Wiech 27.04.2007 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Michasiek.Kostka granitowa jest sprzedawana na tony.Wszystko zależy z jakiej kostki chcesz zrobic podjazdy, chodniki itp.Na chodniki kostka mała (z 1 tony wychodzi ok 10 m/2). Na podjazdy do garażu dla samochodów osobowych kostka średnia (z 1 tony ok 6m/2) ,choc ludzie dają czasem i małą kostkę.Cena kostki szarej to ok 250 zl tona i czerwonej od 400- 700 zl t. Do tego trzeba doliczyć podloże z klińca i mączkę granitową . Najlepiej kupować w Strzegomiu (samochod 25 ton) transport do Wroclawia to ok 2.5 zł za km.Obrzeża można zrobic też z kostki ale o 1 stopien wiekszej. Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zavadcoff 27.04.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Kochani,Otrzymałem informację, że gdzieś na Strachocińskiej sprzedawany jest styropian MAGBUDU. Czy ktoś ma może namiar na tę firmę? Mieszkam na zachodzie miasta i wolałbym się tam dodzwonić niż jechać. Jakby ktoś miał, to proszę na priv.Pozdrawiam i dziękiPAweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 27.04.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 U mnie tynkarze robią ściany , a między nimi biega elektryk i kończy instalacje Po długiej przerwie majowej wchodzi instalator . Mam nadzieje , że mi się terminy nie poprzesuwają . Pozdrawiam MARPA to tak jak u mnie dabell - 8 miesięcy trzeba czekać na położenie parkietu po wylewkach załamałaś mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 27.04.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Kochani, Otrzymałem informację, że gdzieś na Strachocińskiej sprzedawany jest styropian MAGBUDU. Czy ktoś ma może namiar na tę firmę? Mieszkam na zachodzie miasta i wolałbym się tam dodzwonić niż jechać. Jakby ktoś miał, to proszę na priv. Pozdrawiam i dzięki PAweł Mówisz i masz : Przedsiębiorstwo Handlowe Magdalena Wilczyńska Wrocław, ul. Strachocińska 193, tel. 071 346 66 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 27.04.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Michasiek.Kostka granitowa jest sprzedawana na tony.Wszystko zależy z jakiej kostki chcesz zrobic podjazdy, chodniki itp.Na chodniki kostka mała (z 1 tony wychodzi ok 10 m/2). Na podjazdy do garażu dla samochodów osobowych kostka średnia (z 1 tony ok 6m/2) ,choc ludzie dają czasem i małą kostkę.Cena kostki szarej to ok 250 zl tona i czerwonej od 400- 700 zl t. Do tego trzeba doliczyć podloże z klińca i mączkę granitową . Najlepiej kupować w Strzegomiu (samochod 25 ton) transport do Wroclawia to ok 2.5 zł za km.Obrzeża można zrobic też z kostki ale o 1 stopien wiekszej. Wiech Wiem że to nie takie proste przeliczyć na metry , ale tak sobie pomyślałam, że może ktoś sobie przeliczał własne zakupy. Wielkie dzięki za instrukcje !!! A czy ta kostka czerwona to jest czerwona czy może trochę beżowa lub jeszcze inny melanż kolorów (pytam dokładnie o Strzegom lub okolice)? Osobiście najbardziej chciałabym prawdziwą kostkę granitową (nie betonową), ale w tonacji beżowej nie szarej. Wiem, wiem przeginam, ale wizję mam taką a wyjdzie zobaczymy jak Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marpa 27.04.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 A ja chciałam wpuścić parkieciarza po 6 tygodniach na robotę . Tragedia , tyle trzeba czekać . No to w tym czasie trzeba sobie coś wymyślić innego do roboty . pozdrawiam MARPA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 27.04.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 marpa coś mi się dziwnie wydaje, że niezbyt długo będziesz szukała tej innej roboty w tzw. międzyczasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 27.04.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 a kto może się podzielić jakimiś namiarami na parkieciarzy, bo od płytek to jeszcze kogoś znajdę ale na parkieciarza zupełnie nie mam pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 27.04.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 marpa - no ja byłam większą realistką i myślałam o 3 miesiącach W sprawie kostki granitowej spróbujcie skontaktować się z forumowiczem seba_x http://picasaweb.google.pl/seba.j75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 27.04.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 dabell - 8 miesięcy trzeba czekać na położenie parkietu po wylewkach załamałaś mnie Halszko może nie będzie tak źle - mój wykończeniowiec powiedział, że w domu, który teraz kończy było 10cm wylewki - z mixoreta i po 3 miesiącach przy dobrej wentylacji i suszeniu było ok.1,8 % wilgotności mierzonej własnie taką metoda odkrywkową - czyli tyle ile optymalnie trzeba pod parkiet. Mój parkieciarz własnie tyle chce mieć. Mam nadzieję, że u nas też podeschnie. Też mam się zamiar wprowadzić na jesień . Ale z drugiej strony, to chyba warto poczekać miesiąc czy dwa, żeby nie mieć po krótkim czasie problemów z parkietem, na który poszła masa pieniędzy. Te 8 miesięcy to chyba przy wylewkach tradycyjnych - mają zdecydowanie więcej wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 27.04.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 dabell - no, to może nie będzie tak źle pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 27.04.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 mój wykończeniowiec powiedział, że w domu, który teraz kończy było 10cm wylewki - z mixoreta i po 3 miesiącach przy dobrej wentylacji i suszeniu było ok.1,8 % wilgotności mierzonej własnie taką metoda odkrywkową - czyli tyle ile optymalnie trzeba pod parkiet. Mój parkieciarz własnie tyle chce mieć. Mam nadzieję, że u nas też podeschnie. Też mam się zamiar wprowadzić na jesień . Ale z drugiej strony, to chyba warto poczekać miesiąc czy dwa, żeby nie mieć po krótkim czasie problemów z parkietem, na który poszła masa pieniędzy. Te 8 miesięcy to chyba przy wylewkach tradycyjnych - mają zdecydowanie więcej wody. A przy kaflach też tak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 27.04.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 potrzebuję 200 szt bloczków betonowych ..... może komuś zostało ? a tak na marginesie - od poniedziałku bloczki idą w górę o 15% więc jak ktoś planuje zakup proponuję zrobić szybciutko przedpłatę pozdr. Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniecha1 27.04.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 podam Wam jeszcze jednen namiar w razie czego bo nie wiem czy Pani Ala wróciła już do pracy. Pani Renata Sielicka 071/312 12 73. Dzięki, marzka Wybierzemy się tam osobiście i sprawdzimy obie panie. Też miałam Wam podać namiar do p. Renaty, ale ja mam napisane nazwisko Siewicka. Z usług p. Ali mieliśmy skorzystać, ale wycofała się nagle, bo mąż jej zachorował i mówiła, że przestaje cokolwiek robić. Może się już pozmieniało. Chyba miała najlepszą opinię. A "cesarstwo" Trzebnickie to porażka. Ów wymieniony Pan opóźnił nam wszystko o parę miesięcy, bo zmierzył linijką na mapce i stwierdził, że brakuje 20 cm do granicy działki i dom się nie zmieści. Walczylismy kilka miesięcy niestety , ale dom stoi tam gdzie ja chciałam i jest dokładnie 4 m od granicy działki. Szkoda słów. Nie wspomnę już, że próbowaliśmy nawet po znajomości coś zawalczyć, na próżno. Jednakże życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 27.04.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 dabell - 8 miesięcy trzeba czekać na położenie parkietu po wylewkach załamałaś mnie Halszko może nie będzie tak źle - mój wykończeniowiec powiedział, że w domu, który teraz kończy było 10cm wylewki - z mixoreta i po 3 miesiącach przy dobrej wentylacji i suszeniu było ok.1,8 % wilgotności mierzonej własnie taką metoda odkrywkową - czyli tyle ile optymalnie trzeba pod parkiet. Mój parkieciarz własnie tyle chce mieć. Mam nadzieję, że u nas też podeschnie. Też mam się zamiar wprowadzić na jesień . Ale z drugiej strony, to chyba warto poczekać miesiąc czy dwa, żeby nie mieć po krótkim czasie problemów z parkietem, na który poszła masa pieniędzy. Te 8 miesięcy to chyba przy wylewkach tradycyjnych - mają zdecydowanie więcej wody. Może warto zastanowić się nad położeniem wykładziny, a parkiet zrobić później, My robiliśmy 6-12 tygodni po wylewkach, ale płytki i panele (nie drewno). Wszystko było OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 27.04.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 No to mnie trochę zaskoczyliście z tym wysychaniem wylewek Jakoś tego przestoju w pracach (tak długiego) nie brałam pod uwagę, ale cóż jak robić to tylko dobrze halszka dzięki za link w sprawie kostki - spróbuję podpytać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 27.04.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 apropo wylewek i posadzekczy ktoś z Was eksperymentował z wersjąchudziakpapalegary drewniane,styropian lub welna między niefoliadeski 3.5cm juz jako podłoga?tak niemce robilia czemu teraz się już tak nie robi?sucho jest od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 27.04.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Chciałam wam wszystkim życzyć udanego i dłuuuuuuuuuuugiego weekendu. I słoneczka, oczywiście. Wracam na kable dopiero 07 maja. Będziemy do tego czasu bardzo mocno pracowac, ale tylko wokół naszego domku i ogródka pa pa pa pa pa pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 27.04.2007 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Michasiek.Jest taka koatka w tonacji rudo -beżowej z naszego granitu.Jest nawet nieznacznie tańsza od szarej.Ale czy chodzi o ten kolor ,to musisz sama zabaczyc w realu.U mnie wyszło ok 100 zł za m/2 z robocizną i podłożem.Robocizne płaciłem 30-35 zł za m/2 w zależności od rodzaju kostki(mała 35 zl za m/2) ale to było w zeszłym roku i robocizna byłas tania.Zamówiłem cały transport ze Strzegomia 25 ton kostkę i podłoże z mączką.oraz 2 tony czerwonej. Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 27.04.2007 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 W sprawie pionowej izolacji i ocieplenia ścian fundamentowych - gdy oglądałam WASZE dzienniki widziałam taka kolejność -bloczek, dysperbit, styropian, folia kubełkowa lub tynk na ocieplenie. W moim przypadku będzie inaczej - bloczek, dysperbit, folia kubełkowa wypukłością wewnątrz, styropian, siatka i klej. Czy ktoś się zna na tym, może tak być? A na pocieszenie tym- co juz ocieplenie mają za sobą - styropian ekstrudowany 8 mm 490zł/m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts