Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

Michasiek.Kostka granitowa jest sprzedawana na tony.Wszystko zależy z jakiej kostki chcesz zrobic podjazdy, chodniki itp.Na chodniki kostka mała (z 1 tony wychodzi ok 10 m/2). Na podjazdy do garażu dla samochodów osobowych kostka średnia (z 1 tony ok 6m/2) ,choc ludzie dają czasem i małą kostkę.Cena kostki szarej to ok 250 zl tona i czerwonej od 400- 700 zl t. Do tego trzeba doliczyć podloże z klińca i mączkę granitową . Najlepiej kupować w Strzegomiu (samochod 25 ton) transport do Wroclawia to ok 2.5 zł za km.Obrzeża można zrobic też z kostki ale o 1 stopien wiekszej. Wiech

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

U mnie tynkarze robią ściany , a między nimi biega elektryk i kończy instalacje :lol: :lol:

Po długiej przerwie majowej wchodzi instalator .

Mam nadzieje , że mi się terminy nie poprzesuwają .

Pozdrawiam MARPA

to tak jak u mnie :lol: :lol: :lol:

dabell - 8 miesięcy trzeba czekać na położenie parkietu po wylewkach :o :o :o

załamałaś mnie :-?

Kochani,

Otrzymałem informację, że gdzieś na Strachocińskiej sprzedawany jest styropian MAGBUDU. Czy ktoś ma może namiar na tę firmę? Mieszkam na zachodzie miasta i wolałbym się tam dodzwonić niż jechać. Jakby ktoś miał, to proszę na priv.

Pozdrawiam i dzięki

PAweł

Mówisz i masz : :wink: :wink:

Przedsiębiorstwo Handlowe Magdalena Wilczyńska Wrocław,

ul. Strachocińska 193, tel. 071 346 66 15

Michasiek.Kostka granitowa jest sprzedawana na tony.Wszystko zależy z jakiej kostki chcesz zrobic podjazdy, chodniki itp.Na chodniki kostka mała (z 1 tony wychodzi ok 10 m/2). Na podjazdy do garażu dla samochodów osobowych kostka średnia (z 1 tony ok 6m/2) ,choc ludzie dają czasem i małą kostkę.Cena kostki szarej to ok 250 zl tona i czerwonej od 400- 700 zl t. Do tego trzeba doliczyć podloże z klińca i mączkę granitową . Najlepiej kupować w Strzegomiu (samochod 25 ton) transport do Wroclawia to ok 2.5 zł za km.Obrzeża można zrobic też z kostki ale o 1 stopien wiekszej. Wiech

Wiem że to nie takie proste przeliczyć na metry :wink:, ale tak sobie pomyślałam, że może ktoś sobie przeliczał własne zakupy.

Wielkie dzięki za instrukcje :D !!! A czy ta kostka czerwona to jest czerwona czy może trochę beżowa lub jeszcze inny melanż kolorów (pytam dokładnie o Strzegom lub okolice)? Osobiście najbardziej chciałabym prawdziwą kostkę granitową (nie betonową), ale w tonacji beżowej nie szarej. Wiem, wiem przeginam, ale wizję mam taką a wyjdzie zobaczymy jak :wink: Pozdrawiam

Halszko może nie będzie tak źle - mój wykończeniowiec powiedział, że w domu, który teraz kończy było 10cm wylewki - z mixoreta i po 3 miesiącach przy dobrej wentylacji i suszeniu było ok.1,8 % wilgotności mierzonej własnie taką metoda odkrywkową - czyli tyle ile optymalnie trzeba pod parkiet. Mój parkieciarz własnie tyle chce mieć.

Mam nadzieję, że u nas też podeschnie. Też mam się zamiar wprowadzić na jesień :-). Ale z drugiej strony, to chyba warto poczekać miesiąc czy dwa, żeby nie mieć po krótkim czasie problemów z parkietem, na który poszła masa pieniędzy.

Te 8 miesięcy to chyba przy wylewkach tradycyjnych - mają zdecydowanie więcej wody.

mój wykończeniowiec powiedział, że w domu, który teraz kończy było 10cm wylewki - z mixoreta i po 3 miesiącach przy dobrej wentylacji i suszeniu było ok.1,8 % wilgotności mierzonej własnie taką metoda odkrywkową - czyli tyle ile optymalnie trzeba pod parkiet. Mój parkieciarz własnie tyle chce mieć.

Mam nadzieję, że u nas też podeschnie. Też mam się zamiar wprowadzić na jesień :-). Ale z drugiej strony, to chyba warto poczekać miesiąc czy dwa, żeby nie mieć po krótkim czasie problemów z parkietem, na który poszła masa pieniędzy.

Te 8 miesięcy to chyba przy wylewkach tradycyjnych - mają zdecydowanie więcej wody.

A przy kaflach też tak jest?

podam Wam jeszcze jednen namiar w razie czego bo nie wiem czy Pani Ala wróciła już do pracy. Pani Renata Sielicka 071/312 12 73.

Dzięki, marzka :) Wybierzemy się tam osobiście i sprawdzimy obie panie.

Też miałam Wam podać namiar do p. Renaty, ale ja mam napisane nazwisko Siewicka. Z usług p. Ali mieliśmy skorzystać, ale wycofała się nagle, bo mąż jej zachorował i mówiła, że przestaje cokolwiek robić. Może się już pozmieniało. Chyba miała najlepszą opinię.

A "cesarstwo" Trzebnickie to porażka. Ów wymieniony Pan opóźnił nam wszystko o parę miesięcy, bo zmierzył linijką na mapce i stwierdził, że brakuje 20 cm do granicy działki i dom się nie zmieści. Walczylismy kilka miesięcy niestety :cry: , ale dom stoi tam gdzie ja chciałam i jest dokładnie 4 m od granicy działki. Szkoda słów. Nie wspomnę już, że próbowaliśmy nawet po znajomości coś zawalczyć, na próżno.

Jednakże życzę powodzenia.

Halszko może nie będzie tak źle - mój wykończeniowiec powiedział, że w domu, który teraz kończy było 10cm wylewki - z mixoreta i po 3 miesiącach przy dobrej wentylacji i suszeniu było ok.1,8 % wilgotności mierzonej własnie taką metoda odkrywkową - czyli tyle ile optymalnie trzeba pod parkiet. Mój parkieciarz własnie tyle chce mieć.

Może warto zastanowić się nad położeniem wykładziny, a parkiet zrobić później,

My robiliśmy 6-12 tygodni po wylewkach, ale płytki i panele (nie drewno).

Wszystko było OK.

Michasiek.Jest taka koatka w tonacji rudo -beżowej z naszego granitu.Jest nawet nieznacznie tańsza od szarej.Ale czy chodzi o ten kolor ,to musisz sama zabaczyc w realu.U mnie wyszło ok 100 zł za m/2 z robocizną i podłożem.Robocizne płaciłem 30-35 zł za m/2 w zależności od rodzaju kostki(mała 35 zl za m/2) ale to było w zeszłym roku i robocizna byłas tania.Zamówiłem cały transport ze Strzegomia 25 ton kostkę i podłoże z mączką.oraz 2 tony czerwonej. Wiech

W sprawie pionowej izolacji i ocieplenia ścian fundamentowych - gdy oglądałam WASZE dzienniki widziałam taka kolejność -bloczek, dysperbit, styropian, folia kubełkowa lub tynk na ocieplenie. W moim przypadku będzie inaczej - bloczek, dysperbit, folia kubełkowa wypukłością wewnątrz, styropian, siatka i klej. Czy ktoś się zna na tym, może tak być?

A na pocieszenie tym- co juz ocieplenie mają za sobą - styropian ekstrudowany 8 mm 490zł/m3