kedob 20.03.2007 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 u nas byl porzadny piach, bardzo dobrze zageszczony i ubity warstwami i na gto od razu chudziak. Kulka: Interesuje mnie następny etap, po wylaniu chudziaka. Robisz wtedy izolcję p.wilgociową, cieplną, wylewkę itd. Pytam bo chcę klepnąć termin u instalatorów a od rodzaju izolacji zależy kiedy oni wchodzą - jeśli papa to po wykonaniu izolacji, jeżeli folia to przed izolacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedob 20.03.2007 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Pytanie nr 2.Kominy wentylacyjne na parterze ciągnie się od samej posadzki, czy można zacząć od miejsca w którym jest kratka wlotowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 20.03.2007 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Pytam, choć ostatnio nikt moich pytań chyba nie czyta Gdzie mozna zobaczyć duży wybór dachowek w jednym miejscu? W lech-budzie byłam, sporo jest niemieckich dachowek wybranych firm. Chciałabym porównać w jednym miejscu np. Rupp, Robena, Creatona, Bogena i td. Bardzo prosze o namiary. Pani Koala, ja jestem w tej samej sytuacji, wykopy wygladaja jak basen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 20.03.2007 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 kedobu mnie:papa asfaltowa -- styropian 10 cm -- folia PE -- wylewka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 20.03.2007 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Pytam, choć ostatnio nikt moich pytań chyba nie czyta Gdzie mozna zobaczyć duży wybór dachowek w jednym miejscu? W lech-budzie byłam, sporo jest niemieckich dachowek wybranych firm. Chciałabym porównać w jednym miejscu np. Rupp, Robena, Creatona, Bogena i td. Bardzo prosze o namiary. Pani Koala, ja jestem w tej samej sytuacji, wykopy wygladaja jak basen lech bud, popowice (nie wiem jak sie nazywa firma, po prawej stronie jadąc w stronelesnicy, potem gaja na opolskiej, wobo na skrajnej, domex na karmelkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 20.03.2007 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 lechbud to chyba slawne glinianki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 20.03.2007 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 nie,popowice to mili panowie, a lechbud miła pani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 20.03.2007 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Natalio - różne hurtownie mają w ofercie inny asortyment, takie są moje obserwacje, i chyba ciężko będzie porównać wielu producentów i różne modele w jednej hurtowni. A pana B. polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 20.03.2007 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Pytanie nr 2. Kominy wentylacyjne na parterze ciągnie się od samej posadzki, czy można zacząć od miejsca w którym jest kratka wlotowa? u mnie murowali na warstwie bloczków betonowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 20.03.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Ponawiam pytanie do bardziej zaawansowanych budowniczych. Jaką robiliście izolację podłogi na gruncie? Z papy+folia, sama folia czy macie inne patenty? Pozdrawiam Kedob u mnie będzie robił wylewki Janzar i zgodnie z jego opinią: papa termozgrzewalna, folia PE (ochrona styropianu przed składnikami papy, które wpływają destrukcyjnie na styro), styropian, folia PE (poślizg ), jastrych. Sama folia to nie izolacja, wystarczy mały kamyczek z chudziaka (a tych nie brakuje) i za chwilę nie ma izolacji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedob 20.03.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 kulka i .w. , dabell dziękuję za info, ale rodzi się jeszcze inne pytanie, mianowicie jak łączyłyście izolację poziomą ścian fundamentowych/z folii fundamentowej/ z izolacją chudziaka /papa/? Ale męcze...hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 20.03.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 kadoba oglądałeś te fotki? http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=96989 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 20.03.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Dzieki wszystkim! Halszka - ty chyba kupowałaś dachówki na Gliniankach, jaka to ulica? Maja duzy wybór? Ja zrobiłam wyceny dachu, od 24.000betonowa po 42.000 ceramiczna. Mam pytanie do rozpoczynających - gdzie mozna kupić bk12 na scianki działowe-nigdzie nie ma dwunastek. pozdr natalia A propo - na targach były okna, którymi się interesuję-GIDAMEX. Piekne, czekam na wycenę(Pewnie po wycenie polubię plastikowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 20.03.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 dziękuję za info, ale rodzi się jeszcze inne pytanie, mianowicie jak łączyłyście izolację poziomą ścian fundamentowych/z folii fundamentowej/ z izolacją chudziaka /papa/? Ale męcze...hehe W takiej sytuacji papę wywija się ok. 10 cm na ścianę i po sprawie. Izolacja ściany od fundamentów zostaje jak była, a podłoga na chudziaku jest zaizolowana odrębnie. u mnie problemu nie było - bo miałam wewnątrz wszędzie ok. 15 cm zakładów papy z izolacji fundamentów (nie oszczędzałam na etapie murowania ścian ), więc wewnątrz się tylko dokleiło kolejne warstwy papy termozgrzewalnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 20.03.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 A propo - na targach były okna, którymi się interesuję-GIDAMEX. Piekne, czekam na wycenę(Pewnie po wycenie polubię plastikowe) Natalio - ja właśnie tak zrobiłam , miałam wycenę okien Sitaka - ok. 35tys. zł a Oknoplast Kraków obustronny kolor i bajery wyszedł mi w promocji zimowej ok. 20,5 tys. zł. . pozdrawiam Dabell A propos - w Lechbudzie bardzo rzetelnie wyliczają ilośc dachówek - to tak komentarzem problemów z za małą ilością dachówek u Halszki po wycenie na Gliniankach . Z dachówek w Lechbudzie polecam Ci Bogena - jestem zakochana w swojej czekoladce na dachu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 20.03.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Mam pytanie do rozpoczynających - gdzie mozna kupić bk12 na scianki działowe-nigdzie nie ma dwunastek. hmm myśmy kupili 12 razem z transportem z Milicza (kupowaliśmy w hurtowni Eliot chyba z Mirkowa ale jak mówisz Natalio że jest problem to może sama powinnam zacząć szukać bo zabrakło mi około 1 palety... a może komuś zostało i chce sprzedać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedob 20.03.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 smiejus, dabell dzięki Natalia: widziałem 12 bk w LM na Bielanach w sobotę jak biegałem za cegłą silikatową. Może jeszcze mają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 20.03.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Dzieki wszystkim! Halszka - ty chyba kupowałaś dachówki na Gliniankach, jaka to ulica? Maja duzy wybór? Ja zrobiłam wyceny dachu, od 24.000betonowa po 42.000 ceramiczna. Natalko - dokładnie przy wjeździe na kąpielisko Glinianki, to zdaje się jest Lotnicza, mają tam też sporą ekspozycję, ale czasami mało dokładnie liczą ilość dachówek Jakie ilości dachówek kupiliście '' na zapas'' ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 20.03.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 halszko ja miałam wyliczone na tyle dokładnie, że jak ściągnęłam dachówki po montażu okien to akurat zostało - chyba kilkanaście sztuk dachówki podstawowej (ok. 1,5m2), mam jeszcze po 1-2 szt z każdego rodzaju (boczne prawe lewe itp.)- trzeba mieć bo jak przyjdą wichury... takie jak niedawno, to... . Jestem bardzo zadowolona z Lechbudu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 20.03.2007 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 ja mialam na styk! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts