scur 26.03.2007 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Witajcie! Przyszedł czas żeby się z Wami przywitać Jesteśmy wraz z mężem świeżo po zakupie działki i mamy nadzieję niebawem ryszyć z budową. A dom nasz będzie w Oławie. Mam nadzieję, że pomożecie nam drodzy forumowicze, przebrnąć przez ten nierzadko trudny okres. No i już kieruję się do Was z pierwszym pytaniem: CZY KTOŚ MA NIEPOTRZEBNY BARAK - CHĘTNIE KUPIĘ Pozdrawiam WITAMY !!! Gratulujemy podjęcia decyzji. Teraz już tylko wystarczy zakasać rękawy i do roboty ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 26.03.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Witajcie, Jak juz wiecie szalenstwo na rynku materialow budowlanych siega juz prawie zenitu a my tak chcemy rozpoczac budowe. Pilnie poszukujemy Silikatu N24 drazonego ok 5050 bloczkow .... rety nigdzie nie ma. Ola i Jacek pisaliscie, ze Wasz znajomy oferowal silikat. Czy moglibysmy prosic o namiar na tego pana. EiS Zostało nam po naszej budowie 8 palet pustaków. Jest to Silikatka Teodory gr 25 cm. Są orginalnie zapakowane, na paletach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 26.03.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Witam drogich Wrocławian, czy ktoś z Was wie może, gdzie we W-wiu jest dobrze wyposażony sklep z fotelikami samochodowymi. Zazwyczaj w sklepach jest parę słabych modeli producentów typu gracco, tako itp. W sklepach internetowych jest tego od groma, ale ja jednak chciałabym mieć możliwość "przymiarki". Interesują mnie foteliki roemera, kiddy lub recaro. Z góry dziękuję! Duży wybór jest w askocie na Hubskiej i na Sztabowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakub Wilkoński 26.03.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 kochani powiedzcie proszę jak macie obrobione u góry kominy. Człek który mi kominy wykańcza (systemowe z kom-wentu) wyprowadził rurę ceramiczną powyżej komina, zaszalował dookoła i wylał czapkę. Twierdzi że ocieplił do samego końca aż pod czapkę, a płyta czapki ŚCIŚLE dolega do wkładu ceramicznego (są ze sobą trwale związane). Czy tak powinno być? Wydaje mi sie że tak jak zrobił to po pierwsze, komin kompletnie nie ma jak się wentylować (w instrukcjach schiedla piszą żeby zakończyć ocieplenie 8 cm przed czapką) i tam między czapką a wkładem musi być dylatacja, po drugie, cały wkład ceramiczny przecież jest oddylatowany więc jak go na końcu scementował z czapką to mi to popęka jak się komin nagrzeje ... ;/ Mam rację czy tylko się czepiam. a tak poza tym to serdeczne cześć dla wszystkich nowo budujących, widać że wiosna przyszła Czapa nie może na sztywno być związana z wkładem ceramicznym, musi być dylatacja wypełniona np specjalnym silikonem. Pod czapą w ostatnim pustaku wycina się małe otwory, którymi komin się wentyluje, otulina wydaje mi się że powinna kończyć się parę cm pod czapą. anrewi witajcie w klubie kurde włażę dzisiaj na dach bo coś podejrzewam, że mam tak samo źle zrobione !!!! ale co teraz z tym zrobić - nawiercać otwory wokół wkładu, wyciąć szlifierką wkład poniżej czapy i wsadzić rurę stalową ??? Qba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakub Wilkoński 26.03.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Z innej beczki - kto u Was robił instalacje telefoniczną, komputerową i antenową - elektryk ?? u kogo z Was robił instalacje Pan Sławomir Szynka, bo dobrzykowice wspomina tylko o instalacji elektrycznej i piorunochronie ale jak wygląda sprawa tych ww instalacji specjalistycznych ??!! Qba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuch 26.03.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 w Askocie nie ma kiddy i we Wrocku w ogóle nigdzie nie ma, Askot na Gaju (nie sztabowa) ma Recaro A u nas już stawiają piętro:) potem tylko rozwałka starej części i dach i koniec. Kupiliśmy Braasa brąz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tab 26.03.2007 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Parkietem jesionowym o grubości 22mm sama jestem zainteresowana. Może ktoś podpowie namiar? pozdrawiam Dabell Zobacz w Centrum Podłóg i Korka w Domarze przy Braniborskiej Swój parkiet ( jeszcze nie położony - na dniach będzie) brałam w Brzykowie, koło Trzebnicy. Właściciel zaopatruje powyższe Centrum Podłóg i Korka. tel. 071-312 33 18, 605 545 178 Nie wiem czy ma jesion 22mm, dąb na pewno jest. Ma też jesion 16mm w różnych długościach np. 300/70/16 lub 450/70/16 Nie chcę podawać cen, bo to naprawdę indywidualna sprawa, oczywiście zależy też od wyboru. pozdrawiam wiosennie wszystkich budujących i tych co na finiszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 26.03.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 [ kurde włażę dzisiaj na dach bo coś podejrzewam, że mam tak samo źle zrobione !!!! ale co teraz z tym zrobić - nawiercać otwory wokół wkładu, wyciąć szlifierką wkład poniżej czapy i wsadzić rurę stalową ??? Qba Qba był u nas dziś kier.bud. powiedział że jest ok, majster stwierdził że dodatkowo nawierci dziurki pod czapą żeby była wentylacja. Jak coś mi na kominie wyjdzie albo popęka to obaj będą ugotowani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Jacek 26.03.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Witajcie, Jak juz wiecie szalenstwo na rynku materialow budowlanych siega juz prawie zenitu a my tak chcemy rozpoczac budowe. Pilnie poszukujemy Silikatu N24 drazonego ok 5050 bloczkow .... rety nigdzie nie ma. Ola i Jacek pisaliscie, ze Wasz znajomy oferowal silikat. Czy moglibysmy prosic o namiar na tego pana. EiS Zostało nam po naszej budowie 8 palet pustaków. Jest to Silikatka Teodory gr 25 cm. Są orginalnie zapakowane, na paletach. Pozdrawiam Slav Dzisiaj rozmawiałem z gościem od naszego mat.na ściany. Niestety nie mam dobrych wieści. mówi że nie da rady załatwić więcej tych bloczków bo i tak już dla nas robi wielką łaskę i powinniśmy się cieszyć i "nie kombinować"-przykro mi,robiłem co mogłem Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElaMa 26.03.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Do SlavNamiar do Pana od silikatów: Krzysztof Sokołowski tel. 604-995-520 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 26.03.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Ło matko!! Dwa dni mnie tu nie było i tyle sie dzieje:))) Wylane ławy, zalane stropy, wymurowane scianki:) Tyle nowych osób:) Wszystkim zycze powodzenia, mocnych nerwów, cierpliwosci i dobrej zabawy z budowania Ale pochwale się, że i my nie próżnujemy:) Zaczęli u nas szaleć elektrycy:) Andy - ale Ci fajnie i pogoda jak zamówiona serTom - wysylam Ci namiary na priv Jakub Wilikoński - u nas nasi elektrycy robią cała instalację internetowa, TV, telefoniczna, domofonowa robia. anrewi - witam witam:))) Chyba się trochę znamy co Co do parkietów: Myślał ktos, żeby tutaj kupic? http://www.podlogi.net/go/_info/?id=497 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 26.03.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 No i jeszcze jedno. Mam do odsprzedania 2 palety silkatów z Ludyni N24.Naszemu sąsiadowi zostało po budowie ok. 7 palet Silikatów z Teodorów też 24. Gdyby ktoś chciał - to niech pisze. Przewieźć je sobie trzeba będzia z Gajkowa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 27.03.2007 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 hej GrupoNie zostało komusna budowie moze tak 8mb izolacji poziomej ?(sciana szerokosci 30cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
as24 27.03.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Stoje przed dylematem: rolety zewnetrzne w sytemie RKS czy naokienne... RKS wymagaja odpowiednio wymurowanej ściany, aby na etapie murow wbudowac skrzynke i sa drozsze, ale czy lepsze??? Naokienne tansze, ale ponoc roletki z moskitiera maja tendencje do wypadania A co wy o tym sądzicie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 27.03.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 as24 - temat rzeka.... my idąc za radą forumowego guru od okien jareko zdecydowaliśm się na rolety w systemie beeclever, ponoć jeszcze lepsze są w systemie integro, nawet nie wiem, czy są istotne różnice w cenie. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
as24 27.03.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 no to bede sie kontaktowac z jareko. Klopot ten ze sciana ma byc 1-warstwowa, no i jakos trzeba ukryc skrzynki. Powtarzaja sie posty, ze obecnie najlepsze systemy to:1. BeClever2. Integro3. POjawia sie jeszcze Heroal Musze rozwiazac ten temat zanim mury dojda to poziomu nadproza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorhir 27.03.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Mam pytanko - czy ktoś z Was może mi polecić sprawdzonego fachowca od tarasów drewnianych? Będę wdzieczna za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakub Wilkoński 27.03.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Jaki uzyskaliście rabat od cen katalogowych na piec i grzejniki [piec kondensacyjny gazowy pomijając marke] bez dodatkowych promocji producenta ??!!Czy 10 % to jest norma czy można więcej ?? Qba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 27.03.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Cześć, Podobnie jak kilka osób ostatnio , chciałem się pochwalić, że od dzisiaj przeglądamy Grupę Wrocławską już w czwórkę . Wczoraj dołączyli do nas chłppczyk i dziewczynka . Na razie jeszcze malutkie, wiec w inkubatorkach. http://img294.imageshack.us/img294/1448/razemqq7.jpg Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 27.03.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 cześć, podobnie jak kilka osób ostatnio , chciałem się pochwalić, że od dzisiaj przeglądamy grupę wrocławską już w czwórkę . Wczoraj dołączyli do nas chłppczyk i dziewczynka . Na razie jeszcze malutkie, wiec w inkubatorkach. http://img294.imageshack.us/img294/1448/razemqq7.jpg pzdr, ts cool!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts