Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

No niestety:( zaczyna sie "wysyp" kociat..

Bardzo dobrze sprawdzaj ludzi którym bedziesz swoje kocurki wydawac, bo niestety ilosc osób dla których to jest chwilowa zabaweczka jest porazająca.

Nie wspomne juz o karmicielach węży czy inny zboczeńcach..

A koteczkę po tym macierzyństwie warto wysterylizować:) Nadal będzie łowną kotka:)

do Halszka i Pani Koala.

Część dziewczyny :)

Co do kominów z Komwentu to nie wiem jak u Ciebie Halinko ale ja zamiast tego kleju który dają w Komwenciue musiałem kupić od Schidla. Ten komwentowski nie chciał wcale trzymać i na drugi dzień wkłady odchodziły :( . Ale nie wiem czy wina była tego kleju czy moje chłopaki na budowie coś mieszając nakombinowali (a tego nie wykluczam).

Co do samych kominów nie mam zastrzeżeń są ok.

Pozdrawiam

do Halszka i Pani Koala.

Część dziewczyny :)

Co do kominów z Komwentu to nie wiem jak u Ciebie Halinko ale ja zamiast tego kleju który dają w Komwenciue musiałem kupić od Schidla. Ten komwentowski nie chciał wcale trzymać i na drugi dzień wkłady odchodziły :( . Ale nie wiem czy wina była tego kleju czy moje chłopaki na budowie coś mieszając nakombinowali (a tego nie wykluczam).

Co do samych kominów nie mam zastrzeżeń są ok.

Pozdrawiam

hmm, kominy z komwentu mam na budowie, ale jeszcze nie pomurowane.

Z tego co widziałem do klejenia wkładów ceramicznych przywieźli mi już gotowy klej w szczelnych pojemnikach bez potrzeby jakiegokolwiek mieszania...ale może się mylę, jutro zerknę do pojemniczka ;-)

my mamy kominy z komwentu, przy murowaniu nie było problemów chociaż masa była do mieszania w proszku. Co do użytkowania nie powiem bo jeszcze nie używam.

ich cena w sumie była chyba porównywalna z ceną Schiedla po odpowiednim upuście ;-)

a co do murowania kominów, jeśli murarze będą je odrazu murować to można kupić a jeśli nie to lepiej kupic później chyba że zabezpieczycie jakoś ceramiczne wkłady. Na budowie wszystko co stoi dłużej niż 3 dni lubi sie niszczyć :(

U nas kominy trochę stały przed wymurowaniem i w cudowny sposób potłukł się trójnik i jedna kształtka ceramiczna, niby niewielki koszt ale trochę zachodu z dokupowaniem jest.

Warto też przeliczyć elementy które przywiozą, bo u nas pomiędzy przywozem (odbierał wykonawca) a moim dotarciem na budowę 2 elementy jakoś zniknęły... :evil:

ja miałem w pojemniczku proszek do mieszania. Ale w dniu kiedy ewkipa murowała nie było mnie na budowie i nie wiem czy wszystko dobrze zrobili z klejem więc nie wiem czy wina ich czy kleju. Zarzekali się ze tak zrobili jak było napisane na opakowaniu (zakładając że wogóle czytali :wink: ) trzeba bylo rozebrać pierwsze warstwy bo się nie trzymały i klleiłem na kupiony pośpiesznie klej Shidla. a pozatyk kominki są bardzo ok. i w moim przypadku były dużo tańsze