bacardi 20.03.2014 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Dzięki za zdjęcia, w sumie to chyba ta sama ekipa więc i rozwiązanie to samo Choć cały czas nie rozumiem po co ta stopa przy podłodze pływającej, a jeśli ktoś by chciał dać styropian typu "akustik" to już wogóle chyba same problemy... porozmawiam z nimi jeszcze raz, niech wyjaśnią co to ma dać, wyciąć styropian zawsze mogę przed samym zalaniem :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 22.03.2014 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 wracając do drewna kominkowego, to polecany tutaj dostawca "poczuł" powodzenie bo ceny, jka dobrze pamietam zeszłoroczne, poszły ostro w górę - http://allegro.pl/drewno-kominkowe-i4065894465.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 22.03.2014 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 Niestety taniej raczej nie kupisz. Szukałem w zeszłym tygodniu. Buk -200, dąb -190 z transportem, ale było blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 22.03.2014 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 Twoje ceny to drewno sezonowane czy świeżonka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziggy2002 23.03.2014 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 wracając do drewna kominkowego, to polecany tutaj dostawca "poczuł" powodzenie bo ceny, jka dobrze pamietam zeszłoroczne, poszły ostro w górę - http://allegro.pl/drewno-kominkowe-i4065894465.html podniesienie ceny już prognozował jesienią, chyba nawet o tym tutaj na forum wspominałem... U mnie z 2ch kubików, poszło hmmm 1/8 w tym roku, do jesieni będzie jeszcze bardziej suche... wątpię, że w przyszłym sezonie wypalę wszystko.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 23.03.2014 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Bacardi, z tego co pamiętam u nas też styropian nie dochodził do końca. Chodziło o to, aby przy końcu (z uwagi, że jest to brzeg antresoli) grubość wylewki była grubsza. Bok też był więc zalany betonem, potem na to poszła płyta g-k jako obudowa czoła antresoli. W czasie, gdy robiliśmy wylewkę nie mieliśmy chyba też 100% pewności, czy słupki barierki będą montowane do czoła stropu czy do wylewki. W przypadku, gdy słupki miałyby być do wylewki, to też lepiej, żeby nie było tam styropianu. A danie mniej styropianu akustycznego na brzegu chyba nie zrobi różnicy. (fotka w moim dzienniku s.5 post 185 - ze względu na konflikt mojego laptopa z forum nie mogę wkleić linku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 23.03.2014 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Twoje ceny to drewno sezonowane czy świeżonka? Twierdzą, że 2-letnie, ale po włożeniu do kominka skwierczy, więc nieprawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silencio 23.03.2014 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Witam, narzędzie wyszukiwania szuka na całym forum a nie w danym wątku (chyba, że czegoś nie ogarniam). Szukam ekipy do wykonania ogrodzenia. Przęsła juz sobie znalazłem. Chodzi o kogoś kto zrobi podmurówki, słupki i zamontuje (wcześniej zamówi odpowiednie - sprawa nie taka prosta, bo mam spadek od domu do granicy działki jakieś 5-6% i na słupkach mocowania przęseł z jednej strony muszą być na innej wysokości i z drugiej na kolejnym przęśle na innej) przęsła i wymuruje/wyleje kawałek murku. Pomożecie?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 23.03.2014 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Spirea dzięki za info, jak na razie widzę wszyscy nie mają styropianu na krawędzie klatki schodowej, więc chyba też muszę się przygotować na jego wycięcie...Natomiast jeśli chodzi o styropian akustyczny (my takiego nie mamy), to jest to dla mnie o tyle dziwne, że ten styropian pod samym ciężarem wylewki "osiada" o jakiś 1cm, więc jeśli na krawędziach go nie będzie tylko wylejemy całość do stropu, to nie da się chyba uniknąć naprężeń które mogą doprowadzić do pękania wylewki. Przynajmniej tak to rozumiem, ale technikiem budowlanym nie jestem... :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 24.03.2014 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Twierdzą, że 2-letnie, ale po włożeniu do kominka skwierczy, więc nieprawda. możesz mi napisać na PW gdzie nie kupować - z góry dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.03.2014 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Witam, narzędzie wyszukiwania szuka na całym forum a nie w danym wątku (chyba, że czegoś nie ogarniam). Szukam ekipy do wykonania ogrodzenia. Przęsła juz sobie znalazłem. Chodzi o kogoś kto zrobi podmurówki, słupki i zamontuje (wcześniej zamówi odpowiednie - sprawa nie taka prosta, bo mam spadek od domu do granicy działki jakieś 5-6% i na słupkach mocowania przęseł z jednej strony muszą być na innej wysokości i z drugiej na kolejnym przęśle na innej) przęsła i wymuruje/wyleje kawałek murku. Pomożecie?! mnie robiła firma PHU Promet - co prawda ogrodzenie panelowe, ale też były małe różnice poziomów i murowanie murku (do otynkowania), więc może spróbuj. my jesteśmy zadowoleni z jakości i w ogóle obsługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.03.2014 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Spirea dzięki za info, jak na razie widzę wszyscy nie mają styropianu na krawędzie klatki schodowej, więc chyba też muszę się przygotować na jego wycięcie... Natomiast jeśli chodzi o styropian akustyczny (my takiego nie mamy), to jest to dla mnie o tyle dziwne, że ten styropian pod samym ciężarem wylewki "osiada" o jakiś 1cm, więc jeśli na krawędziach go nie będzie tylko wylejemy całość do stropu, to nie da się chyba uniknąć naprężeń które mogą doprowadzić do pękania wylewki. Przynajmniej tak to rozumiem, ale technikiem budowlanym nie jestem... :| u nas też nie było styro do samej krawędzi przy schodach, ale myśmy mieli wg projektu na antresoli płytę (taką odciążoną, z "wanienką" na styro"). styro akustyczny co prawda siada, ale od razu w chwili wylewania, więc potem się tam nic nie napręża - przynajmniej tak mi wynika z obserwacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 24.03.2014 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Bacardi, możliwe, że dlatego wszyscy tak mamy, bo chyba wszędzie robił ten sam wykonawca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 24.03.2014 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Spirea pewnie tak, u nas oczywiście ma być ten sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lockter 24.03.2014 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 A kogo macie od wylewek i po ile bierze? Właśnie kończą mi się tynki robić i czas na następnego wykonawcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElwoodWroclaw 24.03.2014 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 A kogo macie od wylewek i po ile bierze? Właśnie kończą mi się tynki robić i czas na następnego wykonawcę Osobiście mogę polecić tych, którzy robili u mnie. Są spod Dobroszyc, ale myślę że dojeżdżają gdzie trzeba. Załatwiają wszelkie potrzebne materiały itp. Robocizna u mnie była na poziomie 10zł/m2 Resztę mogę Ci podać na priv jeśli będzie zainteresowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lockter 24.03.2014 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Osobiście mogę polecić tych, którzy robili u mnie. Są spod Dobroszyc, ale myślę że dojeżdżają gdzie trzeba. Załatwiają wszelkie potrzebne materiały itp. Robocizna u mnie była na poziomie 10zł/m2 Resztę mogę Ci podać na priv jeśli będzie zainteresowanie Jasne że jest zainteresowanie, cena b. dobra. A kiedy robili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 24.03.2014 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 A kogo macie od wylewek i po ile bierze? Właśnie kończą mi się tynki robić i czas na następnego wykonawcę dobre noty ma Jarek korólczyk . u Gosi1611 robił Bronowicki i też jest zadowolona. dla chetnych do przepłacenia - janzar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElwoodWroclaw 24.03.2014 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Jasne że jest zainteresowanie, cena b. dobra. A kiedy robili? w sierpniu. Ale robili też w drugim domu u mojej siostry w tej samej cenie, grudzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lockter 24.03.2014 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 w sierpniu. Ale robili też w drugim domu u mojej siostry w tej samej cenie, grudzień. no to podeślij kontakt proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts