) + tynk? Możecie podać jakieś namiary na kogoś dobrego? mnie robił wszystko pan Lech, tel 691 76 39 26 potem robił jeszcze u Spirei sam tynk jesteśmy zadowoleni, aczkolwiek mąż na początku jednego z jego pracowników mocno przećwiczył w temacie wyprowadzania ocieplenia pod dachem. no i dobrze jest sobie napisać w umowie wszystko, co się chce mieć. możesz się powołać na Monikę z Sadowic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 10.09.2013 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 A jakie teraz są stawki za ocieplenie (styro) + tynk? Możecie podać jakieś namiary na kogoś dobrego? u mnie 50 zł/m Kierownik chwali ich za jakos pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lockter 10.09.2013 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 mnie robił wszystko pan Lech, tel 691 76 39 26 potem robił jeszcze u Spirei sam tynk jesteśmy zadowoleni, aczkolwiek mąż na początku jednego z jego pracowników mocno przećwiczył w temacie wyprowadzania ocieplenia pod dachem. no i dobrze jest sobie napisać w umowie wszystko, co się chce mieć. możesz się powołać na Monikę z Sadowic. To się zdziwiłem, 50 zł/m2 to sporo. Liczyłem raczej na 40-45 A swoją drogą czy można prosić o jakiś wycinek z Twojej umowy, żeby zobaczyć co pisaliście. Chodzi mi o część gdzie właśnie opisano "co się chce". I ciekaw jestem o co chodziło z tym wyprowadzeniem ocieplenia. U mnie będą robić w tym miesiącu to bym wiedział jak ich "ćwiczyć" mam ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.09.2013 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 umowy w wersji cyfrowej mi gdziesik wsiąkły, chyba były na drugim kompie, chwilowo nie mam dostępu. co do wyprowadzanie ocieplenia pod dachem, chodziło o ładne przycięcie styro pod kątem, żeby się elegancko schodził z wełną w połaciach dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruvva 10.09.2013 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Witajcie, Szukam dobrego stolarza do wykonania obicia schodów betonowych drewnem.Możecie kogoś polecić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lockter 10.09.2013 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 umowy w wersji cyfrowej mi gdziesik wsiąkły, chyba były na drugim kompie, chwilowo nie mam dostępu. co do wyprowadzanie ocieplenia pod dachem, chodziło o ładne przycięcie styro pod kątem, żeby się elegancko schodził z wełną w połaciach dachu. A masz może zdjęcie jak to wyglądało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renorl 10.09.2013 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Witajcie, Szukam dobrego stolarza do wykonania obicia schodów betonowych drewnem. Możecie kogoś polecić? Pozdrawiam Ja jestem zadowolona z moich schodów. Jedne robiłam na samodzielnej konstrukcji, drugie kładzione na beton. Robił Pan Marek 501725263. Na początku byłam trochę przerażona "ciężkością" kontaktu, ilością pytań i ich szczegółowością, ale widziałam schody u znajomych więc wytrwałam:) Konkurencyjny cenowo, dokładny, ale jeśli chcesz wizualizację czy kontakt mailowy to odpada, bo Pan z poprzedniego pokolenia- nie używa myszki tylko ołówka i papieru milimetrowego. Ja polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 10.09.2013 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 ...żeby zobaczyć co pisaliście. Chodzi mi o część gdzie właśnie opisano "co się chce". I ciekaw jestem o co chodziło z tym wyprowadzeniem ocieplenia. U mnie będą robić w tym miesiącu to bym wiedział jak ich "ćwiczyć" mam ja jadąc z pamięci, ja np. dołączyłem jako załącznik rzuty elewacji z zaznaczonym rodzajem i grubością ocieplenia w każdym miejscu, oraz zaznaczeniem kluczowych elementów. Poza tym wytyczne wykonania w stylu - rodzaj systemu ocieplenia, aby wykonawca nie dokupił sobie czasem zwykłego kleju/siatki jak mu braknie - metoda klejenia płyt np. obwodowe (ramka) + placki, jakie minimalne pokrycie itp. - pianowanie powierzchniowe połączeń między płytami - oklejenie ścian szczytowych z góry, wypełnienie ociepleniem murłaty z zewnątrz itp. - ilość i rodzaj kołków na m2, u nas np. w zapisie było frezowanie i zatyczki styropianowe (termodyble), w tym specjalne wytyczne dla części gdzie ba elewacji będą płytki - ile styropian ma nachodzić na ramę okienną - czy mają być listwy przyokienne - czy i gdzie stosować taśmę dylatacyjną - czy stosować listwę startową, czy narożnik z kapinosem, jakie narożniki itp. w zależności co chcecie mieć zrobione w konkretny sposób a wykonawca mógłby zrobić inaczej ... czyli trochę formalizmu rzeczy które i tak się zawsze omawia, ale na budowie warto się zabezpieczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.09.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 plus zastrzeżenie, że wykonawca jest zobowiązany przestrzegać wszystkich zaleceń producenta systemu, ktore sobie można ściągnąć z www i dołączyć jako załącznik do umowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziggy2002 10.09.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 a możesz przesłać wycenę na ten egzotyk? z góry dzieki:) poszłoooo .. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziggy2002 10.09.2013 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Nie wiem dlaczego nie widać zdjęć raczej to nie jest problem mojego kompa, bo na swoim akurat widzę te zdjęcia dodane kilka stron wcześniej Wklejam je, używając tego skrótu u góry, czy trzeba może ręcznie wpisywać te"ramki"? Jeszcze jedna próba: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 11.09.2013 04:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Hej. Zdaje się ze masz je na serwerze M$ pod adresem https://nbvdbq.sn2.livefilestore.com/.... Ale żeby je zobaczyć trzeba mieć konto u nich i się zalogować (taki jest efekt po wklejeniu pełnego linka) - stąd zapewne nie możemy zobaczyć Twoich zdjęć. Musisz je umiescić gdzies gdzie będą widoczne bez logowania itp. Pewnie jako zalogowany spokojnie je widzisz. PozdrawiamMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lockter 11.09.2013 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 plus zastrzeżenie, że wykonawca jest zobowiązany przestrzegać wszystkich zaleceń producenta systemu, ktore sobie można ściągnąć z www i dołączyć jako załącznik do umowy. Dzięki za porady, na pewno pomogły. Jedno mnie tylko ciekawi, czy listwy przyokienne daje się już na etapie zbrojenia czy dopiero na etapie tynków? I czy dawać je w ogóle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 11.09.2013 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 listwy przyokienne mają od razu siatkę zbrojącą. Najlepiej chyba przykleić listwę która wyznacza jak daleko ma najść ocieplenie na ramę okienną, do tego docisnąć styropian, a na koniec zazbroić i otynkować. Są różne listwy w zależności od grubości docelowego tynku. Czy dawać? to juz każdy sam musi sobie odpowiedzieć.. Koszt w sumie nieduży, teoretycznie równo ładnie wykańcza okno i daje w miarę szczelną dylatację. Ale jak się będzie spisywać po nastu/dziesięciu latach to się dopiero okaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts