ElaMa 23.03.2007 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Do Zaborków: My mamy na fakturze 60 worków zaprawy cienkowarstwowej do silikatów. Trzeba uważać z tymi ilościami, gdyż klej ma krótką datę przydatności ( u nas miał tylko pół roku). Jak są jakieś opóźnienia w robotach, to potem się nie nadaje do budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 23.03.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Nasz dom jeszcze nie stoi, ale..... MAMY JUZ BASEN!!!! Po wczorajszym sciaganiu humusu i dzisiejszych opadach poda stoi w calym wykopie Mam nadzieje ze od jutra rzeczywiscie pogoda sie poprawi i w przyszlym tygodniu bedziemy mogli lać ławy - ale na pewno nie bedziemy ich lać w wodę moze uda sie wode jakos "wyssać" Ja mam dwa baseny (dom+garaz) Stal jest najtańsza w RETURNIE tel. 71/346-37-20 ul. Swojczycka. Właśnie gdzy dziś kupowałam zmieniano cenniki... Co sie dzieje? Żebym tak moje dochody rosły w takim tempie.. Natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 23.03.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Mąż dzisiaj pytał o Terivę w Builderze na Armii Krajowej. Powiedzieli, że trzeba zamawiać z miesięcznym wyprzedzeniem. Maja nam zrobić wstępną wycenę, ale nie wiem jak stoją cenowo. Może ktos ma rozeznanie gdzie najkorzystniej mozna kupic terrivę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anndy 23.03.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Podobno od niedzieli przez cały tydzień pogoda super 14~17 stopni. Oj przydałoby się już -przeprowadzka w taką pogodę jest średnio przyjemna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaborki 23.03.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Do Zaborków: My mamy na fakturze 60 worków zaprawy cienkowarstwowej do silikatów. Trzeba uważać z tymi ilościami, gdyż klej ma krótką datę przydatności ( u nas miał tylko pół roku). Jak są jakieś opóźnienia w robotach, to potem się nie nadaje do budowy Dzięki za odpowiedź, wiedziałam, że 200 worków to coś za dużo Pozdrawiam, ilona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolmen1 23.03.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Witam,potrzeba mi hydraulika, ktory zalozy opaske na rure magistralna, wykona przylacze w Kobierzyce. moj tel. 607 103 401Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_Wilkszyn 24.03.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Dzięki za odpowiedź, wiedziałam, że 200 worków to coś za dużo Z tych 200 worków moglibyście sobie zbudować piękny wał przecipowodziowy wokół domu ;) Pozdrawiam, Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 24.03.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 No Anndy, szczerze gratuluję. A u nas od poniedziałku zaczynamy ze ścianami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nado 24.03.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Pytanie do wszystkich którzy budowali z silikatów na klej z Alpolu Ile wam poszło worków, bo muszę zamówić a w hurtowni raz mi wyliczyli 50 worków, a za drugim razem 200, a jest różnica zapłacić 1000 czy 4000 Pozdrawiamy, Ja stawiałem dom w KamieńcuWr. 230m2 i poszło mniej jak 50worków. Te 200! worków to ktoś musiał na 4 domy policzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Umka 24.03.2007 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Witam serdecznie szanowna Grupe po dlugiej nieobecnosci Pani Koalo - gratuluje powiekszenia rodzinki i rozpoczecia budowy Poradzcie, prosze, gdzie mozna kupic BK w dobrej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 24.03.2007 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Witam W przyszłym tygodniu zamawiamy strop teriva wiecie może gdzie można go kupić, bo w hurtowniach straszą że i z tym materiałem zaczyna być problem Pozdrawiam Witam My zamawialiśmy materiały na ul Opolskiej 136 MSM materialy budowlane - ( Gaja ). Jak pamietam, to teriva ( z Długołeki - Betard ) byla dostepna. Prosze zapytać, może sie uda. Jak do tej pory dobra obsługa i raczej sprawnie wszystko poszło. Nas obsługiwał Pan Sławomir Tutak tel 601 059 003 - sprawnie i na temat. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 24.03.2007 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Witam serdecznie szanowna Grupe po dlugiej nieobecnosci Pani Koalo - gratuluje powiekszenia rodzinki i rozpoczecia budowy Poradzcie, prosze, gdzie mozna kupic BK w dobrej cenie? W dobrej cenie? zalaezy jaka cena jest dla Ciebie dobra BK generalnie nie ma - chyba ze sie myle - to mnie poinformujcie W Gai na Opolskiej mieli w czwartek jeden transport (ok 800 szt) po 10 zl/szt - cena super, tylko nie wiem czy jeszcze maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 24.03.2007 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 [quote Poradzcie, prosze, gdzie mozna kupic BK w dobrej cenie? W Castoramie widziałam BK szary po 6.50, sama szukam BK 12 na ścianki działowe. W hurtowni mi powiedziano, żebym szukała w okolichach Wałbrzycha, Świdnicy... Teraz się nie pyta o dobrą cenę BK, tylko CZY JEST W OGOLE... Natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Umka 24.03.2007 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 fasola25, Natalia Stanko Bardzo dziekuje . Zaczynam zastanawiac sie nad zaopatrzeniem w materialy wylacznie w marketach - roznica cen robi wrazenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 24.03.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Ławy wylane! Poszło 21 kubików betonu Wody nie udało się całkowicie usunąć . ale szalunki trzymały mocno i podobno nie będzie problemów W poniedziałek mury zaczną się piąć do góry! Ten tłuczeń za 800 zeta/22t to jest szary (bez zielonych nalotów w każdym bądź razie), gruby kliniec do zasypywania torowisk z okolic Strzelina. Jak najbardziej nadaje się na drogę. Zamawiał mi go mój budowniczy u p. Markowskiego (504270126). Gruszki śmigały dzisiaj po nim aż miło zamiast wkopywać się w moją glinę. Za to Pan Koala zażywał kąpieli błotnych kopiąc doły w poszukiwaniu zasypanej rury z wodą. Szczęśliwie odnalazł i teraz pozostaje mu jedynie odnaleźć koniec z zaworem W poniedziałek zaczynam rozglądać się za styro do ocieplania fundamentów. Też się czeka, czy od ręki można dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElaMa 24.03.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Pytanie do tych wszystkich, którzy wykończeniówkę mają za sobą lub są w trakcie. Gdzie w rozsadnej cenie można dostać we Wrocku parkiet jesionowy i glazurę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 24.03.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 ElaMa glazura w bardzo przystępnych cenach jest w Womagu na Bystrzyckiej i Karmelkowej. Mają głównie glazurę hiszpańską, nie jest tak opatrzona jak gdzie indziej w sklepach (wszędzie polskich kolekcji jest dużo). Ceny są bardzo rozsądne - ok. 50-70zł/m2. Mają też droższe płytki i gresy. Ja wybrałam dzisiaj (małż zaakceptował ) dość drogie gresy na całość podłogi na parterze w cenie ok. 119-138zł. Piękne i niezniszczalne (najwyższa 5 klasa ścieralności), ale warto raz a dobrze, natomiast do łazienki płytki za 49 zł. Parkietem jesionowym o grubości 22mm sama jestem zainteresowana. Może ktoś podpowie namiar? pozdrawiam Dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slav 24.03.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Witajcie, Jak juz wiecie szalenstwo na rynku materialow budowlanych siega juz prawie zenitu a my tak chcemy rozpoczac budowe. Pilnie poszukujemy Silikatu N24 drazonego ok 5050 bloczkow .... rety nigdzie nie ma.Ola i Jacek pisaliscie, ze Wasz znajomy oferowal silikat. Czy moglibysmy prosic o namiar na tego pana. EiS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedob 24.03.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Ławy wylane! Poszło 21 kubików betonu Wody nie udało się całkowicie usunąć . ale szalunki trzymały mocno i podobno nie będzie problemów W poniedziałek mury zaczną się piąć do góry! Ten tłuczeń za 800 zeta/22t to jest szary (bez zielonych nalotów w każdym bądź razie), gruby kliniec do zasypywania torowisk z okolic Strzelina. Jak najbardziej nadaje się na drogę. Zamawiał mi go mój budowniczy u p. Markowskiego (504270126). Gruszki śmigały dzisiaj po nim aż miło zamiast wkopywać się w moją glinę. Za to Pan Koala zażywał kąpieli błotnych kopiąc doły w poszukiwaniu zasypanej rury z wodą. Szczęśliwie odnalazł i teraz pozostaje mu jedynie odnaleźć koniec z zaworem W poniedziałek zaczynam rozglądać się za styro do ocieplania fundamentów. Też się czeka, czy od ręki można dostać? Gratulację z okazji wylania ław, a swoją drogą to całkiem pokaźne te ławy skoro poszło tyle betonu. Pogodę zapowiadają ładną więc ze ścianami pogonią szybko do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anrewi 24.03.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Witajcie! Przyszedł czas żeby się z Wami przywitać Jesteśmy wraz z mężem świeżo po zakupie działki i mamy nadzieję niebawem ryszyć z budową. A dom nasz będzie w Oławie. Mam nadzieję, że pomożecie nam drodzy forumowicze, przebrnąć przez ten nierzadko trudny okres. No i już kieruję się do Was z pierwszym pytaniem: CZY KTOŚ MA NIEPOTRZEBNY BARAK - CHĘTNIE KUPIĘ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts