mamik 19.10.2014 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Witam, ja w temacie farb do posadzek betonowych. Interesowałem się tym dość mocno ... Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zy 20.10.2014 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Mam pytanie, gdzie kupowaliście grzejniki, bo zima za pasem i muszę się pośpieszyć z ich zakupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 20.10.2014 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Mam pytanie, gdzie kupowaliście grzejniki, bo zima za pasem i muszę się pośpieszyć z ich zakupem. Ja kupowałem w casto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.10.2014 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 ja przez internet łazienkowe, bo innych nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 21.10.2014 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 Z***y, jak masz duze ilosci do kupienia, to zbierz najnizsze ceny internetowe i uderzaj do oficjalnych dystrybutorow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zy 21.10.2014 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 Ech to czas znaleźć trochę czasu i poszukać, wybrać bo wybór duży. Na kafle do łazienki nie mogę się zdecydować od ponad pół roku to chociaż mam nadzieję, że z grzejnikami pójdzie szybciej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lockter 22.10.2014 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 w casto są jakieś promocje na grzejniki, wczoraj bylem w Koronie i pełno tego stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 22.10.2014 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Witam, czy siatkę z klejem powinno się położyć na raz na całej ścianie? Dwa: tynk akrylowy jest naprawę lipny? Trzy: Skąd parapety zewnętrzne i z czego żeby było dobrze i tanio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 23.10.2014 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Witam, czy siatkę z klejem powinno się położyć na raz na całej ścianie? Tak Dwa: tynk akrylowy jest naprawę lipny? jak masz gladzie i farbe akrylowa/lateksowa wewnatrz, a styro na zewnatrz, to jest ok, choc silikonowy bedzie lepszy Trzy: Skąd parapety zewnętrzne i z czego żeby było dobrze i tanio? Aluminiowe ciagnione beda Ci pasowac? Ja mam Aluron dopasowane do okapnikow w oknie. Tylko kwestia, czy beda pasowac do stylu domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 25.10.2014 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Trzy: Skąd parapety zewnętrzne i z czego żeby było dobrze i tanio? U mnie są ceramiczne z kształtek z PSB Mrówka - tylko trzeba sprawdzić fachowców jak je poukładali bo mam dwa trochę niezbyt równo a gdy sam robiłem sobie wewnętrzny w garażu wyszedł idealnie, więc wystarczy chcieć a wyjdzie dobrze i tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 25.10.2014 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Mam pytanie, gdzie kupowaliście grzejniki, bo zima za pasem i muszę się pośpieszyć z ich zakupem. Kupowałem Delonghi na Tęczowej - są w porządku a marketowym wyrobom nie ufam [mam przykład wyrobów śrubowych, kotłów, ekogroszku którymi się zajmuję od lat i wiem jaka jest różnica w jakości oraz cenach Castoramy itp. a firm profesjonalnie się tym zajmujących]: http://www.polmark.com.pl/ Jakby ktoś szukał kotła na ekogroszek, samego ekogroszku lub szukał serwisu do naprawy, ustawienia kotła to zapraszam do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zy 25.10.2014 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Dzięki Suspenser podjadę i zobaczę co mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 26.10.2014 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 Kupowałem Delonghi na Tęczowej - są w porządku a marketowym wyrobom nie ufam [mam przykład wyrobów śrubowych, kotłów, ekogroszku którymi się zajmuję od lat i wiem jaka jest różnica w jakości oraz cenach Castoramy itp. a firm profesjonalnie się tym zajmujących] Mój instalator - posiadający własne sklep zrobił prosty test grzejników, które kupiłem, a z którymi wcześniej nie miał styku - podniósł je. Dobry grzejnik dużo waży. Jeżeli będzie zrobiony z blaszki pociągnie 2-3 lata. Jeżeli będzie z solidnej blachy - pociągnie długo. Na piętrze też mam deLonghi - wertykalne (4 szt.). Na parterze Viessmann Carat, których nie znał (2 szt.). Do gospodarczych zdałem się na jego materiał (wertykalnych ani Viesmanna nie miał). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zy 30.10.2014 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Pilnie potrzebuję namiar na budowlańca który dostawi komin, robota na 1-2 dni. Fachowiec który miał prace wykonać zwodził mnie od dwóch tygodni, po czym jak już się konkretnie umówił na dzisiaj, to 10 minut przed umówiona godziną wysłał sms, że ma awarie i nie dotrze, a na pytanie kiedy łaskawie da radę i czy w ogóle chce, nie raczył odpowiedzieć. Zdaję sobie sprawę że nie jest to zlecenie życia ale kurczę jak nie opłaca się takiemu przyjeżdżać na robotę za 1000zł/dzień to po co tyłek zawracać i zwodzić. Będę wdzięczna za namiary. A budowa w gminie Długołęka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebuś i donia 04.11.2014 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Jak nie masz centymetra nawet na wykończenie, to mój pomysł nie będzie dla ciebie. Ja zastosowałem posadzkę przemysłową - zbrojony beton B25 zatarty na gładko, ze spadkami w odpowiednim kierunku. Nie pyli się, nie kruszy, nie trzeba niczym malować. Mam szarą posadzkę, ale można dodać koloru do betonu - na przykład w Factory outlet jest żółty. Wg mojej kalkulacji wyszło to taniej, niż najtańszy gres przemysłowy (12zł /m2) + położenie + fugi. No i mam nadzieję, że następny remont za min. 30 lat. Minimalna grubość posadzki to 8cm (a najlepiej, jak ma 12cm). A możesz podać namiary na wykonawcę, bardzo spodobał mi się Twój pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olek123 05.11.2014 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 A możesz podać namiary na wykonawcę, bardzo spodobał mi się Twój pomysł. poszło na prw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AW1971 05.11.2014 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 Witam.Mam pytanie czy warto dać ok 12.000zł więcej za okna w systemie HST (przesuwne). Chodzi o 2 sztuki na jednej elewacji (salon i pokój). Rozumiem komfort większy ale czy z perspektywy czasu uważacie że warto dołożyć? Oczywiście jak każdy liczę każdy grosz wydany na budowę, ale zastanawiam się czy w przypadku okien warto w tym przypadku dołożyć czy też zostać przy tradycyjnych drzwiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CODI 05.11.2014 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 Właśnie dziś miałem taką refleksję, dlaczego nie wybrałem HS-a zamiast skrzydłowych. Mam "duże" drzwi balkonowe 2 m szer na 2,2 wysokości. Waga około 120 kg, pakiety 3 szybowe 0,5, cena około 3 kzł. HS-y stalowo, plastikowe kosztowałyby 4,5kzł, HS aluminiowy od 6kzł do 10kzł za hitech z Shuco. Mam teraz problem bo sposób otwierania utrudnia mi komunikację i musieliśmy zmienić układ wnętrza, standardowe profile są juz na granicy wytrzymałości i okno nie jest wystarczająco sztywne, czekam na serwis producenta.Na przyszłośc jesli masz kasę zdecydowanie HS-y dla drzwi od 2m wzwyż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 05.11.2014 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 Witam. Mam pytanie czy warto dać ok 12.000zł więcej za okna w systemie HST (przesuwne). Chodzi o 2 sztuki na jednej elewacji (salon i pokój). Rozumiem komfort większy ale czy z perspektywy czasu uważacie że warto dołożyć? Oczywiście jak każdy liczę każdy grosz wydany na budowę, ale zastanawiam się czy w przypadku okien warto w tym przypadku dołożyć czy też zostać przy tradycyjnych drzwiach. Ja mam przesuwkę na taras - fajna sprawa. ale czy dałbym az 12 tys wiecej? chyba nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sir0cco 05.11.2014 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 Ja mam duże okno 4m. Właściwie dwa takie. Jedno w HS (czyli suwane) dzielone na 2. Drugie PSK (przesuwka) dzielone na trzy.Jedno i drugie jest ok - PSK jest spokojnie używalne, ale HS jest dużo bardziej elegancki.Nie wiem czy różnica pomiędzy obydwoma była takiego rzędu o jakim piszesz (bo nie podałeś wymiarów), ale była zauważalna (z głowy powiedziałbym, że około 80% czyli prawie drugie tyle za HSa). W mojej ocenie warto, ale to subiektywne na pewno.Doświadczenie podpowiada, że cena HS może być bardzo różna u różnych dostawców.Radziłbym zebrać więcej ofert. Tu na forum znajdziesz niezłych dostawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts