Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Poszukuję ekipy lub ekip do wykonania

- odwodnienia (spięcie rur spustowych z studnia chłonną, lub systemem rozsączania)

- utwardzenie terenu + kostka brukowa

- ogrodzenie z bramą przesuwną itp.

rejon zachodni Wrocławia w okolicy złotnik, możecie polecić jakieś sprawdzone ekipy?

odwodnienie robił mi Piotr Pelc,

wyrównał mi tez teren itd

kostke tez chyba robi

namiar: 605 378 988

bardzo ogarnięty człowiek

• 3 weeks później...
Witam, czy jest wśród nas ktoś, kto buduje wg projektu Dom w groszku 2 pracowni Archon: http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-groszku-ver-2/m3381fcc998da6?gclid=Cj0KEQjwqe-rBRCv_J6qs6isp6EBEiQAmbctFrf_nhn03Sv5vmaiOUou_bYg8d1NKcN5txgR4ZZCDbgaAtG98P8HAQ i byłby na tyle uprzejmy, żeby oprowadzić mnie po wnętrzu? Zdecydowaliśmy się na ten projekt, ale brakuje nam rozeznania jak to wygląda w środku. Oczywiście najlepiej, gdyby dom był w stanie surowym :)

Jakbym zaczynał budowę to może i bym skorzystał, bo bywałem bardzo często, teraz zaglądam regularnie, ale nieczęsto.

Był niedawno temat ogrodzeń, więc przy okazji zapytam, gdzie w normalnych cenach kupić ogrodzenie panelowe, Wrocław/na zachód od Wrocławia, oraz podmurówkę do tego.

Ja siatkę 4,2 mm, podmurówkę i wykonawcę ściągnęłam z Łodzi. Najlepiej mi się kalkulowały jakość do ceny.

Witam,

W okolicach 15km na północ od Wrocławia poszukuję firmy do montażu ogrodzenia panelowego (ok. 120mb).

Czy ktoś mógłby polecić ekipę do takiej pracy, bo ja szukam kogoś od listopada 2014 i nie mogę znaleźć - albo za drogo albo bez pojęcia ale największy kłopot to KOMPLETNY BRAK SZACUNKU DO CZASU KLIENTA. Wyceniają nie widząc działki, wyceniają i nie chcą robić potem, umawiają się i nie przyjeżdżają wcale, chcą tylko montować a materiał to najlepiej jakbym sam im przywiózł i jeszcze podawał.

Jeszcze kilka tygodni tak będzie i powymieniam nazwy tych pseudofirm nie tylko tu na forum. Cały dom człowiek postawił bez problemów a jak przychodzi do płotu to pół roku bujam się ze znalezieniem ekipy.

Z góry dzięki za pomoc.

U mnie ogrodzenie robiła firma metal z Sycowa polecałam ją potem na forum i swoim sąsiadom krytycznych opini nie słyszałam tylko pozytywne zadzwoń popytaj:)

Witam,

przed chwilą dokonałam rejestracji do grupy choć śledzę dyskusje od 2 lat -od kiedy się zaczęliśmy budować. Jak duża część korzystałam z poleceń dot. wykonawców. Właśnie teraz jest u nas na budowie polecany instalator przyłączy ...

Natomiast poszukuję firmy do wykończenia domu - do położenia płytek ściennych i podłogowych zabudowy G-K, położenie podłóg )deska /finish parkiet), zabudowy wnęki, podwieszane sufity... Czy mogę prosić o jakieś namiary na wykonawców. Budowa jest we W-wiu na Księżu Wlk.

odwodnienie robił mi Piotr Pelc,

wyrównał mi tez teren itd

kostke tez chyba robi

namiar: 605 378 988

bardzo ogarnięty człowiek

Czy było także robione odwodnienie liniowe ?

Jeśli tak to jakie zostało zastosowane bo do wyboru są: plastikowe, betonowe, polimerobetonowe do wyboru z kratkami ocynkowanymi, żeliwnymi ?

Na razie myślę o najtrwalszym, czyli polimerobetonowym z kratką żeliwną [nierdzewne są strasznie drogie] - jest 2 razy droższe od plastikowego [chcę jeździć po nim autem więc musi być typ B125].

Nie wiem czy technicznie możliwe, ale tak czy owak - ja za rzadko bywam i chcę się zrzec.

Co prawda grupa jest zdyscyplinowana i bodajże dwa razy interweniowałem przez te kilka lat.

Skoro nie ma z tym wiele zachodu to daj się namówić i zostań choćby po to, żeby czasem był powód zajrzeć na FM ;)