Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...

Droga Wymarła Grupo - to ja namówiłem Ellaj na wrzucenie tej prośby. Wiem że są osoby, które od czasu do czasu się dzielą z potrzebującymi, więc mam nadzieję, że ktoś jeszcze pomógł rodzicom Ellaj. Kiedyś nasza grupa była bardzo prężna i mam nadzieję, że zostało to choćby w takiej postaci, by pomóc grupowiczom.

Aczkolwiek zalogowałem się w innym celu - jak się czuliście w tym zamknięciu? Czy zauważyliście, że mieliście jednak lepiej niż osoby mieszkające w kamienicy czy bloku? Można było wyjść na ogródek, zrobić przysłowiowego grilla (choć niestety bez znajomych), poskakać, pobiegać (ponoć byli i tacy, co przebiegli maraton na działce długości 40 m :D )?

Frankai, dziekuje bardzo za tego posta.

A tym, ktorzy wplacili za pomoc.

Pamietam, jak sama kiedys wsparlam osobe z Forum Muratora, ale nie z naszej grupy, ktora stracila caly, nowiutenki i ledwo wykonczony dom.

Uczucie jest straszne stac i patrzec, jak pali sie dom i w sumie nic wiecej nie moc zrobic. Moi rodzice byli w takim szoku, ze tato (82 lata) chcial wejsc do domu i ratowac cokolwiek. Z bratem zaczelismy gasic dach zanim straz przyjechala. Tato ma weze strazackie i mamy wybudowany hydrant na podworku. Staz przyjechala po okolo 20 minutach, bardzo szybko, ale musieli powylaczac prad, gaz, sprawdzic czy wszyscy sa bezpieczni, rozlozyc sprzet. W tym czasie, my gasilismy. W przeciwnym wypadku, spalilo by sie znacznie wiecej, bo juz zaczal sie palic styropian, ktorym jest ocieplony dom. Pozniej to juz poszlo by szybko...

Iskra z komina wpadla pod dachowke i zaczely palic sie wiezby.

Kilka lat temu huragan zerwal rodzicom dach i musieli robic nowy i teraz znowu. Miejmy nadzieje, ze to juz ostatni raz cos sie dzieje z tym dachem

• 1 month później...

Szukam super dokladnego kafelkarza, gdyby ktos mial.

Moge polecic dekarzy, ktorzy w tydzien odbudowali rodzicom dach. Najlepsza ekipa, jaka widzielismy. Perfekcjonisci w kazdym calu. Drodzy i maja bardzo odlegle terminy, ale sasiad odstapil swoje miejsce, zeby nam pomoc. Super zorganizowana praca grupy dziesiecioosobowej. Material tez zalatwiaja.

ellaj napisał:
Szukam super dokladnego kafelkarza, gdyby ktos mial.

Tak jak polecałem w "Moich ekipach" - Robert 602 304 115 i Marek (602) 121 093. Nie wiem czy ciągle razem to już 10 lat temu jak u mnie robili. Robert był osobą kontaktową, choć większość płytek kładł chyba Marek. Jak pytałem kiedyś, to z pracą we Wrocławiu nie mieli problemów.

Frankai napisał:
Tak jak polecałem w "Moich ekipach" - Robert 602 304 115 i Marek (602) 121 093. Nie wiem czy ciągle razem to już 10 lat temu jak u mnie robili. Robert był osobą kontaktową, choć większość płytek kładł chyba Marek. Jak pytałem kiedyś, to z pracą we Wrocławiu nie mieli problemów.

Dzieki, Frankai :)

• 11 months później...

Częstotliwość zamieszczania nowych postów powala :)

Niemniej spróbuję - chciałbym zamontować markizę tarasową. Z tym że temat dość ciężki bo musiałyby być chyba dwie, zachodzące na siebie. Ponieważ nie jestem także w stanie samemu określić sposobu mocowania (elementy drewniane) chętnie zaprosiłbym jakąś ogarniętą firmę. Dlatego zapytuję, czy ktoś zlecał i może polecić kogoś? Dzięki.

• 3 months później...
  • 5 months później...
Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć gdzie we Wrocławiu mógłbym kupić w rozsądnej cenie profile aluminiowe do paneli FV 40x40. jest fajna firma w Jeleniej Górze ale to trochę za daleko tam się tarabanić. Szukam czegoś we Wrocławiu lub najbliższych okolicach i to jest w ogóle porażka. Same firmy instalatorskie albo ceny z kosmosu 2 x drożej niż w Jeleniej Górze.

• 2 years później...
  pierwek napisał:
Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć gdzie we Wrocławiu mógłbym kupić w rozsądnej cenie profile aluminiowe do paneli FV 40x40. jest fajna firma w Jeleniej Górze ale to trochę za daleko tam się tarabanić. Szukam czegoś we Wrocławiu lub najbliższych okolicach i to jest w ogóle porażka. Same firmy instalatorskie albo ceny z kosmosu 2 x drożej niż w Jeleniej Górze.

Grupa AMP w Siechnicach, my tam kupowalismy rok temu, ceny jak na Wro norm

• 1 month później...
  • 2 months później...
  W dniu 3.01.2012 o 11:10, jarett napisał:

Taa w przypadku konglomeratów to one potrafią ważyć sporo powyżej 100 kg. Akrylowe tak do 60 kg. Ta którą mam spokojnie da się przenieść we dwie osoby. Całe szczęście dostałem swoją dostawczym z windą i kurier mi to podwiózł pod garaż. Formalności to osobny temat. Mnie czeka jeszcze potyczka z Tauronem i wymiana kabli.

Wanna wolnostojąca z konglomeratu. 170kg sama wanana/222kg razem z opakowaniem (tak napisane na metce) We trzech niezbyt cherlawych chłopów ledwo udało nam się ją wysunąć z auta do garażu (bo max fliz wysłał taki ładunek jakimś rozpierdzielonym rzęchem zamiast czymś większym z windą i paleciakiem).

Garaż już mnie zaczyna bardziej śmieszyć niż martwić a szczególnie niekończąca się potyczka z MC. Największym moim zmartwieniem jest brak mediów (w wyniku wielu niekorzystnych zbiegów okoliczności jeśli idzie o formalności), a co za tym idzie brak ogrzewania, a co za tym idzie niemożnosć kontynuowania wykończeniówki (do prac "drewnianych" wymagane jest min 15st.), a co za tym idzie jakieś dymy w banku.

Expand