kulka i.w. 23.03.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Jak troszkę pada to nic strasznego się nie dzieje. Nie wiem co z wodą w wykopach - chyba wolałabym, zeby mi w to betonu nie lali. Co do kruszywa - ja miałam 1000 zł za 27 ton z transportem więc wydaje się, ze masz ok cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 23.03.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 800zł za 24 t tłucznia z transportem jesr ok? Skąd bierzesz tłuczeń i jaki jest to konkretny tłuczeń -frakcja, etc? Czeka mnie podobny zakup na dniach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedob 23.03.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Hilfe! Jutro mają lać mi ławy. A tu leje! Ma to jakiś wpływ? Muszę na coś szczególnie uważać? Mam szalunki, ale woda w wykopie na pewno się zbierze, Muszą ją pewnie wylać? 800zł za 24 t tłucznia z transportem jesr ok? Wody radziłbym się przed betonowaniem pozbyć. Jak masz możliwość to wykop dołek poza obrysem fundamentów i sprobuj do niego przepchać wodę i zniego potem wiaderkiem wylać. A cena tłucznia jest rewelacyjna. Jak możesz to daj namiary na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 23.03.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Mam do Was pytanko - czeka mnie na dniach adaptacja projektu i muszę zdecydować co gdzie ma być. No i podstawowe pytanie - gdzie radzicie zrobić sypialnię rodziców (czyli nas )? Domek to parterówka z użytkowym poddaszem (na 95% będzie to Afrodyta z użytkowym poddaszem http://www.dobredomy.pl/?id_project=76&infopage=2 ) i waham się co robić . Z jednej strony korcą mnie skosy (aktualnie tez tak mam) i to, ze sypialnia bedzie bardziej wydzielona/intymna niz gdyby byla na dole, z drugiej strony mieszkanie na dole tez ma plusy (mniej biegania, wyjscie od razu na ogrod z sypialni najblizej ogrodu). Co radzicie? Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorhir 23.03.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 800zł za 24 t tłucznia z transportem jesr ok? Skąd bierzesz tłuczeń i jaki jest to konkretny tłuczeń -frakcja, etc? Czeka mnie podobny zakup na dniach . Ja też dołaczam się do pytania. Czy mogę prosić o namiary na priv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 23.03.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 a ten tluczen nadaje sie na droge? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 23.03.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 TS147 czy nie lepiej poszukać gotowego projektu z użytkowym poddaszem? Ten, który pokazujesz ma nieużytkowe poddasze więc trzeba znaleźć miejsce na schody zmienic pewnie strop, instalacje itp. i dojdzie ci około 60 m2 więc w sumie 200 m2 - taki chcesz dom? U nas wszystkie sypialnie są na parterze a na górze tylko strych My braliśmy tłuczeń po 850 zł za 24 t z transportem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 23.03.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Z tłuczniem trzeba uważać. Jest dostępny na rynku taniej tłuczeń o zielonkawym odcieniu. Zawiera szkodliwe składniki. Każdy fachowiec od drogi, z którym miałem kontakt uprzedzał mnie przed tym materiałem. Mam pytanie: czy ktoś nie wie gdzie można pożyczyć pompę do brudnej wody? Taką w miarę profesjonalną na ropę czy benzynę. Strażacy mają takie do wypompowywania wody z piwnic. Ale nie znam żądnego strażaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
as24 23.03.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Pani Koala Koparkowego juz mamy z Zurawiny 80zl/h + dojazd. Stal cena na dzis: 12 - 2,59/kg netto6 - 2,49/kg nettoDeski do szalunków: 460zł/m3 nettoGeodeta 400zł W czwartek ruszamy do boju. A od jutra ma byc słonce, wiec uszy do gory! A lejecie beton w ziemie czy w szalunek?? Ania i Alek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 23.03.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 As 24, możesz podać namiar na te firmę od stali i szalunków. Pozdrawiam. Acha, myśmy lali beton na ławy bezpośrednio w ziemię. Potem wylewaliśmy fundament i tu już były potrzebne szalunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 23.03.2007 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 TS147 czy nie lepiej poszukać gotowego projektu z użytkowym poddaszem? Ten, który pokazujesz ma nieużytkowe poddasze więc trzeba znaleźć miejsce na schody zmienic pewnie strop, instalacje itp. i dojdzie ci około 60 m2 więc w sumie 200 m2 - taki chcesz dom? U nas wszystkie sypialnie są na parterze a na górze tylko strych Nie zrozumielismy się . Zamierzam kupić gotowy projekt JUŻ z poddaszem użytkowym (będzie nazywał się Artemida a nie Afrodyta) - po prostu jest własnie kończony przez pracownię i nie ma go jeszcze na stronie i nie miałem jak dać linka ( i stad link do Afrodyty, żeby było wiadomo o co mi chodzi). Na górze będzie około 50-55m2. Ogólenie celowałem w 160-180m2, tutaj będzie około 190-195m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 23.03.2007 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Mam do Was pytanko - czeka mnie na dniach adaptacja projektu i muszę zdecydować co gdzie ma być. No i podstawowe pytanie - gdzie radzicie zrobić sypialnię rodziców (czyli nas )? Domek to parterówka z użytkowym poddaszem (na 95% będzie to Afrodyta z użytkowym poddaszem http://www.dobredomy.pl/?id_project=76&infopage=2 ) i waham się co robić . Z jednej strony korcą mnie skosy (aktualnie tez tak mam) i to, ze sypialnia bedzie bardziej wydzielona/intymna niz gdyby byla na dole, z drugiej strony mieszkanie na dole tez ma plusy (mniej biegania, wyjscie od razu na ogrod z sypialni najblizej ogrodu). Co radzicie? Pzdr, TS A jakie duże są dzieci? Jak maluchy to nie wyobrażam sobie, by w nocy szukając mamy lub taty schodziły na dół lub któreś z rodziców biegało w te i nazad . Jak duże - to czemu nie - sypialnia na dole to większa swoboda i intymność . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 23.03.2007 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 ja tez chciałam lać ławy prosto w ziemie, ale mój pierwszy wykonawca to był taki wirtuoz, że kopał ławy 2 tygodnie a potem okazało się,że za płtyko(ps mam dom o obrysie 130m3, zeby nie bylo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_1024 23.03.2007 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Mam do Was pytanko - czeka mnie na dniach adaptacja projektu i muszę zdecydować co gdzie ma być. TS Osobiscie bardzo polecam pania Kamile. Robi rozmaite adaptacje, projektuje wnetrza itd. Ma tez duzo namiarow na dobrych fachowcow Bedzie nam robila rozmaite przerobki projektowe. Bardzo przyjemna i sympatyczna osoba. Namiary:- +48608636624 (dzwonic od pon-piatku.) na weekendy moze miec wylaczona komorke. Prosze powiedziec,ze polecal ja Andrzej (budowa w Brzezinie) to na pewno sie ucieszy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 23.03.2007 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 A jakie duże są dzieci? Jak maluchy to nie wyobrażam sobie, by w nocy szukając mamy lub taty schodziły na dół lub któreś z rodziców biegało w te i nazad . Jak duże - to czemu nie - sypialnia na dole to większa swoboda i intymność . Będą na dniach, więc raczej malutkie . Pierwszą fazę (kilka lat) będziemy na pewno na tym samym piętrze (pewnie dół), ale budując dom muszę patrzeć na dłuższą perspektywę niż 2-4 lata - wprowadzenie niektórych zmian potem będzie niestety niemozliwe . I stąd muszę podjąć decyzję, czy robić 3 pokoje na górze (dzieci i my) czy tylko dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 23.03.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Mam do Was pytanko - czeka mnie na dniach adaptacja projektu i muszę zdecydować co gdzie ma być. TS Osobiscie bardzo polecam pania Kamile. Robi rozmaite adaptacje, projektuje wnetrza itd. Ma tez duzo namiarow na dobrych fachowcow Bedzie nam robila rozmaite przerobki projektowe. Bardzo przyjemna i sympatyczna osoba. Namiary:- +48608636624 (dzwonic od pon-piatku.) na weekendy moze miec wylaczona komorke. Prosze powiedziec,ze polecal ja Andrzej (budowa w Brzezinie) to na pewno sie ucieszy. Pozdrawiam My też ją polecamy i prosimy pozdrowić. Potwierdzam wszystko co napisał przedmówca Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 23.03.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Osobiscie bardzo polecam pania Kamile. Robi rozmaite adaptacje, projektuje wnetrza itd. Ma tez duzo namiarow na dobrych fachowcow Bedzie nam robila rozmaite przerobki projektowe. Bardzo przyjemna i sympatyczna osoba. Namiary:- +48608636624 (dzwonic od pon-piatku.) na weekendy moze miec wylaczona komorke. Prosze powiedziec,ze polecal ja Andrzej (budowa w Brzezinie) to na pewno sie ucieszy. Pozdrawiam My też ją polecamy i prosimy pozdrowić. Potwierdzam wszystko co napisał przedmówca Pozdrawiam Dzięki - na pewno się z nią skontaktuję . Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 23.03.2007 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Nasz dom jeszcze nie stoi, ale..... MAMY JUZ BASEN!!!! Po wczorajszym sciaganiu humusu i dzisiejszych opadach poda stoi w calym wykopie Mam nadzieje ze od jutra rzeczywiscie pogoda sie poprawi i w przyszlym tygodniu bedziemy mogli lać ławy - ale na pewno nie bedziemy ich lać w wodę moze uda sie wode jakos "wyssać" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 23.03.2007 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Podobno od niedzieli przez cały tydzień pogoda super 14~17 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doska1719500980 23.03.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Witam W przyszłym tygodniu zamawiamy strop teriva wiecie może gdzie można go kupić, bo w hurtowniach straszą że i z tym materiałem zaczyna być problem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts