Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Kolor to Saldolin: Orzech.

Sorki, poprawka-kolor TEAK:)

p.s. już sie nie mogę doczekać kiedy sie pochwalę domkiem po liftingu:) Ale niech juz skonczą podbitkę - to wtedy zrobie prezentację na forum :D

p.s.2 czy Wasze ekipy od elewacji też po swojej robocie zdjęły Wam folie z ram okiennych (te fabryczne) i umyły je? Moja ekpia tak zrobila:)))

No i chciałam się pochwalić, ze zamówiłam dzisiaj schody :)

Bukowe, bejcowane z gwarancją w porządnej firmie:) Komplet, z montażem i furtką dla dzieci za 9 tys.

Samą jakość moich schodów opiszę jak nam zamontują. Natomiast firma sprawdzona, facet kompetentny i rzetelny i schody robią w dobrej jakości i dobrej cenie.

Jak ktoś poszukuje własnie - to moge podac namiar.

W sprawie pionowej izolacji i ocieplenia ścian fundamentowych - gdy oglądałam WASZE dzienniki widziałam taka kolejność -bloczek, dysperbit, styropian, folia kubełkowa lub tynk na ocieplenie. W moim przypadku będzie inaczej - bloczek, dysperbit, folia kubełkowa wypukłością wewnątrz, styropian, siatka i klej. Czy ktoś się zna na tym, może tak być?

A na pocieszenie tym- co juz ocieplenie mają za sobą - styropian ekstrudowany 8 mm 490zł/m3

A ja mam bloczek, dysperbit, styropian, siatka, tynk. Czyli bez folii kubełkowej. Mam głęboko wodę.

Bukowe, bejcowane z gwarancją w porządnej firmie:) Komplet, z montażem i furtką dla dzieci za 9 tys.

Samą jakość moich schodów opiszę jak nam zamontują. Natomiast firma sprawdzona, facet kompetentny i rzetelny i schody robią w dobrej jakości i dobrej cenie.

Kuleczko - poproszę :-) o namiar na schody.

w przyszłym tygodniu będę miała ceny na kostkę bazaltową z Czech (różne odcienie brązu do czarnego) - zobaczymy jak wyjdzie.

Poprosze , namiar na schody -----bo terminy , które mi podają mnie załamują -październik /grudzień

Pozdr

MTW1

Kolor to Saldolin: Orzech.

Sorki, poprawka-kolor podbitki to TEAK:)

p.s. już sie nie mogę doczekać kiedy sie pochwalę domkiem po liftingu:) Ale niech juz skonczą podbitkę - to wtedy zrobie prezentację na forum :D

p.s.2 czy Wasze ekipy od elewacji też po swojej robocie zdjęły Wam folie z ram okiennych (te fabryczne) i umyły je? Moja ekpia tak zrobila:)))

[quote name="

Jak pochwaliłam się mężowi, że masz takie info o Czechach to stwierdził, że jakby co, to jesteśmy bardzo chętni do wspólnych zakupów :D :D No chyba że ta cena aż taka atrakcyjna nie będzie to wtedy może jednak rozważymy granit :wink: .

Jak myślicie ile teraz może kosztować (oczywiście w przybliżeniu) m2 kostki granitowej - sam materiał bez robocizny? gdzieś wyczytałam, że komuś koło Poznania wyszło ok. 40zł/m2, ale nie wiem czy to realna wartość :-?

Pozdrawiam[/quote]

Tylko pytanie, czy na pewno 40 zł za m2 czy tone. A może za tzw. odpady granitowe.

No nic, czekamy na to co wyniknie z Czech. Dabell daj znac. Ja też dam jak tylko dostanę info:)

Jak pochwaliłam się mężowi, że masz takie info o Czechach to stwierdził, że jakby co, to jesteśmy bardzo chętni do wspólnych zakupów :D :D No chyba że ta cena aż taka atrakcyjna nie będzie to wtedy może jednak rozważymy granit :wink: .

Jak myślicie ile teraz może kosztować (oczywiście w przybliżeniu) m2 kostki granitowej - sam materiał bez robocizny? gdzieś wyczytałam, że komuś koło Poznania wyszło ok. 40zł/m2, ale nie wiem czy to realna wartość :-?

Pozdrawiam

Tylko pytanie, czy na pewno 40 zł za m2 czy tone. A może za tzw. odpady granitowe.

No nic, czekamy na to co wyniknie z Czech. Dabell daj znac. Ja też dam jak tylko dostanę info:)

potrzebuję 200 szt bloczków betonowych ..... może komuś zostało ?

Mi zostało ale tak ok 20 sztuk. Pewnie nie ratuje:)

już zamówiłam, ale jakby zabrakło (a pewnie zabraknie bo doszliśmy do wniosku że powiększymy taras o jakiś metr jeszcze to sie zgłoszę

Wczoraj byłam w Technobudzie w Jeszkowicach i pan mnie zaskoczył .... :o

powiedział że betoniarnia w Jelczu nie przyjmuje zamówień przez około miesiąc, bo ...... nie mają cementu, na bloczki sie załapałam rzutem na taśmę (no może jeszcze nie bo poki co jeszcze u mnie nie stoją więc żebym nie zapeszyła :evil: )

się porobiło :roll:

Ktoś pytal o kostkę granitową. Wiem że teraz fachowcy podają cenę ok 220 i więcej za metr kwadratowy ze wszystkim. Ale być może to cena którą znajomi mają po znajomości od zaprzyjaźnionych brukarzy ...

Słyszałąm oc enach 70 zł za metr ułożenia kostki.

Powoli też tym sie zaczynam interesować.

kulka namiary na schody też bardzo by mi się przydały, bo ten dzień nie taki daleki, a z terminami teraz rzeczywiście różnie bywa :wink: :D

A tego Twojego domku (zdjęć) to nie mogę się doczekać :lol: . Teraz to będzie kolejny etap, który bardzo efektownie wygląda, a zajmuje stosunkowo nie dużo czasu :wink: