Maggi 08.05.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Anrami to faktycznie po sąsiedzku jesteśmy witam serdecznie Maggi, Chyba trafiłem na pierwszego sąsiada na Forum, Wasz domek juz widziałem stoi, a my dopiero zalaliśmy fundamenty, więc sporo sporo przed nami...przeglądałem Wasz dziennik i z gliną na działce też mieliśmy niemałe problemy pozdrawiam bzyk aktóry to twój domek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 08.05.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 nas też okradali jeszcze jak była budowa. tez elektryka?Tak, oprócz tego cement, rynny za 3500 (trzy lata temu!) deski, inne ... no i wyłudzenie dużej, naprawdę dużej kasy na materiały przez szefa ekipy budowlanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzyk_or 08.05.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Nie zostały komuś 4 belki TerrivaI długości 4,46? Mam jedną z Gai - 4,5m - pewnie o taką chodzi. kontakt [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 08.05.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Dabell,sprawdze w domu czy mam jeszcze namiary i dam znac.Jadąc od Wrocławia autostrada skręt na wysokości (kostomlotów).Wjeżdzając do strzegomia za przejazdem kolejowym po prawej stronie jest duża firma Swiat granitów tam zamawialem obudowę do kominka (juparano durado)ale w innej firmie zamawiałem wejście schodowe.Najlepiej wybrać się na wycieczke w sobote do Strzegomia rano i popytać .Będę zamawiał lada moment nagrobek (też jest tańszy jak we Wrocku)Za obudowe kominka ok 2 m/2 (12 wypolerowanych elementów z ćwierćwałkami zapłaciłem 1350 zł) we wrocku żadali 2000 zł.sam materiał. W sumie obudowa kominaka wyniosła mnie 2000 zł z kratkami wrentylacyjnymi suporexem i GK. montując samemu. Nie daj sobie wcisnąć marmuru a szczególnie jasnego koloru.może zostawiac plamy .Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggi 08.05.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Pani Koala - sprawdzę czy coś mi nie zostało A tak poza tym mam do sprzedania stęple pod strop - zainteresowanych proszę o kontakt na privie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 08.05.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 W sprawie kleju. Murarz zażyczył sobie taki klej do suporeksu: IZOLBET lub ALPOL Kto widział, kto słyszał? Witaj!!! W Builderze II na Armii Krajowej napewno mają całe systemy dociepleń itd właśnie Alpolu (pan chodził nawet w firmowym polarze ), więc na 100% będzie można o tą firmę wypytać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggi 08.05.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Jeszcze jedna rzecz mi się przypomniała. Zaczynamy się rozglądać za kotłem do ogrzewania. Napewno na paliwo stałe. Możecie polecić kogoś od technik grzewczych? Tak żeby doradził jaki byłby najlepszy i z jakiej firmy. Jednym słowem kompleksowe doradztwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 08.05.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 w wodanie na opolskiej widziałam u miłej Pani Asi ALPOL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzka 08.05.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 witajcie parapety granitowe zamawiałam w firmie kamieniarskiej pod Strzegomiem (w Goczałkowie).Podam telefon do nich p.Krystian 663763377. Różnica w cenie była duża oczywiście na korzyść Goczałkowa. Zamawialiśmy w tej samej firmie również nagrobek więc są sprawdzeni pozdrawiam marzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edzia69 08.05.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 mam prośbę do Budowniczych z Wrocławia mój glazurnik niestety nie może poradzić sobie z wycięciem prostokąta (przycisk geberita) w płytce gresowej - ponoć bardzo twarda i pęka , w związku z tym może ktoś wie gdzie we Wrocławiu można skorzystać z usługi cięcia gresu (był w Cermagu- ale tam nie chcą się tego podjąć, bo już takie płytki im pękały) Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogumiła 08.05.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Xena - dzięki za informacje - miałam nadzieję na jakieś bardziej optymistyczne wieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 08.05.2007 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Mam pytanie kogo możecie polecić jeśli chodzi o odkurzacz centralny we Wrocławiu i okolicach? Czy także tą instalację trzeba zrobić na etapie adaptacji projektu podobnie jak rekuperator? Ile kosztuje taka przyjemność w domu około 200m2 już z odkurzaczem? Pzdr,TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 08.05.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 MichAsiek-poszło na priv. Czy ja tez tak mogę prosić, chodzi mi o namiary na schody. Za jakiś czas też się musimy za to wziąć, jak tylko będą finanse Prosze, proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 08.05.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 A czy ktos może powiedziec mi ile kosztuje w tych okolicach podłogówka. Wiem, że ciężko oszacować, albo ktoś może zna jakiegoś dobrego specjalistę, który robi sprawy ogrzewania podłogowego i hydraulikę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadb 08.05.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 mam prośbę do Budowniczych z Wrocławia mój glazurnik niestety nie może poradzić sobie z wycięciem prostokąta (przycisk geberita) w płytce gresowej - ponoć bardzo twarda i pęka , w związku z tym może ktoś wie gdzie we Wrocławiu można skorzystać z usługi cięcia gresu (był w Cermagu- ale tam nie chcą się tego podjąć, bo już takie płytki im pękały) Edyta nasz kafelkarz moczył gres w wodzie przez całą noc - nic mu potem nie popękało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadb 08.05.2007 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 A czy ktos może powiedziec mi ile kosztuje w tych okolicach podłogówka. Wiem, że ciężko oszacować, albo ktoś może zna jakiegoś dobrego specjalistę, który robi sprawy ogrzewania podłogowego i hydraulikę. myśmy korzystali z usług pana, który jest tu na liście (GAZCO z Lubina) http://dobrzykowice.w.interia.pl/wykonawcy.txt robiliśmy w 2005 roku więc ceny nijak się mają do obecnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 08.05.2007 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 edzia nam cieli w: Przedsiębiorstwo Produkcyjno Usługowo Handlowe WIMAROL SPÓŁKA JAWNA Witold Piechowicz-Marek Kwiatkowski Ul.Swojczycka 1, 51-501 Wrocław Tel 0048-prefix-71-372-95-36, fax 0048-prefix-71-372-95-30 oni tną stumieniem wodnym my potrzebowaliśmy otwory pod gniazdka (w płytce 60x60) u nas robi się elewacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 08.05.2007 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Dzieki wszystkim, klej kupiłam- najtańszy był w Majster Iko na ul. Cementowej. Teraz mam następny dylemat. Zdecydowałam sie na kominy systemowe. Kom-went jest zdecydowanie najtańszy, a czy słyszeliscie o kominach systemowych z Betardu na bazie bloczków z keramzytobetonu? Chwalą się, że ich kominy są dużo lepsze od Kom-wentu. Droższe to napewno. Może ktoś ma kominy z Betardu? Czy warto przepłacać 1000zł - o tyle są drozsze. I jeszcze - w tej hurtowni, gdzie kupiłam klej powiedziano mi, że na ścianę fundamentową najlepej założyć styropian pod nazwą TERMOPIAN Podobno zupełnie nie chłonie wody. Czy ktoś ma coś takiego u siebie, albo słyszał. Tyle nowych przybyło, pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggi 08.05.2007 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 dabell, kulka- nic tylko zazdrościć! Do zamawiających materiały w Gai- przeliczajcie wszystko przy nich dziesięć razy. Tak mi poobliczali materiały, że zostałam teraz bez bloczków na wewnętrzne ściany nośne na piętrze oraz bez 4 belek stropowych nad kuchnią. Zamówień na bloczki nie przyjmują, a na te 4 belki mam czekać 1,5 miesiąca... Ja w życiu tego domu nie skończę Nie zostały komuś 4 belki TerrivaI długości 4,46? Niestety tylko jakaś jedna wala się po budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 08.05.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 MichAsiek-poszło na priv. Czy ja tez tak mogę prosić, chodzi mi o namiary na schody. Za jakiś czas też się musimy za to wziąć, jak tylko będą finanse idzie na priv:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts