wojgoc 28.03.2020 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2020 Jak znajdę czas to popełnię chyba jakiś artykuł na ten temat. Chetnie przeczytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 31.03.2020 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2020 Gdyby ktos mial ochote wspomoc moich rodzicow, ktorym wczoraj spalila sie czesc domuhttps://zrzutka.pl/nb9mfdhttps://gazetawroclawska.pl/pozar-na-pawlowicach-plonie-dach-domu-jednorodzinnego-gesty-dym-nad-osiedlem/ar/c1-14888127 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 23.04.2020 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2020 Droga Wymarła Grupo - to ja namówiłem Ellaj na wrzucenie tej prośby. Wiem że są osoby, które od czasu do czasu się dzielą z potrzebującymi, więc mam nadzieję, że ktoś jeszcze pomógł rodzicom Ellaj. Kiedyś nasza grupa była bardzo prężna i mam nadzieję, że zostało to choćby w takiej postaci, by pomóc grupowiczom. Aczkolwiek zalogowałem się w innym celu - jak się czuliście w tym zamknięciu? Czy zauważyliście, że mieliście jednak lepiej niż osoby mieszkające w kamienicy czy bloku? Można było wyjść na ogródek, zrobić przysłowiowego grilla (choć niestety bez znajomych), poskakać, pobiegać (ponoć byli i tacy, co przebiegli maraton na działce długości 40 m )? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 24.04.2020 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Frankai, dziekuje bardzo za tego posta. A tym, ktorzy wplacili za pomoc. Pamietam, jak sama kiedys wsparlam osobe z Forum Muratora, ale nie z naszej grupy, ktora stracila caly, nowiutenki i ledwo wykonczony dom. Uczucie jest straszne stac i patrzec, jak pali sie dom i w sumie nic wiecej nie moc zrobic. Moi rodzice byli w takim szoku, ze tato (82 lata) chcial wejsc do domu i ratowac cokolwiek. Z bratem zaczelismy gasic dach zanim straz przyjechala. Tato ma weze strazackie i mamy wybudowany hydrant na podworku. Staz przyjechala po okolo 20 minutach, bardzo szybko, ale musieli powylaczac prad, gaz, sprawdzic czy wszyscy sa bezpieczni, rozlozyc sprzet. W tym czasie, my gasilismy. W przeciwnym wypadku, spalilo by sie znacznie wiecej, bo juz zaczal sie palic styropian, ktorym jest ocieplony dom. Pozniej to juz poszlo by szybko...Iskra z komina wpadla pod dachowke i zaczely palic sie wiezby.Kilka lat temu huragan zerwal rodzicom dach i musieli robic nowy i teraz znowu. Miejmy nadzieje, ze to juz ostatni raz cos sie dzieje z tym dachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 07.06.2020 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2020 Szukam super dokladnego kafelkarza, gdyby ktos mial. Moge polecic dekarzy, ktorzy w tydzien odbudowali rodzicom dach. Najlepsza ekipa, jaka widzielismy. Perfekcjonisci w kazdym calu. Drodzy i maja bardzo odlegle terminy, ale sasiad odstapil swoje miejsce, zeby nam pomoc. Super zorganizowana praca grupy dziesiecioosobowej. Material tez zalatwiaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 09.06.2020 03:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2020 Szukam super dokladnego kafelkarza, gdyby ktos mial. Tak jak polecałem w "Moich ekipach" - Robert 602 304 115 i Marek (602) 121 093. Nie wiem czy ciągle razem to już 10 lat temu jak u mnie robili. Robert był osobą kontaktową, choć większość płytek kładł chyba Marek. Jak pytałem kiedyś, to z pracą we Wrocławiu nie mieli problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 09.06.2020 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2020 Tak jak polecałem w "Moich ekipach" - Robert 602 304 115 i Marek (602) 121 093. Nie wiem czy ciągle razem to już 10 lat temu jak u mnie robili. Robert był osobą kontaktową, choć większość płytek kładł chyba Marek. Jak pytałem kiedyś, to z pracą we Wrocławiu nie mieli problemów. Dzieki, Frankai Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miro72 09.06.2021 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2021 Częstotliwość zamieszczania nowych postów powala Niemniej spróbuję - chciałbym zamontować markizę tarasową. Z tym że temat dość ciężki bo musiałyby być chyba dwie, zachodzące na siebie. Ponieważ nie jestem także w stanie samemu określić sposobu mocowania (elementy drewniane) chętnie zaprosiłbym jakąś ogarniętą firmę. Dlatego zapytuję, czy ktoś zlecał i może polecić kogoś? Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AW1971 12.06.2021 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2021 Frankai, dziekuje bardzo za tego posta. A tym, ktorzy wplacili za pomoc. Długo mnie tu nie było. Ellaj mam nadzieję że wszystko zakończyło się szczęśliwie. Gdyby była potrzebna pomoc w sprawach ubezpieczeniowych to pisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro137 15.09.2021 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2021 Poszukuję ekipy do wykonania tarasu z płyt betonowych na podbudowie betonowej. Budynek wyniesiony nad poziom gruntu więc wchodzą w to również schodki. Czy ma ktoś namiar na fachowców sprawdzonych w temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 16.02.2022 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2022 Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć gdzie we Wrocławiu mógłbym kupić w rozsądnej cenie profile aluminiowe do paneli FV 40x40. jest fajna firma w Jeleniej Górze ale to trochę za daleko tam się tarabanić. Szukam czegoś we Wrocławiu lub najbliższych okolicach i to jest w ogóle porażka. Same firmy instalatorskie albo ceny z kosmosu 2 x drożej niż w Jeleniej Górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Umka 24.05.2024 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć gdzie we Wrocławiu mógłbym kupić w rozsądnej cenie profile aluminiowe do paneli FV 40x40. jest fajna firma w Jeleniej Górze ale to trochę za daleko tam się tarabanić. Szukam czegoś we Wrocławiu lub najbliższych okolicach i to jest w ogóle porażka. Same firmy instalatorskie albo ceny z kosmosu 2 x drożej niż w Jeleniej Górze. Grupa AMP w Siechnicach, my tam kupowalismy rok temu, ceny jak na Wro norm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PLPL 23.07.2024 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca Próba nowe forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witek_Keller 24.09.2024 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września W dniu 3.01.2012 o 12:10, jarett napisał: Taa w przypadku konglomeratów to one potrafią ważyć sporo powyżej 100 kg. Akrylowe tak do 60 kg. Ta którą mam spokojnie da się przenieść we dwie osoby. Całe szczęście dostałem swoją dostawczym z windą i kurier mi to podwiózł pod garaż. Formalności to osobny temat. Mnie czeka jeszcze potyczka z Tauronem i wymiana kabli. Wanna wolnostojąca z konglomeratu. 170kg sama wanana/222kg razem z opakowaniem (tak napisane na metce) We trzech niezbyt cherlawych chłopów ledwo udało nam się ją wysunąć z auta do garażu (bo max fliz wysłał taki ładunek jakimś rozpierdzielonym rzęchem zamiast czymś większym z windą i paleciakiem). Garaż już mnie zaczyna bardziej śmieszyć niż martwić a szczególnie niekończąca się potyczka z MC. Największym moim zmartwieniem jest brak mediów (w wyniku wielu niekorzystnych zbiegów okoliczności jeśli idzie o formalności), a co za tym idzie brak ogrzewania, a co za tym idzie niemożnosć kontynuowania wykończeniówki (do prac "drewnianych" wymagane jest min 15st.), a co za tym idzie jakieś dymy w banku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts