Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

Poszukuję formy z Wrocławia lub okolic, która by przyjechała wymierzyła i poleciła okna plastikowe do całego domu.

Szukam przede wszystkim ekipy, która jest w stanie doradzić, jakie okna i dlaczego te a nie inne

Jeśli ktoś może jeszcze polecić ekipę do ocieplenia domu ( elewacji ) będę wdzięczny

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Do okien pcv niezmiennie polecam pana Mariusza Sobielę z firmy Bauman. Człowiek się doskonale zna na rzeczy i potrafi doradzić, ma bardzo dobrych montażystów i później serwisowanie (regulowanie zawiasów po zakończeniu budowy itp.) Mnie ostatnio okno przesuwne jakimś cudem spadło z rolek - serwisant przyjechał następnego dnia po zgłoszeniu i naprawił od ręki :)

Szukam dekarza, ktory nie unika drobnych robotek, a przy tym jest dokladny i przy drobnych nie kasuje tak, jakby caly dach od nowa robil. Chodzi o poprawienie nieszczelnosci papy (poprzedni dekarz docinajac laty i kontrlaty podziurawil mi pape) pod dachowkami, czyli trzeba przelozyc dachowki praktycznie na calym dachu - roboty pewnie maks na pare dni, ale z rodzaju tych upierdliwych.

Mozecie kogos polecic we Wro?

Poleci ktoś firmę do instalacji ogrodzenia z siatki? Planuje osiatkować tył i boki zostawiając przód na coś ciekawszego po skończeniu budowy. BTW ponoć warto kupić ocynkowane rury o ściance 3mm zamiast słupków i potem pociąć. Próbował ktoś w ten sposób?

Ja korzystałem z oferty firmy http://www.ogrodzeniaurban.pl/

brałem u nich 2 bramy garażowe Wiśniowskiego i siatkę właśnie (słupki, murek prefabrykowany, siatka, drut itd).

Ogrodzenia łącznie ok 100mb.

Pod względem obsługi klienta jestem bardzo zadowolony. Cenowo wyszło konkurencyjnie. Brałem tylko materiał + transport (budowala mi ekipa od domu w wolnej chwili), ale firma oferuje też usługę montażu.

Siatka, słupki i płyty betonowe na podmurówkę. Co jeszcze by trzeba doliczyć i w jakich ilościach? wychodzi mi ponad 120m siatki liczę ok 60 słupków i ok 50 płyt 2.5m. Nie wiem ile drutu na to dodać i co tam jeszcze trzeba przy 3 narożnikach. 2 instalatorów wyliczyło mi ok 9k za całość próbuje wiec jak by wyszło z własnym materiałem.

• 3 weeks później...
AW1971 ale pisząc o piasku masz na myśli instalacje siatki wraz z przygotowaniem cokołu? Jaka grubość drutu w tej siatce?

To jest bez podmurówki. Piasek był potrzebny do osadzenia słupków. Drut 3,0 w samym ocynku. Generalnie jestem zadowolony z efektu, tył jednej strony schodzi lekko w bok, ale to jest odcinek do likwidacji w przyszłości więc mniej się tym przejmuję.

To jest bez podmurówki. Piasek był potrzebny do osadzenia słupków. Drut 3,0 w samym ocynku. Generalnie jestem zadowolony z efektu, tył jednej strony schodzi lekko w bok, ale to jest odcinek do likwidacji w przyszłości więc mniej się tym przejmuję.

Kolega zaczynający budowę w Gałowie dogadał się z nimi (firma z Domasławia) na 75zł z podmurówką.

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
Pranie zrzucane zsypem owszem leci samo, ale już suche nie wróci o własnych siłach na górę ;) suszarnię zmieszczę w pralni (przy wm ma nie być kłopotu), poza tym rozważam zakup suszarki. ale Twoje słowa też rozważam :)

Kupiłem ostatnio nową suszarkę. W miejsce typowej małej, rozkładanej, kupiłem Meliconi Stendimeglio 60. Tak więc nie będzie sznurków w garażu ;) Stoi sobie w postaci pół złożonej obok pralki i ta "pojemność" wystarcza.

• 2 weeks później...