Natalia Stanko 04.05.2007 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Pani Koala, Jola z Melisy. Przed chwilą wróciłam z hurtowni ABRenoma na Karmelkowej. Właśnie otrzymali dostawę - bloczki z betonu komórkowego 24 po 14 zł Ale jak brakuję niewiele, to lećcie kupować. Powiedziano mi również że cement idzie w góre od 15 maja o 15%, a co za tym idzie wiadomo (beton, belki, zaprawa id.) KULKO, DABELL - jak ja wam zazdroszcze tych pięknych domkow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 04.05.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Jola z Melisy - znalazłem taką aukcję - http://allegro.pl/item191172204_bloczki_ytong_600x240x200_175_szt.html Więcej niż potrzebujesz ale może da się z gościem podyskutować. Nie jest tak daleko jak do Poznania. Jest jeszcze na allegro ktoś z Jedliny sprzedający Ytonga. Sprawdź. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 04.05.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Dzięki Natalia i Trabi-wrc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 05.05.2007 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Pani Koala, Gaja wprowadza klientów w błąd. Dzisiaj NIE PRZYJĘLI ode mnie zamówienia na strop, tłumaczac się, że mają zamowień na 2 miesiace a w tym czasie strop podrożeje ze 3 razy itd. Pojechałam bezpośrednio do Betardu (Długołeka) i strop jest OD RĘKI, ale mają oganiczoną ilość samochodów i nie nadążają rozwozić towar.Na ich transport czeka się 3 tygodnie. Jeśli odbierzesz własnym transportem z HDS, możesz mieć belki od razu. Byli zdziwieni i zniesmaczeni, ze Gaja wprowadza klientow w błąd. Ograniczenie zamówień obowiązywało do 28.IV.2007. Natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 05.05.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 pip pip pip piiiiiip! Natalia-dzięki za światełko nadziei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alebum 05.05.2007 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 a pomyślałem, że się przywitam cześć grupo wrocławska. nazywam sie sylwek i zaczynam budowac pod wrocławiem (marcinkowice)... się czuję jak na jakiejś grupie AA I już mam pierwsze pytanie... Czy jest tu ktoś może na etapie szukania materiału do budowy ścian? Porotherm, gazobeton, wszystko jedno... Ja zacząłem poszukiwania w ten długi weekend i jak na razie to jestem podłamany... Najtaniej wychdzi porotherm z importu (po 8 zł za szt)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzyk 05.05.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Anrami to faktycznie po sąsiedzku jesteśmy witam serdecznie Maggi, Chyba trafiłem na pierwszego sąsiada na Forum, Wasz domek juz widziałem stoi, a my dopiero zalaliśmy fundamenty, więc sporo sporo przed nami...przeglądałem Wasz dziennik i z gliną na działce też mieliśmy niemałe problemy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 05.05.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Witaj, alebum Może pomyśl o keramzycie, jest dostępny i ma wiele zalet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alebum 05.05.2007 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Witaj, alebum Może pomyśl o keramzycie, jest dostępny i ma wiele zalet. Hmmm. O zaletach już przeczytalem, tylko nie moge zadnych cen (nawet orientacyjnych znaleźć). Ale gugluję dalej, wiec może na coś wpadnę. Jak możesz to podaj jakąś cenę w przybliżeniu za sztukę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SlISu 05.05.2007 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Witam. Przyszła pora się przywitać z Wami wszystkimi:) Decyzja podjęta, będzie budowa. Działka już jest (Kryniczno). Chciałbym się dowiedzieć od Was parę informacji nt. wykonawców. Poszukuję wykonawców do stanu surowego zamkniętego. Mógłbym prosić o wszelkie polecenia/przestrogi? Chciałbym również o opinie kilku firm budowlanych: ZYG-BUD Wrocław Materiały i Usługi Budowlane Marcin Zygadło firma p. Jacka Kielicha budowa domków http://www.dom.xu.pl/ Przy okazji proszę o namiary na solidnego architekta adaptującego. Mam nadzieję, że nie za dużo proszę Pozdrawiam Szymon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 06.05.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 cześć alebum, cześć SlISu miło poznać nowych budujących SlISu jeśli szukasz wykonawców na rok przyszły to może sprawdź wrocławskich misiów http://www.grupawroclawska.republika.pl/index_misie.html pozdr. Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 06.05.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Witaj, alebum Może pomyśl o keramzycie, jest dostępny i ma wiele zalet. Hmmm. O zaletach już przeczytalem, tylko nie moge zadnych cen (nawet orientacyjnych znaleźć). Ale gugluję dalej, wiec może na coś wpadnę. Jak możesz to podaj jakąś cenę w przybliżeniu za sztukę... Pustak keramzytowy (wymiary w cm 30/33/22, waga 19 kg) ----8.05zł brutto W tym jest transport, jeśli odbierzesz własnym - taniej 3%. Producent -Betard Długołeka, ul. Polna 30/30A. Tel. 071-315-20-09 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 06.05.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Kochani, czy komuś na pd-zch Wro nie przywożą w przyszłym tygodniu Terrivy? Może udałoby się dołączyć moje 4 beleczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 06.05.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Nam przywożą do Radwanic. Nie wiem czy ta inf. Ci się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glorka1 06.05.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Powiedzcie mi prosze czy to prawdza, że w hurtowniach brakuje cementu gdzieś za około miesiąc planuje robić wylewki czy to może już trzeba zamawiać czy wystarczy zamówić firmę która będzie robić wylewki? wogóle się nie orientuje prosze o rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dake 06.05.2007 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Witam wszystkich, czy jest ktoś z okolic wrocławia kto buduje M05a z kolekcji muratora. Pytam bo zanim przeczytam 353 strony to Ja na razie jestem na etapie wyboru projektu ale zanim podejmę ostateczną decyzję to fajnie by było zobaczyć dom w rzeczywistości. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ASIAIZBYSZEK 06.05.2007 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 No to i ja się w końcu też przywitam. WITAM WSZYSTKICH BUDUJĄCYCH Z WROCŁAWIA I OKOLIC że ja tu szybciej nie zajrzałam aż mi wstyd Wielkie dzięki KULECZKO za tak szybką odpowiedż na priv A w dodatku jeszcze mam tu forumowiczów z Marciknowic jak się cieszę,bo ja też z tamtąd pozdrawiam wszystkich [/u][/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedob 06.05.2007 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Witam wszystkich nowych budowniczych A do starych mam pytanie jeśli otwór na okno jest za szeroki, wychodzi pianki około 5 cm na każdą stronę to tak zostawiać czy można dokleić np po 3 cm styropianu do muru a resztę wypełnić pianką czy macie inne pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 06.05.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 kedob a może by tak lepiej otynkować, "obrzucic" betonem boki okna, 5 cm to chyba już trochę sporo. u mnie ściany z BK, więc pewnie bym pasek kazała dociąć i dokleić ale nie wiem z czego ty murujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogumiła 06.05.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Kebob - my mieliśmy otwory za wysokie - mąż doklejał suporeks. Gorzej na bokach, wydaje mi się ,że styropian nie jest dobrym pomysłem. Ja bym zapytała montażystów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts