dabell 02.05.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Słuchajcie mądre głowy, mam pytań kilka (planuje własnie dalszy harmonogram prac): 1. poddasze (wełna, plyta g-k) kiedy je robic? przed czy po wylewkach, a jesli po to ile? Czy nie ma to znaczenia? wełnę możesz położyć przed wylewkami - ja miałałam pierwszą warstwę między krokwie, z płytami GK poczekaj aż dobrze podeschnie - ok. 2-3 tygodnie 3. wylewki ile po nich mzna dzialac dalej czy trzeba czekac? 2.glazura, terakota-kiedy mozna ja klasc na posadzki i tynki? (bo parkiet i schody to pójda na samym koncu, chwilke przed przeprowadzka) płytki po wylewkach - min. miesiąc, parkiet min. 3 m-ce - zależy od wilgotności - robisz półsuchy jastrych z miksoreta? bo zwykłe wylewki są bardzo mokre i wtedy raczej przed wszystkimi pracami, również przed wełną 3. ziemia na ogrod. nasz sasiad podniósl sie wysoko. o ok 20 cm. Musimy do niego dorównac, a mamy duza działke (1334m2), wiec potrzeba duuuzo ziemi Mam mozliwosc zakupu za grosze ziemi gorszego gatunku, z kamieniami itd. Mysle o tym, zeba ja kupic, usypac tam gdzie bedzie trawnik, a na to warstwa dobrej ziemi. Pod drzewka i inne rosliny oczywiscie tylko dobra ziemia. Po co pod trawe 20 cm super ziemi za kupe kasy. Co o tym myslicie? mam ten sam dylemat - musisz mieć opracowany ogród, bo co jak będziesz chciała w innym miejscu posadzić roślinki wymagające dobrj gleby? Ja mam miejsca, gdzie wiem, że będę miała tzw nieużytki i tam chyba bym poszła w taką ziemię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 02.05.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 zależy od wilgotności - robisz półsuchy jastrych z miksoreta? bo zwykłe wylewki są bardzo mokre i wtedy raczej przed wszystkimi pracami, również przed wełną tak robie półsuchy z mikroseta. Tutaj chyba jest mniej wody i szybciej mozna ruszac dalej? co do ziemii-chyba sie na to zdecyduje-nie wezme jej duzo (na razie zamówilam 3 fury 27tonowe) i pod trawnik powinno moze wystarczyc:) dzieki dabell:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggi 02.05.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Anrami a gdzie dokładnie się budujecie ?? Bo my też za Zakrzowem jakieś 7 km od Korony A teraz moja prośba. Szukam kogoś kto znałby się dobrze na prawie budpwlanym i pomógłby mi odzyskać pieniądze za spapraną robotę tynkarzy. Gdybyście znali kogoś takiego lub miejsce gdzie mogłabym zasięgnąc jakieś porady prawnej to proszę o informacje na priva. Z góry wielkie dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 02.05.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 co do ziemii-chyba sie na to zdecyduje-nie wezme jej duzo (na razie zamówilam 3 fury 27tonowe) i pod trawnik powinno moze wystarczyc:) Daj znać jak przywiozą ziemię czy jest w miare ok. jakby co to może tez bym się zdecydowała? - byłoby to możliwe? Po naszym jastrychu na drugi dzień chodził kierownik i był już twardy - janzar mówił, żeby dać mu 2-3 dni na stwardnienie, po tygodniu jest już na tyle mocny, że można coś na nim ustawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulkaszpulka 02.05.2007 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 kulka ja muszę podnieść 1600m do góry o prawie 2m, więc się dokładnie dowiadywałam o ziemię i "fachowcy" różni mówią, że oczywiście ziemia gorszego gatunku może być, a szczególnie pod trawnik. Jednak z doświadczenia teściów wiem jedno - trawa wyrośnie, ale nie za gęsta i żeby mieć trawnik jak ta lala, trzeba troszkę dobrej ziemi na wierzch wysypać. Teraz mają pole golfowe prawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogumiła 02.05.2007 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 2 metry???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulkaszpulka 02.05.2007 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Chcesz mnie dobić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogumiła 02.05.2007 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Budujesz w jakimś dole po kopalni odkrywkowej? A liczyłaś już koszty tej imprezki? Zawsze możesz sobie zostawić miejcse na basen o wymiarach olimpijskich A tak faktycznie, to ci wswpółczuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 02.05.2007 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 S.O.S. Gdzie kupowaliście więźbe na dach? Mam tartak we własnej wsi, ale ma tyle zamówień, że nie przyjmuje następnych Mój dekarz mówił, że pod Wałbrzychem są tartaki z baardzo dobrą jakosciowo wieźba. Ale skad wziać namiary?... Natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 02.05.2007 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Ale za to jaką Ulkaszpulka ma piękną działkę (widziałam na forum działki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 02.05.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Ulkaszpulka tak własnie ma byc. Zamiast 20 cm czystego humusu pod trawnik, np. 10 cm gorszej jakości, a na wierzch 10 cm czystego humusu. Mamy juz 60 ton, moze jeszcze ze 30 domówimy, jutro ocenię. Dabell - jutro pojadę, zrobię fotkę i wysle Ci na maila. Jak będziez chciała to dasz znać, zamowisz sobie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulkaszpulka 02.05.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Dzięki za piękną działkę ufff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DARDO 02.05.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 DARDO idzie na priv. Wielkie dzięki za namiar. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 02.05.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 hej, zobaczcie kogo dziś zobaczyliśmy.... dziki lokator się nam wprowadził ktoś ma może pomysł jak go subtelnie usunąć http://www.prv.warco.pl/dzis/gapcio2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 02.05.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Hodować, bo fajny jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 02.05.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 no.. chyba se ne da w dzień siedzi w szparze za kominem. Za tydzień wchodzą tynkarze i obawiam się że wtedy może zostać tam już na wieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 02.05.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 hej, zobaczcie kogo dziś zobaczyliśmy.... [/img] WoW!! nietoperz??)) Podobno nie zyja w zanieczyszczonym srodowisku. I wyjadaja owady-hodujcie, komarów nie bedziecie mieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 02.05.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 niom... nietoperek dziś upychaliśmy kable od telewizowni i internetu w domku, wyszło tak że telewizyjne idą za kominem.... ja tam wpycham kabelki a tu mi sie coś rusza...... myślałam że mysza, ale mężu zidentyfikował mieszkańca w kategorii "latających" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogumiła 03.05.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Ale tu ciiiicho - czyżby cisza przed burzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 03.05.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Chwale sie skończoną elewacją http://galeria.wozik.com/displayimage.php?album=36&pos=319 na razie z daleka:) jak zabiorą rusztowania i dokończa "podbitkarze" lukarny to pochwale sie z bliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts