Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

ktoś chyba wcześniej pytał o barak budowlany...

jak wracałam wczoraj z Dobrzykowic do Wrocka widziałam na drodze pomiędzy Dobrzykowicami a Kiełczówkiem (taka wąska, gdzie przejeżdża się przez wał przy byłych polach irygacyjnych) ogłoszenie że jest barak do sprzedania i nawet tam stoi z informacją "sprzedam"

jakby ktoś był zainteresowany to można podjechać i zapytać, niestety numeru tel. nie mam. Jadąc od Dobrzykowic barak stoi w ogródku po lewej stronie

dorota

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Halszka,

a może mogłabys naskrobać coś bliżej apropo's tej akcji. Może być na prv. Coś ostatnio tez mi ten pomysł po głowie biega. :wink:

Pozdrawiam

Agnieszka

Agnieszko !

Na razie skromna to akcja, na http://www.onet.pl zamieściliśmy ofertę o sprzedaży mieszkania,

pojawiło się dwoje potencjalnych kupców, i z paru biur pośredniczących w handlu nieruchomościami

dzwonili z propozycją podpisania umowy współpracy,

co z tego wyjdzie, to na razie nie wiem :roll:

jest jeszcze http://www.gratka.pl ,

jakby ktoś miał rady dotyczące sprzedaży mieszkania to też chętnie posłucham :lol:

secam - ''mów do mnie jeszcze'' :lol: :lol: :lol:

oczywiście zapraszam, zabieraj Dorotkę i oglądajcie...

jak ktos chce ogrodzenie to zapraszam do mnie na prv,

a ja poszukuję drewna na elewację...wiem,ze pytałam juz o to 50000 razy ale przypomnijcie sklerotyczce...szukam najlepiej modrzewia, z frezem, duza ilośc..... slyszlam, ze najwiecej modrzewia jest w kotlinie klodzkiej i okolicach raciborza, jak ktos ma namiar please podajcie

Mam do Was pytanie

a w szczególności do osób

budujących się w gminie ŻÓRAWINA

Mam mały problem z przyłączem wodnym.

Okazało się że do mojej działki trzeba wykonać kawałek sieci wodnej (raptem 40 m) a dopiero od niej samo przyłącze. W związku z tym ze jest to sieć, trzeba zrobić projekt i załatwić wszystkie papiery oraz uzgodnienia, łącznie z pozwoleniem na budowę sieci wodnej (tak samo jak w przypadku budowy domu).

Na szczęście całą tą część mam juz za sobą.

Teraz staję przed wyborem firmy wraz z kierownikiem budowy do prowadzenia dziennika budowy (wszystko dla 40 metrów rury zakopanej w ziemi :( ).

Czy ktoś z Was (w gminie Żórawina) był w podobnej sytuacji i czy macie może jakąś firmę do polecenia która by to kompleksowo wykonała, ewentualnie ile płaciliście za wykonanie sieci wodnej.

I w dalszej części jak wygląda sytuacja po wykonaniu takiej sieci. Gmina życzy sobie żeby sieć przekazać im sieć po wykonaniu (oczywiście sama umywa ręce od wykonania lub od dofinansowania)

Czy są na to jakieś inne metody ?? Może macie jakieś doświadczenia jak to załatwić.

Z góry dziękuję

Mam do Was pytanie

Okazało się że do mojej działki trzeba wykonać kawałek sieci wodnej (raptem 40 m) [ciach]

Czy są na to jakieś inne metody ?? Może macie jakieś doświadczenia jak to załatwić.

Z góry dziękuję

podjedz do lokalnego urzędu od wody, pogadaj z lokalnym kierownikiem i ...życie staje sie łatwiejsze ;)

Lokalne działanie jest naprawdę skuteczne!

Mam do Was pytanie

Okazało się że do mojej działki trzeba wykonać kawałek sieci wodnej (raptem 40 m) [ciach]

Z góry dziękuję

podjedz do lokalnego urzędu od wody, pogadaj z lokalnym kierownikiem i ...życie staje sie łatwiejsze ;)

Lokalne działanie jest naprawdę skuteczne!

Dokładnie tak :-)

u nas taki pan kierownik od wody zajmował sie od początku wszystkim (projekt, złożenie papierów do pozwolenia na budowę) - dał również namiary na wykonawcę i będzie ją prowadził od strony formalnej.

witam,

Czy ktoś z Was ma kocioł na eko groszek ?

Albo ma namiary, gdzie we Wrocławiu lub okolicach można kupić dobrej jakości eko groszek?

\

Kupiliśmy kilka worków do testowania pieca----w Castoramie------jest tak mokry, że wogóle się nie spala ---------a w podajniku na paliwo -jest sporo wody ..

Pozdr

MTW1

Witam wszystkich,

Potrzebuję pilne informacji, ze względu na brak wody na działce (trzykrotne poszukiwania nie dały efektu) proszę o informację , gdzie można zdobyć beczki, aby w nich wozić wodę

Pozdrawiam i licze na Waszą pomoci

Na Allegro http://www.allegro.pl/item184645412_szambo_do_samodzielnej_budowy_najtaniej_dowoz.html

Może coś takiego się Wam przyda ?

Pozdrawiam

Ania

Witam. Mozecie polecic kogos od bram i ogrodzen? Chodzi mi o ogrodzenie murowane z klinkieru, metalowe przesla lub drewniane sztachetki i brame wjazdowa przesuwana. Bardzo prosze o kontakty. Moze byc na priv. Dzieki, pozdrawiam

TEŻ POPROSZĘ o sprawdzony namiar-------

Również , gdzie w dobrych cenach można teraz znaleźć --klinkier

PozDR

mtw1

a ja szukam namiarów na kogoś kto może zrobić zwykła bramę do płotu siatkowego.... no i najlepiej jakby ją jeszcze chciał zamontować

u nas na ulicy takie bagienko jak popada że ładnego płotu chyba na razie nie zrobimy :roll:

ponawiam pytanie o wywrotkę..... nikt nie zna pana wywrotkowego ? :cry: