CODI 30.08.2015 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Frankai, połączyłbym nasze dwie myśli. Zgadzam się z tobą, coś się zmieniło i przestaliśmy zwracać uwagę na te drobne rzeczy .... które dają smak życiu. Ciągle biegniemy... Kiedyś instalacje SAT/TV/RADIO zrobiłbym z przyjemnością sam (a daaaawno temu miałem zawód ... technik elektronik). Teraz szukam ekipy która mi zepnie anteny multiswitchem i podłączy pod graty. Ogród czeka ponad rok na parę do -naście dni wolnego....w tym roku nie doczeka się. W następnym na wiosnę wezmę pewnie kolejną ekipę.I tu dochodzimy do sytuacji że nie szukamy za bardzo wsparcia na forum, jak już czytamy wątki techniczne po nocach a do prac wynajmujemy specjalistów.Jeśli w ogóle czytamy, murator zauważył zmianę oczekiwań "czytaczy" i przygotowuje gotowe materiały dla "oglądaczy", bo ta forma przekazu ma u ludzi preferencję. szubko, dużo przyjemnie.Zrobiłem mały research i w każdym województwie może jedna grupa ma aktualne posty, w pozostałych minęły dni lub tygodnie od ostatnich zmian. To oznacza że wszędzie taka posucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 01.09.2015 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2015 CODI - ja kiedyś też nie wygospodarowałem czasu, żeby zrobić sobie instalację elektryczną (fach po ojcu). I później żałowałem - na poprawianiu i tak straciłem może tyle samo czasu, a już nie jest tak jakby sobie tego życzył. Też jestem technik elektronik. Dokładnie to nawet RTV. Od prawie 25 lat nic wspólnego z RTV już nie miałem i musiałem odświeżać wiedzę, ale przynajmniej nie dałem sobie wcisnąć standardowego podłączenia kablówki. Póki co korzystam co prawda tylko z neta, bo TV... na razie nie kupujemy. Wszystko jednak przewidziane na przepięcie z rozprowadzeniem na 2 może 3 TV. Założyłem jeszcze antenkę do radia a teściowej do TV. I staram się z takimi drobiazgami walczyć, żeby... nie popaść w pracoholizm. Chociaż tyle... Na razie Do końca roku coś jednak planuję zmienić. Zobaczymy co się uda. Kiedyś to jednego dnia potrafiliśmy "wyprodukować" kilka stron. Połowa z nich na tematy budowlane, a połowa tematy luźne. Taka była pewnie "potrzeba" psychiczna, żeby nie zwariować z budową. Naszło mnie trochę na wspominki, bo Redakcja chciała bym wystąpił jako Ojciec Założyciel na spotkaniu forumowiczów. Gdyby to było w dzień roboczy, to może bym jeszcze uległ. Zwłaszcza gdyby się okazało, że pojawią się "stare ryje". Teraz jednak priorytet jest w spędzaniu czasu z rodziną, bo niestety jako "słoik" mam ten czas bardzo ograniczony Poza tym - są te wszystkie drobiazgi, które nie chcą się same zrobić. Muszę je robić i przy okazji... uczyć syna. To przecież dzięki ojcu nie mam 2 lewych rąk. Im bardziej syna gonię do pomocy, tym... lepiej się zachowuje. Jak pozwolić mu na siedzenie przy kompie czy komórce zbyt długo, to później reaguje jak narkoman po odstawieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorbhas 05.09.2015 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2015 Cześć Szukam wykonawcy do monolitu i może filigrana zWrocka lub okolic. Macie kogoś do polecenia? Ps. Nie wszyscy decydują sie na wykonawcę generalnego. Myśle, że jest taki mały ruch, bo ludzie najpierw szukają w starych wpisach, a dopiero potem zadają pytania ;)No i mniej jest budów niż kiedyś (tak mi sie wydaje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorbhas 05.09.2015 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2015 Szukam też dobrego fachowca i dostawcy od szamba, zbiornika na deszczówkę i zbiornika do drenażu. Polecicie kogoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 06.09.2015 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Szukam też dobrego fachowca i dostawcy od szamba, zbiornika na deszczówkę i zbiornika do drenażu. Polecicie kogoś? Szambo tylko z Radomia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beniuDW 07.09.2015 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Witajcie,szukam sprawdzonej ekipy do tynków wewnętrznych oraz ocieplenia domu. Budowa: wschodnie okolice Wrocławia. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.09.2015 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 tynki gipsowe czy cem-wap? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beniuDW 07.09.2015 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 gipsowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.09.2015 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 ja mam cem-wap i tych mógłbym polecić.jesli robisz gipsowe dla gładkości sciany to tynki cem-wap Nida jak są dobrze wykonane to sa gładkie jak gipsowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beniuDW 07.09.2015 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Może głupie pytanie ale spróbuję:czy można równocześnie kłaść tynki wewnętrzne gipsowe i ocieplać dom z zewnątrz styropianem?Chodzi o odparowanie wody z tynków itp... coś tam czytałem że nie powinno się tak robić ale jestem zupełnym laikiem w tym temacie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Umka 08.09.2015 00:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Mozna, odparowywac i tak bedzie przez uchylone okna lub za pomoca nagrzewnicy. Czy bedzie styro na scianach czy nie to bedzie mialo na tyle znikomy wplyw ze mozna to pominac. A tak naprawde to po tynkach i wylewkach dom schnie okolo roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Umka 08.09.2015 00:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Szukam też dobrego fachowca i dostawcy od szamba, zbiornika na deszczówkę i zbiornika do drenażu. Polecicie kogoś? My pod deszczowke mamy zakopany zbiornik na 1000l, taki duzy prostokatny bialy baniak. Kosztowal cos kolo 100zl, sprawdza sie super. Do drenazu podejrzewam ze tez by sie taki nadal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 08.09.2015 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Mozna, odparowywac i tak bedzie przez uchylone okna lub za pomoca nagrzewnicy. Czy bedzie styro na scianach czy nie to bedzie mialo na tyle znikomy wplyw ze mozna to pominac. nagrzewnicą to chyba tylko chciwiydeweloper suszy tynki,bo nim zaczna pekac i łuszczyć się, to on juz zniknie z rynku z kasa w ręku. Ale nawet oni nie tynkują i ocieplają jednoczesnie, choć czas to pieniadz dla nich.:no: A tak naprawde to po tynkach i wylewkach dom schnie okolo roku. pierwszy raz słyszę takie bajk:oi:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Umka 08.09.2015 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Jezeli isc tym tokiem rozumowania to w ocieplonym juz domu tynkow sie nie robi? Czy jak?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.09.2015 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Wojgoc, prrrrUmka, może trochę upraszcza, ale przecież resztek wilgoci technologicznej (z wylewek, tynków, farb, kleju do płytek) budynek pozbywa się w pierwszym sezonie grzewczym. w przypadku domu budowanego w "normalnym" tempie, to jest gdzieś około roku po tynkach i wylewkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Umka 08.09.2015 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 pierwszy raz słyszę takie bajk:oi:confused: Oj duzo tego bylo w Grupie, mozna znalezc w starszych wpisach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Umka 08.09.2015 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Witam Tatarak . Widze ze starzi budujacy zagladaja . Widzisz Frankai - Grupa zyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 08.09.2015 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Jezeli isc tym tokiem rozumowania to w ocieplonym juz domu tynkow sie nie robi? Czy jak?) wszystko mozna, nawet tynkować i ocieplać poddasze jednoczesnie - przecież folia nie przepuści wilgoci do wełny:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.09.2015 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Cześć, Umka Póki życia, póty nadziei Wojgoc - ale tynkowanie z równoczesnym układaniem wełny to jest całkiem inna para kaloszy, weź nie przesadzaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Umka 08.09.2015 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 ghm... a i owszem mozna i ocieplac poddasze) styropianem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts