wojgoc 03.04.2014 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 a co jest w cenie 45zł?bo to jakiejś 25-20zł taniej niz 2 lata temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CODI 03.04.2014 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 a co jest w cenie 45zł? bo to jakiejś 25-20zł taniej niz 2 lata temu. Mała korekta ekipa którą wybrałem bierze 47 za mkw, w cenie jest: - wykonanie ocieplenia (tylko wierzchnia warstwa 10cm, wełna 18cm między krokwiami juz jest), - wykonanie stelaży (na esy), - montaż płyt GK, - szpachlowanie, - obróbka okien połaciowych, - ocieplenie i obudowanie dwóch kominów, - 3 dodatkowe scianki pionowe. Dach jest prosty dwuspadowy, 1 lukarna, całość system Kanuf-a, dostawy są w mojej gestii, malowanie robię sam. Jeśli wrzucisz zamówienie w oferteo to znajdują się czarodzieje po 30 zł za mkw za robote i po 90-100zł z materiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 03.04.2014 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 ja w cenie 60zł/m2 miałem:ułozenie wełny w dwóch warstwach 18+5.folia,wykonanie stelazy,podwójny regips,fizelina, tasmy łączeniowe na ukosach, szpachlowanie, szlifowanie,gruntowanie.dach nie należał do łatwych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 03.04.2014 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Codi, a musissz zalewac ten taras? Kompozytu nie mam, ale u nas deski będą na bloczkach betonowych wcześniej utwardzili mi powierzchnie pod tarasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CODI 03.04.2014 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Moorela, tak mam teraz, mki wymurowane do poziomu podłogi w salonie -20 cm. Wewnątrz zasypany piasek. Na to planowałem zbrojoną wylewkę i mniej więcej 12 cm tarasu (tak mi się wydawało). Taras nie będzie zadaszony, martwi mnie że woda będzie wsiąkać w ziemię tarasu i powoli go rozsadzać.Przeglądając materiały dotyczące kompozytu zawsze jest mowa o betonie pod nimi.nphttp://www.plastivan.pl/wp-content/uploads/2013/01/Installation-guide-Duofuse-decking-PL-10-2013.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.04.2014 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Do wszystkich mających deski/kompozyt na tarasie. Ile cm ma całośc z legarami. Zalewam za moment taras i nie wiem jaki poziom ustawić. o wysokość pytasz? u nas legar+deska+listwa wykończeniowa = ok. 6,5 cm. ale chyba każdy producent ma trochę inne wymiary. a przy drewnie masz na pewno wyższe legary, więc chyba musisz teraz podjąć decyzję. ja mam podbudowę jak pod podjazd. skoro jego nie rozsadza, to i taras powinien wytrzymać. takie rozwiązanie zaproponował montażysta z długim stażem. ponieważ legary nie są do takiego podłoża niczym przytwierdzone, a po prostu na nim leżą, to nawet jak coś "zapracuje" od mrozu, w końcu i tak wróci na miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zarco 04.04.2014 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 a co jest w cenie 45zł? bo to jakiejś 25-20zł taniej niz 2 lata temu. u mnie podobnie jak u CODI'ego cena 45 mkw za: - wykonanie ocieplenia (tylko jedna warstwa, wełna 18cm między krokwiami juz jest), - wykonanie stelaży (na esy), - montaż płyt GK (u mnie jedna warstwa), - szpachlowanie, - obudowanie dwóch szachtów kominowych, dach dwuspadowy, bez lukarn, bez okien połaciowych - ot, takie tam proste skosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lockter 04.04.2014 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 u mnie podobnie jak u CODI'ego cena 45 mkw za: - wykonanie ocieplenia (tylko jedna warstwa, wełna 18cm między krokwiami juz jest), - wykonanie stelaży (na esy), - montaż płyt GK (u mnie jedna warstwa), - szpachlowanie, - obudowanie dwóch szachtów kominowych, dach dwuspadowy, bez lukarn, bez okien połaciowych - ot, takie tam proste skosy a co to znaczy wykonanie stelaży "na esy" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CODI 06.04.2014 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 ES-y i grzybki to dwa rodzaje zamocowań profili aluminiowych wykorzystywanych do stelaży.ES - to metalowa listwa z otworami na wkręty którą mocujesz do belki i później na blachowkręty do profila a następnie zaginasz nadmiar (wymagana dość twarda blacha, najlepiej grubości 1mm, CASTO odpada bo są miękkie jak masło).grzybek - to nowszy system montażu na click (wymagane pasujące profile). Zaleta szybkość montażu minus (nie tylko moim zdaniem) konstrukcja nie jest wystarczająco sztywna. Oglądałem wczoraj deski kompozytowe w Liroy-u i na necie (deski WPC, sklep z Wrocławia). Ceny około 50-55 zł za deskę (240cm x + 14,5 lub 16,5cm). Mam taras 6m na 2,8m potrzebuję więc 32-35 desek + listwy, legary. Sumarycznie cena to max 2500 zł więc nie jest tak źle. Pytanie do użytkowników desek, na co zwracać uwagę przy wyborze ? Jak utrzymuje się jasne a jak ciemne.Zdziwiłem się że kompozyt z Liroya był dość mocno porysowany i było to wyraźnie widoczne? Czy te są słabe czy wszystkie tak mają ? Da się to jakoś usunąć ? Przeszlifować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziggy2002 06.04.2014 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 MIłej nocy wszystkim co jeszcze nie śpią... Poszukuje namiar na ekipę murarzy, najlepiej chyba od płotów. Mam do wymurowania murek oporowy z piaskowca ok 80m długości... Z góry wszystkim dziękuję za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.04.2014 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Oglądałem wczoraj deski kompozytowe w Liroy-u i na necie (deski WPC, sklep z Wrocławia). Ceny około 50-55 zł za deskę (240cm x + 14,5 lub 16,5cm). Mam taras 6m na 2,8m potrzebuję więc 32-35 desek + listwy, legary. Sumarycznie cena to max 2500 zł więc nie jest tak źle. Pytanie do użytkowników desek, na co zwracać uwagę przy wyborze ? Jak utrzymuje się jasne a jak ciemne. Zdziwiłem się że kompozyt z Liroya był dość mocno porysowany i było to wyraźnie widoczne? Czy te są słabe czy wszystkie tak mają ? Da się to jakoś usunąć ? Przeszlifować ? Przy wyborze zwracać uwagę na to, aby nie kupować deski kompozytowej w marketach budowlanych To jest produkt pośledniego gatunku, ma inne proporcje składu (tworzywo do mączki drewnianej), dlatego będzie się rysował, odbarwiał, etc. Tak mówił montażysta naszego tarasu (już po dokonaniu zakupu, więc raczej nie po to, żeby mnie przekonać do towaru swojego pracodawcy). Oglądałam też próbki różnych desek kilku producentów, bo miał tego cały neseserek,i to "marketowe" można poznać po grubości ścianek, miękkości i jakiejś takiej "chińskości" w dotyku. różnica jest taka jak między oryginalnym lego a burymi klockami z garażowej wtryskarki Co do utrzymywania - myśmy rozważali jasnoszary i grafitowy, Wybraliśmy ciemny między innymi dlatego, że wszyscy (sprzedawcy i montażysta) zgodnie twierdzili, że najłatwiej utrzymać go w czystości. Póki co nie wiem, czy słusznie, bo nie mamy trawnika, więc ciągle się na niego nanosi piasek. Co do zarysowań - podobno można je przeszlifować, byle zgodnie z kierunkiem "rysunku deski", nie w poprzek. I jeszcze co do wymiarów tarasu. Sprawdź sobie wymiary desek różnych producentów. Nasz miał w standardzie 4 mb i 2,4 mb, ale robi też pod wymiar. Może warto rozważyć taki wariant, bo inaczej wyjdzie Ci dużo odpadów lub łączenia desek po długości (nie wiem, w którą stronę chcesz dawać deski). A może warto taras w którąś stronę poszerzyć, jeśli jest taka możliwość? Myśmy wczoraj rozpoczęli sezon tarasowy obiadem na powietrzu fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CODI 07.04.2014 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Jakiej firmy macie te deseczki ? Deski chcę montować wzdłużnie czyli na długości 282 ale na mijankę więc nie powinno być dużo odpadów. My wybierzemy jasny kolor, bliski okien czyli coś jak dąb złoty, orzech jasny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.04.2014 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 my mamy ProDeck. oni mają 2 rodzaje produktów: "porządny" classic i "marketowy" economy. dowiedz się, czy nie wyszłoby taniej zamówić deski o docelowej długości. 1) nie byłoby wtedy przycinania, 2) nie miałbyś żadnych odpadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 11.04.2014 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 czy są we Wrocławiu miejsca/ skupiska gdzie jest sporo sprzedawców okien, drzwi i bram? jak np. bartycka w wawie czy zakopiańska w Krakowie? jestem z górnego śląska więc nie bardzo orientuje się jak to u was wygląda. wielkie dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 13.04.2014 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Witajcie. Czy może ktoś polecić dobrego i nie bardzo drogiego speca od kominków. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lockter 13.04.2014 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Witajcie. Czy może ktoś polecić dobrego i nie bardzo drogiego speca od kominków. Pozdrawiam. Mi też by się przydał taki kontakt. Podajcie tutaj proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 13.04.2014 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Mi też by się przydał taki kontakt. Podajcie tutaj proszę Ja wstępnie rozmawiałem z http://kominki.wroc.pl/ Gość wydawał się sensowny, ale nie skorzystałem, bo nie zrobiłem jeszcze kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 19.04.2014 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2014 Zdrowych i Pogodnych Swiat Wielkiej Nocy. Smacznego swieconego jajka oraz mokrego Smigusa Dyngusa zycze Wam wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carolinka 22.04.2014 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Witajcie. Czy może ktoś polecić dobrego i nie bardzo drogiego speca od kominków. Pozdrawiam. Hej, mogę polecić firmę jakar z Wrocławia http://www.jakar.net/ Pan jest sympatyczny, konkretny i raczej nie zdziera kasy. Wykonywał kominek i okładał kamieniem ścianę u rodziny. Ja na razie czekam na zamówiony wkład, wtedy przystąpimy do wykonania kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carolinka 22.04.2014 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 A tak przy okazji, czy ktoś może polecić dobrego i rozsądego cewnowo stolarza do wykonania okładzin schodów żelbetowych i blatów do łazienek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts