_Adam12 28.03.2007 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Na targach miał stoisko tartak Dobroszyce (koło Oleśnicy). Wystawiali schody, moim zdaniem bardzo ładne i porządnie wykonane (tak na pierwszy rzut oka). Jestem prawie zdecydowana, choć do schodów u nas jeszcze daleko, ale może komuś tez podpasują. Można prosić o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 28.03.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Do Adama. tartak Dobroszyce, ul. Lipowa 11 tel (071)314 11 97, 600 104 753.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtw1 28.03.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Ponowię swoje pytanie - czy ktoś może mi polecić wykonawcę drewnianego tarasu? Nikt ze znajomych nie robił drewnianego. Ale może ktoś z forumowiczów mi pomoże w poszukiwaniach Gdybyś zdecydował się na taras z kostki brukowej --to mam solidnych fachowców----------właśnie kończą w tym tygodniu u nas ------ / Robią wszystko : drenaż rynnowy, opaske, taras, podjazd,alejki ogrodowe i... schody pół okrągłe --jakie sobie wymarzyłam ---------wszystko z kostki staromiejskiej w kolorze jesieni / robią też z kostki granitowej / Pozdr. MTW1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 28.03.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 MTW1 Małgosiu, daj namiary na ekipe od tarasów na priv Pozdrawiam natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 28.03.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 MTW jeśli możesz podeślij proszę namiar na priv. dorhirw sprawie tarasu zapytam znajomą, ale na cito to tego nie będe miała. Odezwę się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtw1 28.03.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 kulka,NataliaSmiejus ---namiary na brukarzy--poszły na priv MTW1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ropson 28.03.2007 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Ponowię swoje pytanie - czy ktoś może mi polecić wykonawcę drewnianego tarasu? Nikt ze znajomych nie robił drewnianego. Ale może ktoś z forumowiczów mi pomoże w poszukiwaniach Gdybyś zdecydował się na taras z kostki brukowej --to mam solidnych fachowców----------właśnie kończą w tym tygodniu u nas ------ / Robią wszystko : drenaż rynnowy, opaske, taras, podjazd,alejki ogrodowe i... schody pół okrągłe --jakie sobie wymarzyłam ---------wszystko z kostki staromiejskiej w kolorze jesieni / robią też z kostki granitowej / Pozdr. MTW1 Ja tez poprosze o namiar na prv i moze jakąs fotke jak to wyglada ta ich robota zwlaszcza tarasy bo sie zastanawiam czy kafle czy bruk na taras. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 28.03.2007 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 kulka i.w. Ale Hania urosła !!! Bo rozumiem, że ta śliczna pyza na avatarku to Wasza pierworodna. Cudze dzieci ......... i to święta racja. Pozdrawiam Tak jest:) To nasz Haneczka, która rośnie jak na drożdżach:)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 28.03.2007 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Aha - przylaczam sie do pytania o stolarza od schodow i na misow od podbitki i od tynkow zewnetrznych Stolarzy dam jak już będe pewna ze mogę ich polecić (z drugim rozmowa jutro, a robotę pierwszego mamy pooglądać u znajomej). Podbitkę i tynk zewnętrzny podaje na priv. p.s. gratuluję przeprowadzki:)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorhir 29.03.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 MTW jeśli możesz podeślij proszę namiar na priv. dorhir w sprawie tarasu zapytam znajomą, ale na cito to tego nie będe miała. Odezwę się. śmiejus - czekam w takim razie cierpliwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 29.03.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Witam. Najlepsze życzenia dla najmłodszych forumowiczów i ich rodziców. Gratulacje dla Wojty z okazji przeprowadzki. Podaje namiary na stolarza od schodów 071-357-08-41. Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtw1 29.03.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Ponowię swoje pytanie - czy ktoś może mi polecić wykonawcę drewnianego tarasu? Nikt ze znajomych nie robił drewnianego. Ale może ktoś z forumowiczów mi pomoże w poszukiwaniach Gdybyś zdecydował się na taras z kostki brukowej --to mam solidnych fachowców----------właśnie kończą w tym tygodniu u nas ------ / Robią wszystko : drenaż rynnowy, opaske, taras, podjazd,alejki ogrodowe i... schody pół okrągłe --jakie sobie wymarzyłam ---------wszystko z kostki staromiejskiej w kolorze jesieni / robią też z kostki granitowej / Pozdr. MTW1 Ja tez poprosze o namiar na prv i moze jakąs fotke jak to wyglada ta ich robota zwlaszcza tarasy bo sie zastanawiam czy kafle czy bruk na taras. pozdrawiam oczywiście , ze wkleje zdjęcia ----tylko proszę o info jak to się robi -----bo zielona jestem mtw1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtw1 29.03.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 witam, Ponieważ sporo osób pytało mnie na priv o namiary na brukarzy , podaje na forum : MASTER BRUK --p. Andrzej Pałaszewski 501 75 10 10 /ekipa 5 osobowa ---bardzo sprawnie działająca ---posiadają sporą wiedzę na temat bruku ---zlecając im robotę , można obejść się bez projektu architekta ogrodów ---------bo doskonale doradzają . Trafiłam na nich na forum --polecali ich w białej liscie solidnych--dolnośląskie ---http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=61504 Cenowo --nie najtańsi -------ale warto , bo teraz o super fachowców trudno ----a przecież bruk się robi na lata . / załatwiają cały materiał potrzebny do ułożenia bruku czy kostki granitowej / Kilka ich prac można obejżec w Długołęce ---zapraszam też do siebie na Zachodnią . PozdrMTW1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 29.03.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Do Adama. tartak Dobroszyce, ul. Lipowa 11 tel (071)314 11 97, 600 104 753.pozdrawiam Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 29.03.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 witam, Ponieważ sporo osób pytało mnie na priv o namiary na brukarzy , podaje na forum : MASTER BRUK --p. Andrzej Pałaszewski 501 75 10 10 /ekipa 5 osobowa ---bardzo sprawnie działająca ---posiadają sporą wiedzę na temat bruku ---zlecając im robotę , można obejść się bez projektu architekta ogrodów ---------bo doskonale doradzają . Trafiłam na nich na forum --polecali ich w białej liscie solidnych--dolnośląskie ---http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=61504 Cenowo --nie najtańsi -------ale warto , bo teraz o super fachowców trudno ----a przecież bruk się robi na lata . / załatwiają cały materiał potrzebny do ułożenia bruku czy kostki granitowej / Kilka ich prac można obejżec w Długołęce ---zapraszam też do siebie na Zachodnią . Pozdr MTW1 Tyle chętnych się do nich zgłosi z samego forum, że będą mieli robotę na 10 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtw1 29.03.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 witam, Ponieważ sporo osób pytało mnie na priv o namiary na brukarzy , podaje na forum : MASTER BRUK --p. Andrzej Pałaszewski 501 75 10 10 /ekipa 5 osobowa ---bardzo sprawnie działająca ---posiadają sporą wiedzę na temat bruku ---zlecając im robotę , można obejść się bez projektu architekta ogrodów ---------bo doskonale doradzają . Trafiłam na nich na forum --polecali ich w białej liscie solidnych--dolnośląskie ---http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=61504 Cenowo --nie najtańsi -------ale warto , bo teraz o super fachowców trudno ----a przecież bruk się robi na lata . / załatwiają cały materiał potrzebny do ułożenia bruku czy kostki granitowej / Kilka ich prac można obejżec w Długołęce ---zapraszam też do siebie na Zachodnią . Pozdr MTW1 Tyle chętnych się do nich zgłosi z samego forum, że będą mieli robotę na 10 lat -no właśnie z terminami u nich może być już krucho .... pozdr. MTW1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 29.03.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Robiłam schody pół roku temu. 17 stopni bez spocznika, buk parzony, schody w "U" . POręcze proste, nie-gięte. Ogólnie prostota, mała balustradka na górze. Zapłaciłam 8,5 tys. Miałam wyceny z kilku stolarni. Różnica cen znacząca. Od 7 do 11 tys. No i cenowy odpał Rhintal 18 tys. Myśle, ze 14 tys to dużo ale może i u stolarzy ceny sie zmieniły. Mimo wszystko zrobiłabym rozeznanie jak jest u innych. Trzeba tez wziąśc poprawkę, ze dąb jest zawsze droższy od buku. Pozdrawiam Aga - jakie masz dokładnie te barierki? interesują mnie jakieś proste, ale nie tralki - szukam, ale jakoś nie mogę nic wypatrzyć dla siebie - możesz podesłać jakieś zdjęcie? Poszło na e-maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 29.03.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Aha - przylaczam sie do pytania o stolarza od schodow i na misow od podbitki i od tynkow zewnetrznych Poszło na e-maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 29.03.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Mam pytanie odnośnie aktulnych cen wykonia schodów drewnianych. Czy ktoś jest na etapie zamawiania lub sprawdzał ceny na rynku ? Znalazłem fachowca z polecenia i wycena mnie zszokowała lekko : - schody dębowe ( bez podstopnic ) - 18 stopni klejonych ( 2 warstwy dębnowe a w środek sosna ) - spoczynek dępowy - policzki i poręcz dębowe lekko giete ale bez żadnych bajerów. W sumie projekt ładny i ciekawy bez specjalnych udziwnień. Koszt 14.000 pln czyli 777 pln za stopień. A ja myślałem, że 500 - 600 wystarczy Z góry dziękuję za informacje. POdeślij mi na prv jakiegoś maila do Was to wyślę wyceny schodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anndy 29.03.2007 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 No a teraz czas na GRATULACJE!!!! dla wszystkich mam i ich slicznych bejbikow!!!!!!! - chyab nie bede wymieniac wszystkich, ktore sie urodzily w ciagu ostatnich 2 miesiecy, bo jeszcze nichcacy bym kogos pominela i co by bylo . Swietnie - moze za jakis czas potkamy sie z latoroslami na jakims budowlanym grillu?? . No i gratulacje dla Anndy'ego - zaczynalismy mniej wiecej w tym samym czasie i widze ze w tym samym czasie tez konczymy . Aha - przylaczam sie do pytania o stolarza od schodow i na misow od podbitki i od tynkow zewnetrznych Cześć Wojty, Dla Was również gratulacje, faktycznie mniej więcej tyle samo nam zajęlo to budowanie. Ale pracy wkoło jeszcze mnóstwo... Wszędzie oprawki z żarówkami zamiast lamp, mnóstwo rzeczyw jeszcze w kartonach, również dużo poprawek więc ciągle kurz i nic nie można już tak na całkiem urzadzić bo zaraz będzie trzeba przestawiac albo wynosić żeby nie poniszczyli przy tym poprawianu - powoli mam już dość tego etapu. Marzymy kiedy Ci wszyscy fachowcy w końcu przestaną nawiedzać nasz dom... Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts